Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Го постиравме неколку страни поназад. :smir:

Дечки да ве прашам нешто...Ако завршите 5-ти во премиер лига,т.е не завршите на едно од местата кои што водат кон ЛШ,а притоа освоите Европа Лига,ќе можете да играте ЛШ следната сезона?
Не. Да освоевме ЛШ и да бевме 5-то или некое од подолните места (како што бевме во 2005 после освојувањето) тогаш да демек за одбрана на титулата, а со Европа Лига не.

Reina официјално го потпиша новиот шест годишен договор, и сеа се чека на Mascherano кој е исто така близу до потпис на новиот договор.

Pepe Reina has put pen to paper on a new six-year deal at Anfield, Liverpool Football Club can today confirm.

The 27-year-old, who has been one of the Reds' star performers this season, has followed in the footsteps of senior stars like Steven Gerrard, Fernando Torres, Daniel Agger and Dirk Kuyt by committing his long-term future to the club.

Reina told Liverpoolfc.tv: "I'm delighted to sign a new contract. It's probably the best news of my life that I'll be here for the next six years. Me and my family are really happy here.

"To play for Liverpool is very special. I've been here for five years and now I will be here for six more and it's very exciting.

"It's very important that my family love it here as well, as family life is just as important as my career.

"My wife told me from the beginning she was more than happy here. My kids enjoy it and they have picked up the scouse accent already. I am really proud of that.

"In the years ahead they will speak much more scouse too."

http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/reina-signs-new-deal

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Го постиравме неколку страни поназад. :smir:

Не. Да освоевме ЛШ и да бевме 5-то или некое од подолните места (како што бевме во 2005 после освојувањето) тогаш да демек за одбрана на титулата, а со Европа Лига не.
Чудно,не знам зш така,претходните години освојувачот на Уефа Купот идеше право во ЛШ...

Ф

Фил Ајви

Гостин
Чудно,не знам зш така,претходните години освојувачот на Уефа Купот идеше право во ЛШ...
Незнам колку е точно порано дека било така но сега не е.

Кој звер е Торес, баш ме интересира како ќе изигра и реагира против својот поранешен тим.

Честитки, ќе гледаме интересно полу-финале.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.162
abe ne znam za torres i kompanija....ama ona kreten4eto leiva si go zacementira statusot na prvotimec.....abe zosto ne si ja skrsi nogata ednas kako eduardo ili ramsey upm da fati....

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Reina официјално го потпиша новиот шест годишен договор, и сеа се чека на Mascherano кој е исто така близу до потпис на новиот договор.
Добро е....гарант во договорот пишал и нови копачќи да му дадат!:kesa:

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Добро е....гарант во договорот пишал и нови копачќи да му дадат!:kesa:

Хаха ме изнасмеа :). Кога го видов вчера како сам си ги поправа копачките си викам "ццц... ееј нема пари ни за нови копачки" :pos2:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.162
штеди човекот...а може и среќни му се овие....гледате дека ни се посреќи и во 1/2 финале сме

Стеф...

30.05.1980 Time when the legend was born...
Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
Moe mislenje za finale e Liverpool-Fulham........

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Да бе ! И мислиш ќе се најде некој луд да го купи клубот за £600m? Тие го купиjа за £219m и сега ајде за £600m го продавале па и сакаат профит да прават, браво кои генијалци се и двајцата... Туку читам нешто друго, Barclays сакале да го откупат долгот од £237m (т.е. да го исплатат) за £300m со што долгот ќе се зголеми за £63m и тие ќе бараат нов газда на клубот а долгот H&G ќе треба да се исплатат на Barclays. Демек сакале да помогнат на клубот бидејќи H&G треба да исплатат дел од сегашнит долг односно £100m до јуни а кои H&G ги немаат, значи дека рокот за исплаќање на долгот ќе биде одложен за H&G, а во меѓувреме Barclays да најдат нови газди, или барем така нешто беше.

Barclays steps in to save Liverpool FC

LIVERPOOL football club looks set to be sold as Barclays finalise a £300m rescue deal this weekend.

Fans had feared about the club’s ability to compete at the top level after its financial problems contributed to it losing its status as one of Britain’s “big four” clubs. It has outstanding loans of £237m.

Supporters will be relieved at the intervention, which will also provide extra spending money for Rafa Benitez, the club manager.

The new owner will be sought by Barclays Capital, the bank’s investment arm. The deal will displace the club’s current lenders and bring in as chairman British Airways’ Martin Broughton.

Supporters had campaigned to remove the club’s owners, the American businessmen Tom Hicks and George Gillett, who had disagreed over its funding and publicly argued with Benitez over spending on players.

An adviser working on the deal said: “The club’s finances are improving. It just needs breathing space to get itself into shape before it is sold.”

Barclays’ move highlights English football’s troubled finances. Several clubs are struggling with high player wages and crippling debts. This year Portsmouth became the first Premier League club to go into administration.

Foreign owners who bought in at the height of the football boom, often saddling the clubs they bought with debt, have proved increasingly unpopular with fans. Manchester United supporters want to oust the Glazer family, the American investors who bought the club in 2005.

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/premier_league/liverpool/article7094456.ece

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.162
Да бе ! И мислиш ќе се најде некој луд да го купи клубот за £600m? Тие го купиjа за £219m и сега ајде за £600m го продавале па и сакаат профит да прават, браво кои генијалци се и двајцата... Туку читам нешто друго, Barclays сакале да го откупат долгот од £237m (т.е. да го исплатат) за £300m со што долгот ќе се зголеми за £63m и тие ќе бараат нов газда на клубот а долгот H&G ќе треба да се исплатат на Barclays. Демек сакале да помогнат на клубот бидејќи H&G треба да исплатат дел од сегашнит долг односно £100m до јуни а кои H&G ги немаат, значи дека рокот за исплаќање на долгот ќе биде одложен за H&G, а во меѓувреме Barclays да најдат нови газди, или барем така нешто беше.
pa zosto da ne??? sega e vreme onie arapi i indijci da pokazat kolku se ludi i nenormalni i da go kupat klubot....ama ke vidime....inaku ova so barclays ne mi se dopaga

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
David Ngog starts in place of the injured Fernando Torres against Fulham

Meanwhile, Daniel Agger continues at left-back in place of Emiliano Insua, who is also injured.

The Reds XI in full is: Reina, Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Agger, Mascherano, Aquilani, Babel, Maxi, Gerrard, Ngog.

Subs: Cavalieri, Kuyt, Benayoun, Lucas, Degen, Pacheco, Ayala.

http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/torres-out-listen-live
Барем Kuyt да беше на место на N'gog и ќе беше совршено...

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Предходното коло ме заебаа за 15 000, ова коло за 19 000... нејќам више да ги видам. Мизерија од клуб

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Не беше толку лошо колку што изгледа резултатски, ја контролиравме играта и доминиравме цел натпревар и во посед на топка и во шанси, само ни фалеше еден човек во нападот (Torres) кој што ќе ја разбиеше одбраната од 11 души. Benitez денес едноставно мораше да го игра Kuyt во нападот а не N'gog кој ги упропасти повеќето од шансите. BTW честитки Fulham многу добро се бранеа и за Schwarzer човекот е ѕвер. И денес најверојатно Manchester ја изгуби титулата а ние го изгубивме местото во ЛШ.

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
Liverpool officials will offload Argentine left-back Emiliano Insua (21) at the end of the season due to some arguments between coach Rafael Benitez and the youngster.

:uvo::uvo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom