Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Целата работа е до ФФМ според нивните правила во кои не сум запознаен и незнам како стојат тие правни работи ние сме Македонија Ѓ.П. ама настапуваме на хартија под Треска зошто 2011 година ја имаме почнато како Треска па изгледа ќе мора да ја гураме полусезонава а од Јануари е друга приказна (ова е мое мислење незначи дека е точно) и од Јануари се реактивира старото име на клубот и се става додавка (Ф.К. Македонија Ѓ.П. 1932) !!!
Фудбалски клуб Македонија Ѓорче Петров 1932. Големина на имево може да се "лакта" со исландскиве клубови.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Фудбалски клуб Македонија Ѓорче Петров 1932. Големина на имево може да се "лакта" со исландскиве клубови.
Тоа е, наше си е , најубаво си е, најпатриотско е ... :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Значи не сте во право,името беше сменето уште на зимската полусезона кога бевме во Трета лига.
Ова е некојаси аматерска грешка на ФФМ,ние од оваа сезона ќе се натпреваруваме под името Македонија Ѓорче Петров,не за џабе сме регистрирани под тоа име во централниот регистар и под тоа ќе се натпреваруваме дали вака или онака,не е битно.
Мислам знаеме сите дека во ФФМ работат аматери и партиски војничиња кој немаат завршено средно образование,па нека не ве чуди и во иднина ако има некој слични ствари како оваа,на ОФИЦИЈАЛНАТА страна на ФФМ да сме Треска Шишево,а зимата сме биле регистрирани под името МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ во централниот регистар за настап во Втора лига,а со тоа и враќање на старото име,нешто што ни беше загарантирано дека ќе се случи.
Ете,има и доказ,скриншот на претходната страна како најрелевантен доказ дека името е сменето.
Нека заврши тука дискусијата за тоа дали името ни е сменето или не.

F i c O

Шампион во домино на 100м
Член од
17 септември 2008
Мислења
233
Поени од реакции
5
Значи не сте во право,името беше сменето уште на зимската полусезона кога бевме во Трета лига.
Ова е некојаси аматерска грешка на ФФМ,ние од оваа сезона ќе се натпреваруваме под името Македонија Ѓорче Петров,не за џабе сме регистрирани под тоа име во централниот регистар и под тоа ќе се натпреваруваме дали вака или онака,не е битно.
Мислам знаеме сите дека во ФФМ работат аматери и партиски војничиња кој немаат завршено средно образование,па нека не ве чуди и во иднина ако има некој слични ствари како оваа,на ОФИЦИЈАЛНАТА страна на ФФМ да сме Треска Шишево,а зимата сме биле регистрирани под името МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ во централниот регистар за настап во Втора лига,а со тоа и враќање на старото име,нешто што ни беше загарантирано дека ќе се случи.
Ете,има и доказ,скриншот на претходната страна како најрелевантен доказ дека името е сменето.
Нека заврши тука дискусијата за тоа дали името ни е сменето или не.
Значи вака пак ке пишам малку да ги разјасниме работиве, ние почнавме во трета лига како Треска така се натпреварувавме така влеговме во втора лига и така ке настапуваме се до зимоска кога на името ФК Македонија му биде ставено додавка , нека не те буни тоа во централен регистар ,ние стоиме таму како регистриран клуб но ние си имаме работа со ФФМ, ние сме се уште под казна како ФК Македонија Ѓорче Петров ... Значи има казни кој претходната гарнитура си ги има заработено по 5 - 6 илјади евра кои се само дел од тоа што треба да се подмири за да клубот биде одблокиран ( значи само дел ) . А тоа дека некој ке пушти муабет еј абе името вака името така све се тоа само муабети ... Тоа е тоа

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Значи вака пак ке пишам малку да ги разјасниме работиве, ние почнавме во трета лига како Треска така се натпреварувавме така влеговме во втора лига и така ке настапуваме се до зимоска кога на името ФК Македонија му биде ставено додавка , нека не те буни тоа во централен регистар ,ние стоиме таму како регистриран клуб но ние си имаме работа со ФФМ, ние сме се уште под казна како ФК Македонија Ѓорче Петров ... Значи има казни кој претходната гарнитура си ги има заработено по 5 - 6 илјади евра кои се само дел од тоа што треба да се подмири за да клубот биде одблокиран ( значи само дел ) . А тоа дека некој ке пушти муабет еј абе името вака името така све се тоа само муабети ... Тоа е тоа
Значи мене тоа ми е јасно само не ми е јасно проблем е 2.000 или 3.000 евра да се уплатат од тие гомн*та што направија штета... барем кај нас во Ѓорче има милион и триста шеесет и четири луѓе што можат за 2 секунди да ги извадат парите од смрдежите со камата за клубот од Јануари да си го врати неговото име !!!
Пошто те гледам упатен во состојбиве во клубов кажи ми како стојат работиве моментално со имево во контекст на тоа дали ќе се плати ''тој дел'' како што викаш на заостанативе долгови за да се врати старото име... Добро бе па на крај краева Општинава на чело со Соколе што дреме бе, па сегашниве луѓе кај нас во Управа се блиски со владејачкава партија, неможат да направат да притиснат малце кај Соколе да помогне малце или на тој Кучкоецот само за Кучково му е гајле, кога го ширеше гзот на стадион Шампиони кога бевме кога го гледаа луѓе убаво му беше ...

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Јас мислам дека на вас и на Вардар не ви е вратено името туку ве лаже управата:).За вас незнам,али овој денешен Вардар е нов клуб така да којзнае.Проверете си сепак за секоја случајност.Јавете се во ФФМ и проверете крај краева.
--- надополнето: Jul 13, 2011 11:02 PM ---
за вардар и македонија ѓорче петров тие беа приложени докази дека се со старите имиња и доста веке замараш за имињата
Зошто Вардар и Македонија ЃП не реагираа на грешката на ФФМ?Зошто главните луѓе на Комити не реагираа да се смени грешката на ФФМ(ако е воопшто грешка)?Зошто сите премолчија во овој случај?Значи гледано од страна главните луѓе знаат дека не се вратени имињата .

F i c O

Шампион во домино на 100м
Член од
17 септември 2008
Мислења
233
Поени од реакции
5
Има едно 4 -5 луѓе со казни од 6 до 10 илјади евра по човек , и тоа е еден дел од тоа што треба да се направи до јануари кога истекува казната на клубот како Фк Македонија ГП . Поради тоа што нема шанси некој од овие 4 - 5 луѓе да ја плати таа казна зимоска клубот ке додаде некоја додавка на името и ке функционира како нов клуб без казни . Тоа е еден вид на решение од оваа ситуација . Комплицирано е и во младинската школа каде покрај суспензијата на првата екипа , суспендирана е и школата со тоа што во пионерска, кадетска ,младинска категорија не смее да регистрира нови играчи ... И за крај само едно ме боли тоа што читам пред некој ден во Македонски спорт : Taлентите на Работнички Дарко Велковски и Даниел Аврамовски ке продадат во Црвена Звезда , тоа се деца на школата на Македонија ГП кој едниот пред два месеци а другиот пред 5 месеци замина во Работнички.Проблемот е што школата на нејкој начин да се заштити . Секоја чест за децата им покажаа какви таленти излегуваат од нашата школа . Еве погледнете http://www.youtube.com/user/FKRABOTNICKI?blend=1&ob=5#p/u/0/COtNyx2kFKI . Поздрав

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.550
Поени од реакции
29.141
Јас мислам дека на вас и на Вардар не ви е вратено името туку ве лаже управата:).За вас незнам,али овој денешен Вардар е нов клуб така да којзнае.Проверете си сепак за секоја случајност.Јавете се во ФФМ и проверете крај краева.
--- надополнето: Jul 13, 2011 11:02 PM ---

Зошто Вардар и Македонија ЃП не реагираа на грешката на ФФМ?Зошто главните луѓе на Комити не реагираа да се смени грешката на ФФМ(ако е воопшто грешка)?Зошто сите премолчија во овој случај?Значи гледано од страна главните луѓе знаат дека не се вратени имињата .
А, од каде па ти знаеш дека не е реагирано. АКО СИ МАКЕДОНЕЦ И РАЗБИРАШ МАКЕДОНСКИ ПРОЧИТАЈ ВО ЦЕНТРАЛЕН РЕГИСТАР ПОД КОЕ ИМЕ СЕ ВОДИ И ВАРДАРИ МЃП !! Секој нареден пост во врска со имињата ќе ти биде избришан.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Има едно 4 -5 луѓе со казни од 6 до 10 илјади евра по човек , и тоа е еден дел од тоа што треба да се направи до јануари кога истекува казната на клубот како Фк Македонија ГП . Поради тоа што нема шанси некој од овие 4 - 5 луѓе да ја плати таа казна зимоска клубот ке додаде некоја додавка на името и ке функционира како нов клуб без казни . Тоа е еден вид на решение од оваа ситуација . Комплицирано е и во младинската школа каде покрај суспензијата на првата екипа , суспендирана е и школата со тоа што во пионерска, кадетска ,младинска категорија не смее да регистрира нови играчи ... И за крај само едно ме боли тоа што читам пред некој ден во Македонски спорт : Taлентите на Работнички Дарко Велковски и Даниел Аврамовски ке продадат во Црвена Звезда , тоа се деца на школата на Македонија ГП кој едниот пред два месеци а другиот пред 5 месеци замина во Работнички.Проблемот е што школата на нејкој начин да се заштити . Секоја чест за децата им покажаа какви таленти излегуваат од нашата школа . Еве погледнете http://www.youtube.com/user/FKRABOTNICKI?blend=1&ob=5#p/u/0/COtNyx2kFKI . Поздрав
За 1 Болд : Како што те разбирам правно стои дека овие 6 души треба да си ја платат казната за да се се врати старото име без додавка а ако не ја платат казната ќе има додавка ?! Тие луѓето лижигзовите на Благоја што шетаа по прескоференции, ги местеа гзовите и што си направија куќи во Ѓорче од трансферите знам дека теорија нема да ги дадат парите и мене тоа ми е повеќе од јасно. И да петиција да направиме ако може ДОЖИВОТНО ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ БИЛО КАКВА РАБОТА ВО ФУДБАЛОТ И ВЛЕЗ НА СТАДИОН а не неколкугодишна суспензија и па уште се чудат зошто се казнети не им е јасно :eek::mad:!!! Подмирување на долгот од околу 2.000 или 3.000 евра не треба да претставува проблем ако неможе клубот Општинава ќе одврзе кесе и оро ќе игра ...
За 2 Болд :Eeе другар какви само деца сме испуштиле... да се само овие двајца !!! Има деца што со душа го сакаат клубот ама ради овие сподобиве се бледнее... Каква школа има клубот, какви се деца не излегле од овој клуб, па ние милиони требаше да заработуваме од тие деца а не некој Вардар очи ќе истера за Настевски и Ѓурѓевиќ и стотици други деца наведов само еден пример. Од тие клошарите што беа во управа, добро знаеш кој што беа до Благоја и што се сега под суспензија колку генераации на деца уништија и незнаеа да ги задржат...ги носеа по Холандии, Германии децата спиеле во ходници на душеци а тие си делеле пари меѓу нив кога ми кажуваше еден родител на дете срам ми стана што во Ѓорчево наше има некој што зема пари од деца !!! НИКАД АИР ДА НЕ ВИДАТ ОД ПАРИТЕ СВЕ ЖИВО ДА ИМ Е**М !!!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
минимална победа од 1:0 на Македонија ЃП на гостувањето кај Дрита.
Стрелец на голот - Колеќевски
Следниот пријателски натпревар е планиран за во недела против екипата на Победа Јуниор во Прилеп.

Многу сме јаки ! :D

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
минимална победа од 1:0 на Македонија ЃП на гостувањето кај Дрита.
Стрелец на голот - Колеќевски
Следниот пријателски натпревар е планиран за во недела против екипата на Победа Јуниор во Прилеп.

Многу сме јаки ! :D
Шо ти имате бе? :) Имате шансе да не тепате у купот?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Воглавно истите млади играчи што играа во Трета лига надополнети со најверојатно браќата Брња и Клечка како што ми кажуваат,останува да видиме дали ќе биде така.
Зошто да не ве победиме,топката е тркалезна,но реално гледано,малку потешко ќе биде тоа.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Клечка колку што знаем е на проба у Турција, а пред некое време ме прашуеше каква е ситуацијата у Тетекс, па можно е ако не успее таму да се врати пак у Тетекс. Има време, ќе видимо.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Голмани Костуранов и Гуџуфи, Тони и Драган Брњарчевски, Василевски, Јанушев ... Зошто да немаме се е можно во фудбалов наш :) !!!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Вака според имињата имаме добар состав за во Втора лига,можеби и најјак,бар според мене,бидејќи голем плус е што повеќето млади играчи што играа во Трета лига и го имаа најголемиот товар преку целата сезона сакаат да останат и да играат во Втора лига.Со нив,со браќата Брња,Костуранов,Василевски и Јанушев составот е горе доле екстра за наши услови.Млади и полетни играчи желни за докажување.

Инаку во недела играме со Победа во Прилеп,ако идам на Пивофест ќе тркнам до стадион да ги гледам,да им дадам поддршка :D

Kajgana Shop

На врв Bottom