Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
BREAKING NEWS: Wayne Rooney Confirms He Wants To Leave Manchester United

Club hasn't given the player assurances about their ambitions...

More to follow...

goal.com

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Од странскиве фан клубови почнаа линкови да ни ставаат сите загржижени за Руни и МАНЧЕСТЕР!:icon_mrgr

--- надополнето ---

Едит: Ќе има некој љубезен после секој натпревар да ми дава слики од утакмицата по пп ако најде или од тренинзи за во галерија:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
'I met with (chief executive) David Gill last week and he did not give me any of the assurances I was seeking about the future squad,' said Rooney in a statement. 'I then told him that I would not be signing a new contract.'

А што сакаше овој тогаш, вечно да се крие позади големи имиња како Роналдо? Истапи ако сакаш да си лидер. Ноу комент.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.094
Поени од реакции
1.656
"I met with David Gill [United chief executive] last week and he did not give me any of the assurances I was seeking about the future squad," Rooney confirms.

"I then told him that I would not be signing a new contract."

Rooney also admitted he was shocked by Ferguson's comments on Tuesday, adding: "I was interested to hear what Sir Alex had to say yesterday and surprised by some of it.

"It is absolutely true, as he said, that my agent and I have had a number of meetings with the club about a new contract. During those meetings in August I asked for assurances about the continued ability of the club to attract the top players in the world.

"I have never had anything but complete respect for MUFC. How could I not have done given its fantastic history and especially the last six years in which I have been lucky to play a part?

"For me its all about winning trophies - as the club has always done under Sir Alex. Because of that I think the questions I was asking were justified."

Не го сваќам, ради засилувања го напушта клубот?Вистинските легенди на тимот се тука во лошо и во добро, ме разочаруваш Вејн.Среќен пат каде и да одиш, и се надевам ќе постигнеш поголеми успеси.

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Освен ако немаат нешто Глејзери вина за ова, сето е тешко срање. Ова шо се дешава вчера и денеска не го замислував и у најлошите сценарија. Најомилен фудбалер ми беше. Кога ме прашуваа шо ќе правиш кога Руни ќе си оди, викав нема да гледам фудбал повеќе, бидејќи ми беше тотално нереално Ваза да направи такво нешто. На негово инсистирање да си оди. Не ми се верува еј... Катастрофа.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.094
Поени од реакции
1.656
Line-up: Kuszczak, Rafa, Smalling, Vidic, Evra, Park, Fletch, Carrick, Ando, Nani, Macheda.

Од денес натака болдираниов ќе игра многу поголема улога во тимот од порано.

п.с изјавава на руни му е превод Јунајтед нема да освојат ништо во наредните години

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.866
Поени од реакции
22.931
Наводно на последниот тренинг , Сколс направил брутален старт врз Руни по што овој се здобил со повреда на скочниот зглоб !!!!:angel1:

Сумливо ми стои... Изгледа ке биде осакатен до Јануари..

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.843
Поени од реакции
5.669
значи испадна дека е поради тоа во што и јас се сомневав... изгледа Руни го напушти навреме бродот кој што допрва ќе почне да тоне за жал....

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Aууу не ми се верува. Ако некој фудбалер од поновата генерација мислев дека ќе остане верен до крај тоа беше Руни. Али шо е тука е, по изјавите нека се гони што подалеку. :toe:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Логикс е у филм и врше феноменален тактички притисок врз фановите на Јунајтед. Как иначе би се радувал на титула ако не се радува на туѓата НЕСРЕЌА или туѓио НЕУСПЕХ, ако може така да се наречат (барем до дека го имаме Ферги).

Иначе ќе има ли нешто у Корнер? Групна распаљотка? Молитви за Руни? :)
Офф бре Жан,каков тактички притисок,бог да чува -.- . Ако не е точно нешто шо напишах,земи исправи ме,ак не,немора да реплицираш.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom