Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
PSG се убаво,океј што си се потрудил да доловиш што би се случувало оваа сезона,но би те замолил да не пишуваш НИШТО ПОВЕЌЕ во врска со навивачките активности,бидејќи сеуште не е усогласено што ќе се прави и како ќе се прави.Затоа без пишување ништо повеќе од име на навивачката група,кога ќе ги усогласиме нашите ставови,ќе пишеме што,како и зошто.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.881
А само уште едно прашање макар што изгледа прилично глупаво...
Натпреварите дури се викате Треска ќе ги играте во Шишево или во Ѓорче???

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
PSG се убаво,океј што си се потрудил да доловиш што би се случувало оваа сезона,но би те замолил да не пишуваш НИШТО ПОВЕЌЕ во врска со навивачките активности,бидејќи сеуште не е усогласено што ќе се прави и како ќе се прави.Затоа без пишување ништо повеќе од име на навивачката група,кога ќе ги усогласиме нашите ставови,ќе пишеме што,како и зошто.
Договорено АCAB , сето тоа е добронамерно во очекување на новата сезона за да не зборат после знаеш како .... Речено - Сторено :smir:.

--- надополнето ---

А само уште едно прашање макар што изгледа прилично глупаво...
Натпреварите дури се викате Треска ќе ги играте во Шишево или во Ѓорче???
Натпревари се играат на наш стадион , со наши дресови со сите марифети и обележја на Македонија Ѓ.П. ама на лист и во ФФМ клубот до 31 Декември ќе фигурира како Треска бидејќи со нив беше фузијата знаеш добро да не ти објаснувам. Од 1 Јануари е нова песна :vozbud:.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Барајќи да видам сто ќе најдам налетав на извадоци од Дневник и ова е составот мислам дека се од сезоната 1999/2000 или подоцна година две ако сум грешка нека ме поправи Iron Lion Zion пошто тој ги знае тие работи . Пошто тогаш бев прилично мал едно 9/10 години сум имал ама се сеќавам на играчиве на некои од нив реков ако сум грешка нека ме поправи горенаведениот пошто ги знае играчите :smir:.

Македонија Ѓорче Петров (тогаш Асиба):

*Стојановиќ (овој мислам дека беше Србин еден приќелав одличен голман и беше доста добро граден, ако не сум утка)

Стоилов

*Божиновски (овој е Васко Божиновски-Бардо ако не се лажам дете на Ѓорче , беше во Хрватска во Камен Инград и Славен Белупо мислам , играше и за репрезентација против Холандија 2-2 тука , играше и за Вардар и Работнички сега е тренер-играч на Ѓорче)

Илиоски

*Брага (Агиналдо де Јесус хаха легенда во нашиов фудбал , и мислам дека во пакет дојде во Ѓорче со Џеферсон , значи прв клуб што го донесе Брага и стана икона тука е Ѓорче :helou:.)

*Треноски (овој ако е тој Треноски би требало да се вика Горан бидејќи мислам дека кога влеговме во 1 лига 2005 година дојде од Башкими и игра Штопер ако е тој мислам дека има жена ракометарка таа голманката Зашовска у Кометал што бранеше)

Колев

*Александровиќ (е овој е Драган Александровиќ и имево и презимево никогаш нема да му ги заборавам на човеков , бидејќи од мал ми беше мерак да го гледам како играше. Обично играше со број 8 во средина и нема да заборавам каков гол од слободен за 3-2 во 92 минута им даде на тогаш силниот Силекс во сред Кратово:vozbud:убаво ми текнува на тој гол. Штета што не стана играч за респект во фудбалов кај нас бидејќи беше стварно добар играч , мајстор за слободни удари , играше за нас неколку сезони по ред мислам)

*Георгиевски (овој е Славчо Георгиевски-Тупанот сега што игра за репрезентација ако не се лажам играше тоа време за нас памтам?!)

*Ангелов (мислам дека овој Ангелов ни беше доста груб играч еден позади што играше Штопер мислам ???)

*Стојковиќ ( да не е овој Далибор Стојковиќ што играше во Силекс порано сег е мислам во Тетекс ???)

*Џеферсон ( е овој човек е жива легенда :vozbud:. Кога собирав топки ко копиљ на стадион секогаш се поздравував со него во тунелот внатре. Страшен напаѓач играше со број 17 или 18 , а во нашево првенство играше уште за Осогово и Куманово. Памтам кога си отиде у Осогово кога дојде у Ѓорче не отидов да се поздравам со него намерно а башка беше 1 коло и ги теавме 3-0 дома мислам дека се играше во Сабота . Леле јака меморија :vozbud:)
*Спасовски (Влатче Спасовски играч на Вардар на Цементара сега е мислам у Шведска игра за некои нисколигаш , памтам им даде гол на вардар за намалување на 2-3 коа беше онаа утакмица коа се спасивме со поразот на Саса дома од Силекс)

Трајковски

Стојменовски
*Милевски (Овој да не е Чича , Благоја Милевски ?!:vozbud:)
*Ѓоргиевски (Овој да не е Илчо... или тогаш он беше во Израел во Ашдод мислам ???:toe:)

Донев

*Петков ( Овој е мислам бугарчето Марио Петов , со една коса ко Калц ама виткана го памтам како страшен шпиц и знам дека Вардар коа беше јак во сезоната 2001/02 година претпоследно коло Ѓорче требаше да тепа за да остане во лига а ни одговараше и да изгубиме ама Саса да изгуби дома од Силекс ако не се лажам или од Тиквеш . На полувреме ѕверот им шибна гол на Вардар водевме со 1-0 :vozbud: и во второ ни напраија 3-1 а израмни Влатче Спасовски ако не се лажам и заврши 3-2 за вардар. И останавме на Стадион уште 5 до 10 минути за да слушнеме што направила Саса во Каменица . Се јави коментаторов и вика во Каменица , Саса- Силекс 3-4 а Саса водеше мислам едно време и после тоа у кафана доле под стадион лудница . Саса испадна ние останавме :vozbud:)
Тренер: Вујадин Станојковиќ ( сегашен претседател на Тренерска организација на Македонија беше помошник на Катанец и тренер на неколку наши прволигаши).

Најдов и две слики од натпревари со Вардар :
Vardar makedonija gp.jpg 31748_399470166011_631446011_4753956_4862182_n.jpg
Вторава слика ја памтам на Градски присуствував на утакмицава и мислам дека беше отварање на сезоната и прв натпревар Вардар-Македонија Ѓ.П. на Градски под рефлектори но за несреќа мислам дека ја изгубивме со 2-1 утакмицава ако не се лажам. Иначе на вторава слика е Брага во жолт дрес во дуел со Бајевски црвен дрес.

Доста беше час по Понова Иторија :helou:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.881
Џеферсон беше играчиште :)
Ова ви е составот од 2000/01. Покрај Стојановиќ голман ви беше и Дејан Спаљевиќ, и тогаш младиот Јорде Георгиевски.
Во одбрана ви биле Благоја Милевски, Влатко Андоновски, Божиновски, Стојан Ангелов кој ви дошол од Вардар, Петре Стоилов ви дошол од Задар, Владимир Колев од Силекс, Брага како и Јорданчо Стојменов и Јован Поповски. Во средината ви биле Сашо Тодоровски, Денис Трајковски, Златко Ристов (сегашен капиен на Вардар), Илчо Георгиевски (не е Славчо), Џеферсон кој растураше во Осогово, Даниел Смиљковиќ и Диме МИлевски. А во нападот ви биле Валентин Целески (стрелец на првиот гол од победата од 3-1 над Вардар во претходната сезона), Далибор Стојковиќ, Марио Петков (кој подоцна жареше во Вардар), Владимир Спасовски, Миљан Спаљевиќ, Дејан Зиковски и Горан Ојлевски. Еве ти мало дополнување на часот :)

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Џеферсон беше играчиште :)
Ова ви е составот од 2000/01. Покрај Стојановиќ голман ви беше и Дејан Спаљевиќ, и тогаш младиот Јорде Георгиевски.
Во одбрана ви биле Благоја Милевски, Влатко Андоновски, Божиновски, Стојан Ангелов кој ви дошол од Вардар, Петре Стоилов ви дошол од Задар, Владимир Колев од Силекс, Брага како и Јорданчо Стојменов и Јован Поповски. Во средината ви биле Сашо Тодоровски, Денис Трајковски, Златко Ристов (сегашен капиен на Вардар), Илчо Георгиевски (не е Славчо), Џеферсон кој растураше во Осогово, Даниел Смиљковиќ и Диме МИлевски. А во нападот ви биле Валентин Целески (стрелец на првиот гол од победата од 3-1 над Вардар во претходната сезона), Далибор Стојковиќ, Марио Петков (кој подоцна жареше во Вардар), Владимир Спасовски, Миљан Спаљевиќ, Дејан Зиковски и Горан Ојлевски. Еве ти мало дополнување на часот :)
Ми текнува на Спаљевиќ , страшен голман фала Syber :helou:. Иначе Јорде мислам дека тоа време беше на позајмица во Караорман од Струга , овие коа жареа и палеа во 2 лига и имаа доста добар состав. Овој Сашо Тодоровски е Рап-Тап ако не се лажам. Ете него го заборавив играше со број 23 памтам :wink:. Погоре оди ќе видис дека на списокот на играчите има Ѓоргиевски и Георгиевски . Овој со ''Ѓ'' е Илчо 100 посто и после таа сезона мислам дека заедно со неговиот кум Благоја Боби Милевски отидоа на печалба во Израел. А Георгиевски добро памтам дека беше во составот таа сезона и носеше дрес со број 16. За Целевски ми текнува играше неколку сезони кај нас , доста висок со виткана косица кратка , памтам дека играше шпиц само седеше напред а нашиве му местеа шанси :helou:. Ми текна и на голот против Вардар кога ве тепавме во Ѓорче 3-1 , убаво ме потсети , сум рипал до дома кога се враќав од утакмица :vozbud:хаха. Мало дополнување на некои ситни грешки од часот :smir:.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.881
Искрено не се сеќавам дека Славчо играл за вас, а не го ни најдов во составот пошто порано имаше едни списанија МАКФУДБАЛ (излегуваа еднаш годишно) и пошто уште ко копиљ бев многу загреан за Мак фудбал редовно си ги купував и од таму ти ги пишав податоците :)
Штета што прекрасното издание излегуваше само две години (едното списание сум го изгубил и многу ми е криво), пошто можеше многу да се научи од него и бар мене ми беше многу интересно :)
Бтв Saber ми е никот а не Syber :icon_mrgr Saber Rider- Коњаникот сабја :icon_cool

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
Искрено не се сеќавам дека Славчо играл за вас, а не го ни најдов во составот пошто порано имаше едни списанија МАКФУДБАЛ (излегуваа еднаш годишно) и пошто уште ко копиљ бев многу загреан за Мак фудбал редовно си ги купував и од таму ти ги пишав податоците :)
Штета што прекрасното издание излегуваше само две години (едното списание сум го изгубил и многу ми е криво), пошто можеше многу да се научи од него и бар мене ми беше многу интересно :)
Бтв Saber ми е никот а не Syber :icon_mrgr Saber Rider- Коњаникот сабја :icon_cool
Макфудбал беше дело на Атанас Костовски, излегоа три броја, јас ги имам првите два броја, само нив ги купив и уште си ги чувам, исто кaко што имам неколку стари броеви од Скок.
И Славчо играше во тоа време за Македонија ЃП, а Илчо дојде кај нас да ја заврши кариерата, бидејќи Македонија ЃП е негов матичен клуб. Тоа беше во сезона 2003/04, тогаш, а и Томислав Франц играше за Алумина, негова последна сезона му беше, а Филип Ивановски во пролетниот дел 2003/04 настапуваше за Алумина. Имаше интересни моменти од меѓусебниот дуел.
Кога ќе имам повеќе време, ќе ги скенирам составите, од 1999/2000 пролетен дел и 2000/2001 есенски дел. Башка имам некои други работи од 2001/2002 и додека игравме во 2 МФЛ

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Извини сум згрешил набрзина го пишував постот :smir:. Знам за списанијата, беа многу интересни , имасе секакви информации за клубовите со целиот состав со управите , секоја страна беше во бојата на клубот што се презентира штета што фудбалов ни е у дупка ама пак го сакам што да правам . А за Славчо Георгиевски сум повеќе од сигурен дека играше кај нас ама незнам дали беше наш играч или беше на позајмица :toe:. Се на се убави спомени од убави времиња во нашиов фудбал што не верувам дека ќе се вратат , барем не во брзо време .

--- надополнето ---

Макфудбал беше дело на Атанас Костовски, излегоа три броја, јас ги имам првите два броја, само нив ги купив и уште си ги чувам, исто кaко што имам неколку стари броеви од Скок.
И Славчо играше во тоа време за Македонија ЃП, а Илчо дојде кај нас да ја заврши кариерата, бидејќи Македонија ЃП е негов матичен клуб. Тоа беше во сезона 2003/04, тогаш, а и Томислав Франц играше за Алумина, негова последна сезона му беше, а Филип Ивановски во пролетниот дел 2003/04 настапуваше за Алумина. Имаше интересни моменти од меѓусебниот дуел.
Кога ќе имам повеќе време, ќе ги скенирам составите, од 1999/2000 пролетен дел и 2000/2001 есенски дел. Башка имам некои други работи од 2001/2002 и додека игравме во 2 МФЛ
Слободно постирај секакви интересни информации, слики, дуели од тоа време ќе се потсетам на младите години коа не мрдав од стадион коа играа нашиве. Мислам дека присуствував на утакмицата помеѓу Македонија Ѓ.П.-Алумина во 2 лига 2003/04 година и мислам дека победивме само со 2-1 или со 3-0 не ми текнува како во магла ми е :toe::smir:. Неможам никаде да најдам слики од времето на Асиба . Ако најдеш Iron Lion Zion постирај секакви информации за тоа време :helou:.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Извини сум згрешил набрзина го пишував постот :smir:. Знам за списанијата, беа многу интересни , имасе секакви информации за клубовите со целиот состав со управите , секоја страна беше во бојата на клубот што се презентира штета што фудбалов ни е у дупка ама пак го сакам што да правам . А за Славчо Георгиевски сум повеќе од сигурен дека играше кај нас ама незнам дали беше наш играч или беше на позајмица :toe:. Се на се убави спомени од убави времиња во нашиов фудбал што не верувам дека ќе се вратат , барем не во брзо време .

--- надополнето ---

Слободно постирај секакви интересни информации, слики, дуели од тоа време ќе се потсетам на младите години коа не мрдав од стадион коа играа нашиве. Мислам дека присуствував на утакмицата помеѓу Македонија Ѓ.П.-Алумина во 2 лига 2003/04 година и мислам дека победивме само со 2-1 или со 3-0 не ми текнува како во магла ми е :toe::smir:. Неможам никаде да најдам слики од времето на Асиба . Ако најдеш Iron Lion Zion постирај секакви информации за тоа време :helou:.
Славчо Тупан беше позајмен зашто имаше конфликт со тогашниот тренер на Вардар, Алексо Мацков. Одма штом овој беше сменет, Тупанот се врати назад.
И јас го имав зимано списанието Макфудбал и стварно беше освежување тие години. Имам 2 броја од истото. За трет не се сеќавам дека излегол.

F i c O

Шампион во домино на 100м
Член од
17 септември 2008
Мислења
233
Поени од реакции
5
[/COLOR] Слободно постирај секакви интересни информации, слики, дуели од тоа време ќе се потсетам на младите години коа не мрдав од стадион коа играа нашиве. Мислам дека присуствував на утакмицата помеѓу Македонија Ѓ.П.-Алумина во 2 лига 2003/04 година и мислам дека победивме само со 2-1 или со 3-0 не ми текнува како во магла ми е :toe::smir:. Неможам никаде да најдам слики од времето на Асиба . Ако најдеш Iron Lion Zion постирај секакви информации за тоа време :helou:.
Тоа време Алумина играше во 3та лига , а Тупанот точно е играше за Македонија во времето на Асиба па потоа се врати во Вардар

--- надополнето ---

Утакмицата се игра во недела во 16 ч.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.881
Мала информација...
Волково се враќа во третата лига па во колото во кое сте слободни ќе играте против нив. Со среќа денес...

Iron Lion Zion и јас ги имав првите два броја. Првиот беше сина боја, вториот црвена. Првиот број никако неможам да го најдам, најверојатно сум го зафрлил некаде, а за трет број не се сеќавам дека имал излезено. Иначе СКОК беше златен весник, имаше за сите мечеви коментари, а и за трета лига ги имаше сите утакмици со состави и слично. Тапа е што сега малку внимание се обрнува на Мак фудбалот...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Дај бе некој нека пише каков е стадионот на Бутел,баш ме интересира :))))

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
МАКЕДОНСКА 3.ЛИГА- СЕВЕР , ГРУПА А

МАКЕДОНИЈА Ѓ.П. - ССК МЛАДИНЕЦ - ДРАЧЕВО
СТАДИОН: ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ПОЧЕТОК: 16 часот

Денес нашите нови јунаци ја отвараат сезоната 2010/2011 . Некои нови играчи , некои нови надежи ќе се појават во Лавовскиот Црвено-Жолт дрес со само една цел: да се врати клубот каде што му е местото , далеку далеку од оваа конкуренција. Сезоната ја отвараме против ССК Младинец од Драчево и денес освен на победа не ми ни паѓа на памет нешто друго .Денес е едно сигурно дека ќе бидам на стадион да го гледам мојот миленик и кога му е најтешко од кога потои за овие 70 и кусур години за други незнам :helou:. Нека ни е со среќа почетокот на новата сезона и со Господ напред да го изодиме тешкиот пат и да се вратиме таму каде што припаѓаме и каде што им е местото на ШАМПИОНИТЕ :helou:.

Kajgana Shop

На врв Bottom