Речиси сите клубови ги прават истите грешки,Реал го испушти Мата и Силва,Барселона Фабрегас и Мерида итн...Ви го земавме Фараони а? Уште еден талент после Мачеда испуштивте. Ах тој Лотито![]()
Ке видиме,изгледа на Красиќ мерак му е да игра во Јувентус,ама овие нудат само 16 м,додека откупна клаузула Красиќ му е 18,така да ЦСКА најверојатно ке ја избере понудата на Лацио.Доколку игра ко у Цска може само не како за Србија. Може да се снајде ке бидат добри со Зарате у напад. Иначе и ја видов за Хернанес и мислам дека таа работа ке биде готова. Сакам Боатенг да го земеме. Вака така убави имиња се поврзуваат со Лацио.![]()
Уште од пред 2-3 сезони треба....The Macheda family, who came from a poor area on the outskirts of Rome, were struggling to pay the travelling costs to take talented Federico to training. “Three times Pasquale asked Lazio for financial help, because it was so tough trying to get Kiko to the training ground every day,” said Patarca. “It cost money and time away from work. Pasquale asked for the club to fix him up with a job. I believe as little as 500 euros a month could have solved the problem.” According to Patarca, Lazio ignored the Macheda family until Manchester United moved in. In one fell swoop, the Red Devils did what Lazio should have done: financially assist and give a serious chance to a devoted and promising talent...
Ја читнав сторијата за Мачеда... и ми доаѓа да му ебам се на Лотито,за 500 евра било работата племе му се наебам,дефинитивно ни треба нов Претседател.
Се наежив читајки го ова. Ултрас се во право до еден збор. Тоа е тоа. Незнам дали ке можат одма да го искоренат одењето на стадион мислам дека тоа тешко ке им оди. Они имаат светло плава крв они одат на секоја утакмица. Олимпико ке биде празен без нив. Доколку ова се случи и нив да ги нема на север, ке биде најголема срамота. Еден и единствен SS LAZIO 1900 !Ултрасите на вашиот клуб веќе нема да одат на северната трибина на Олимпико, односно веќе не постојат!!!
Ми смо донели болну одлуку да напустимо нас други дом,северну трибину стадиона Олимпико. Знамо да многи људи већ у старту знају нас став и без објављивања званичног саопштења, али у овом случају морамо да објаснимо разлоге наше веома болне одлуке. Ми ћемо увек бити Ултраси и индивидуалци који воле слободу !
Некад је систем отерао младе са улица и довео их на стадион да контролише и умањи њихову жељу за побуном. Данас је још горе, систем је потпуно отерао младе са улица и осећај заједништва породице или припадности неком кругу, данас омладину желе да затворе у кућу испред Плејстејшна,Иксбокса,компјутера,разних емисија и филмова на тв-у. Једина здрава форма окупљана младих људи на трибинама у групе је елеминисана. Отуда брилијантна идеја увођења навијачких картица. Ми као слободни људи никад нећемо прихватити да неко одлучује за нас да ли ћемо ући на стадион да подржимо наш Лацио. Никад генерално нећемо прихватити да неко одлучује за нас. Ми желимо да мислимо да већина људи мисли као ми, навијачи као и обични грађани никад неће прихватити да се осећају потлачено. Можда нема довољно ССТВ камера, микрофона, прислускиваних мобилних телефона, компјутера да контролишу све око себе ?!
Ултрас је рођен слободан, ми навијачи Лациа нисмо прљави у овој игри. Грешите ви сви који мислите да систем не узима довољно калцијума (ваљда)?! Ми не желимо више!
Преко ултрас трибине, на страну навијање и кореографије стадиони су оно што они желе, велике катедрале у пустињи. Они су покушали да нас убеде да су стадиони празни због дивљања ултраса....штета што се не сећају 70,80,90 када је било много горе...али су стадиони били пуни. Господо стадиони су празни због плаћених ТВ станица, прескупих карата за обичну породицу, стадиони су празни због тих људи који доносе законе а никад сами нису ушли на стадион, узели шал, никад нису махали заставом, никад нису запалили бакљу или са пријатељима ишли возом и преседали да би стигли на гостовање. Ми смо Лазио ! Једноставно више не постојимо! Пљунуто је на 30 година покрета на националном нивоу. Без даљих објашњења то је наш пут, то је наше биће !!
Ми не правимо компромисе..ми нисмо симпатизери, ми смо ултраси...за наш идеал, за наш менталитет, за Габриелеа, за сву децу која су рођена без слободе !!!! СС ЛАЦИО 1900.
Ултрас Лазио
што им значи Габриеле или поточно кој е Габриеле??? ако знае некој...Curva Nord празна. Тоа ќе биде страшен поглед, особено на римското дерби.
Ние не правиме компромиси, ние не сме симпатизери, ние сме ултраси... За нашиот идеал, за нашиот менталитет, за Габриеле, за сите деца кои се родени без слобода !!!! SS LAZIO 1900. :bravo:![]()
Човекот кој загина за време на големите протести на Ултрасите,верен навивач на Лацио и познат ди џеј во Рим...што им значи Габриеле или поточно кој е Габриеле??? ако знае некој...
Дечко мала корекција, не загина на никакви протести на Ултрасите туку беше трагично убиен од страна на еден полицаец кој погрешка испали куршум, наместо во воздух тој го испука во хоризнотална насока во насока на автомобилот во кој се наоѓаше Габриеле Сандри, ( кој па за уште поголема несереќа куршумот заврши во Габриеле ) испуканиот куршум бил со цел да се смири еден помал инцидент кој се однесуваше помеѓу навивачите на Лацио и оние не Јувентус кои се сретнаа на една бензиска пумпа во текот на нивното патување на натпреварите кои ги играа како гости.Човекот кој загина за време на големите протести на Ултрасите,верен навивач на Лацио и познат ди џеј во Рим...
![]()
почивај во мир
така нешто беше,знам дечкото загина трагичноДечко мала корекција, не загина на никакви протести на Ултрасите туку беше трагично убиен од страна на еден полицаец кој погрешка испали куршум, наместо во воздух тој го испука во хоризнотална насока во насока на автомобилот во кој се наоѓаше Габриеле Сандри, ( кој па за уште поголема несереќа куршумот заврши во Габриеле ) испуканиот куршум бил со цел да се смири еден помал инцидент кој се однесуваше помеѓу навивачите на Лацио и оние не Јувентус кои се сретнаа на една бензиска пумпа во текот на нивното патување на натпреварите кои ги играа како гости.
RIP Gabriele