PeaceMaker напиша:
aj nekoj ako ja ima ximnata na LFC You'll never walk alone prevedeno na makedonski neka ja pise ili ako ja ima na nekoj sajt piseteeeeee pls me mrze da preveduvammmm
сакаш од Наум Петрески да ти испеам нешто ?
Ослабениот ПСВ го пречекува Ливерпул
ПСВ Ајндховен е единствениот преостанат тим во Лигата на шампионите кој е актуелен шампион и лидер во домашното првенство. Вечерва, европскиот првак од 1988 година го пречекува петкратниот шампион Ливерпул во првиот натпревар од четврт-финалето.
Сепак, ПСВ се мачи со повреди и одигра само 1:1 со Бреда во саботата во холандското првенство. Тимот кој има предност од три бода пред Ајакс нема добиено натпревар откако дефанзивецот Алекс го повреди коленото на 11 март против Екселзиор.
- Не можам да негирам дека не сме најсвежиот тим во моментов. Натпреварите од ЛШ се исцрпувачки, особено против Ливерпул - изјави Роналд Куман, тренерот на ПСВ.
Во другиот денешен меч, Милан е домаќин на Баерн Минхен. Утре, Рома ќе го нагости Манчестер јунајтед, а Валенсија му гостува на Челзи.
Милан, кој беше задржан на 1:1 од Рома во саботата, ќе мора да игра без напаѓачот Роналдо, бидејќи тој веќе играше за Реал Мадрид во ЛШ оваа сезона. Место него, "росоњерите" го имаат Алберто Џилардино, човекот кој израмни против "волчицата". Исто така, Алесандро Неста се врати во тимот по четири месеци пауза поради повреда на рамото.
Денешни натпревари (20.45)
МИЛАН - БАЕРН МИНХЕН
Суспендирани: Кан (Б).
Еден жолт картон до суспензија: Џилардино, Малдини (М), Демикелис, Отл (Б).
Претходни средби: Милан - 5, Баерн - 1, нерешени - 2.
Веројатни состави:
Милан: Дида, Одо, Неста, Малдини, Јанкуловски, Гатузо, Пирло, Амброзини, Сидорф, Кака, Џилардино.
Баерн: Рензинг, Сањол, Лусио, Ван Бајтен, Лам, Салихамиџиќ, Отл, Харгривс, Швајнштајгер, Макај, Подолски.
Судија: Јури Баскаков (Русија).
ПСВ - ЛИВЕРПУЛ
Суспендирани: Сисоко (Л).
Еден жолт картон до суспензија: Салсидо (П), Кајт, Пенант (Л).
Претходни средби: Ливерпул - 1, нерешени - 1.
Веројатни состави:
ПСВ: Гомес, Кромкамп, Да Коста, Алсидес, Салсидо, Афелај, Мендес, Симонс, Коку, Фарфан, Клајверт.
Ливерпул: Рејна, Финан, Карагер, Агер, Арбелоа, Пенант, Џерард, Чаби Алонсо, Рисе, Крауч, Кајт.
Судија: Бертран Лаек (Франција).
Извор: Вест