Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.953
И што оти дојдовме коа сме сеа бетер од на Рафа времето, тоа ќе може да ми го објасниш?
Објасни си самиот на себе, не мора нас да ни објаснуваш ваква банална работа, како е можно тим кој е на трето место моментално да биде бетер од тим кој се бори, значи пази, се бори без ганрации за влез во Лига Европа.

Нас не мора да ни го објаснуваш ова, објасни си го самиот на себе па тек тогаш ќе сватиш дека ти нема смисла прашањево, точно е дека и сега не се перфектни, еве, нека бидат и лоши, сеедно, али пак се 2 до 3 пати подобри од оној тим на Рафа, е толку со дебелиот делуваа бедно, тоа е факт ( факт (факт) ).
Али уз пут, не го заборавај и фактот дека Рафа имаше добри 3 месеци да си го подготвува тимот, Рафа нит имаше недела дена за подготовки, нит имаше тим каде претходно била изреметена цела атмосфера, нит наследи тим кој пола година имал енормни проблеми со повреди нит наследил тим кој во меѓувреме се борел за Лига Европа, нц, ова го наследи ' скаутот ' и пак беше подобар од тимот што го наследи Рафа, а за тој тим верувам не треба да се говори многу.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.993
Поени од реакции
16.435
Можело со Бене у еден пост да не цитираш :))

Држи среќа да не не престигни Лацио :smir:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.953
Со толкав пост ме убеди, јас размислувам плитко:)
Ма и плитко е преблаго зборче, ти размислуваш вака
Навистина ме тераш да мислам дека не си имал ТВ тогаш...
Aли ко што реков, пред фактите и боговите молчат, и нема што да се каже на тој пост, освен признавање на грешка у став кој вели дека Рафа бил добар тренер, нешто што ти никад не би го направил, јасно ни е. :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Ма и плитко е преблаго зборче, ти размислуваш вака

Aли ко што реков, пред фактите и боговите молчат, и нема што да се каже на тој пост, освен признавање на грешка у став кој вели дека Рафа бил добар тренер, нешто што ти никад не би го направил, јасно ни е. :)
За каква грешка збориш :) И за какви факти? Освоени бодови? Али Бенитез освои 2 титули :baeh: (површното)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Бенеамата...чоек зошто дотолку замараш со бенитез??...ајде разбирам да се пошалиме малце на сметка на крофната но ти веќе ја претеруваш со неговото его тука...па човече да не види некој од странски форум ќе помисли дека му си адвокат на Рафаел..па и самиот гледаш дека екипата со Леонардо игра далеку подобро,поефикасно,пострпливо,поеннергично и нема лоша атмосфера во тимот,нема повреди,повеќе освоени бодови,барем на Меаца ги победуваме екипите.....сега се случува човек да згреши..јбг Леонардо не е Мурињо или Капело па да очекуваме од него чуда со овој тим и во онаква ситуација во која се најде во јануари....како и да ја свртиш за овој тим досега Здравко Чолич>Маестро Крофнитез...факт е дека ни требаат класа играчи за да опстанеме на врвот ама исто така е факт дека Куварот не уништи со неговите потези во текот на првата полусезона!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.953
За каква грешка збориш :) И за какви факти? Освоени бодови? Али Бенитез освои 2 титули :baeh: (површното)
Грешките очигледни твои се следни, Рафа бил добар тренер за Интер, и Рафа кога е во прашање Интер, е подобар од Леонардо односно со Лео буквално ништо не е сменето откако дојде во Интер.

Милион пати ти објаснив и немам намера да се повторувам што и како било со Рафа, што и како е сега со Лео, ете, на кратко, со Рафа Интер имаа повреди мал милион кои беа една од оние убер главни причини за лошите резултати, повреди за кои низа експерти го посочија виновникот, со Лео Интер тој проблем го немаше, фамозно исчезна, со Рафа Интер беше тим кој се бореше за влез во Лига Европа, со Лео Интер влезе во битка за скудетото и моментално се трети, еве у кратки црти каде ти грешиш бидејќи тука не УБЕДУВАШЕ дека буквално ништо не било сменето.

Сменето е, соочи се со тој факт, сменето е кон подобро, и сега аналогно на твоите ставови, Лео е супер тренер за Интер и подобар од Рафа нешто што ти од една страна го негираш а од друга индиректно го признаваш.

п.с. И додај на ова, болдираниот дел од мојот пост погоре. :smir:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Бенеамата...чоек зошто дотолку замараш со бенитез??...ајде разбирам да се пошалиме малце на сметка на крофната но ти веќе ја претеруваш со неговото его тука...па човече да не види некој од странски форум ќе помисли дека му си адвокат на Рафаел..па и самиот гледаш дека екипата со Леонардо игра далеку подобро,поефикасно,пострпливо,поеннергично и нема лоша атмосфера во тимот,нема повреди,повеќе освоени бодови,барем на Меаца ги победуваме екипите.....сега се случува човек да згреши..јбг Леонардо не е Мурињо или Капело па да очекуваме од него чуда со овој тим и во онаква ситуација во која се најде во јануари....како и да ја свртиш за овој тим досега Здравко Чолич>Маестро Крофнитез...факт е дека ни требаат класа играчи за да опстанеме на врвот ама исто така е факт дека Куварот не уништи со неговите потези во текот на првата полусезона!
прв болд: Имаш едно копче Игнорирај кај мене на профил, јас сеуште не сум го употребил нигде(не знам за тебе), можеш слободно да го употребиш/пробаш на мојот јузер. Јас не сум знаел дека на фан-клуб Интер човек не може да коментира за поранешен тренер на Интер, иако тоа не ни беше мојот пост, туку само споредба за два натпревари од една сезона. Друго, никогаш не сум ви кажал дека и вие напнувате/вте со Бенитез, за тоа е форумот.

втор болд: подобро играше со хмм... не ми текнува ниедна екипа, поефикасно со хмм... 3-0 ми се чини со два гола у 90+, ако под пострпливо подразбираш тоа дека не можеме да стигнеме до противнички гол со цел прв тим против екипи што се подобри од Чезена тогаш си сосема во право, по неенергично од џогирањето на Занети на мечот со Шалке кога примивме гол е само џогирањето на желка, или пак печашењето на Камби со Фиорентина, тука некаде ми се тие две енергичности, заедно со енергичноста на Пацини.

трет болд: Да, среќа, на Меаца игравме само со слабите екипи, и само од една појака екипа изгубивме, Шалке 05.

Понатака нема што да се коментира....

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
:pos::pos::pos:

Очигледно премногу сериозно го разбра мојот пост...искулирај малку ебате:helou:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Грешките очигледни твои се следни, Рафа бил добар тренер за Интер, и Рафа кога е во прашање Интер, е подобар од Леонардо односно со Лео буквално ништо не е сменето откако дојде во Интер.

Милион пати ти објаснив и немам намера да се повторувам што и како било со Рафа, што и како е сега со Лео, ете, на кратко, со Рафа Интер имаа повреди мал милион кои беа една од оние убер главни причини за лошите резултати, повреди за кои низа експерти го посочија виновникот, со Лео Интер тој проблем го немаше, фамозно исчезна, со Рафа Интер беше тим кој се бореше за влез во Лига Европа, со Лео Интер влезе во битка за скудетото и моментално се трети, еве у кратки црти каде ти грешиш бидејќи тука не УБЕДУВАШЕ дека буквално ништо не било сменето.

Сменето е, соочи се со тој факт, сменето е кон подобро, и сега аналогно на твоите ставови, Лео е супер тренер за Интер и подобар од Рафа нешто што ти од една страна го негираш а од друга индиректно го признаваш.

п.с. И додај на ова, болдираниот дел од мојот пост погоре. :smir:
Не е баш тоа мое мислење, мое мислење е дека Бенитез можеше добро да помине во Интер, Бенитез со бројките е полош од Леонардо, но ни Леонардо не е ништо подобро ако ја гледаш играта и однесувањето на играчите, заедно со нивните можности(клучен збор), значи делумно си во право со ова, делумно не.

Повредите исчезнаа, да. Знаеш која беше цената што ја плативме? По 10 меча, играчите не можат да стојат на терен, 20 минути и паѓаат во кондиција со скапана Парма, не можат да трчаат со Џовинко и Кандрева(со пети ни играше дечково). На краток рок беше добар тренингот на Лео, одмори ги играчите, не ги напнувај, но ако немаш тешки тренинзи ти нема да издржиш цела сезона. Еве ги резултатите, ниту ти, ниту никој не може да негира дека играчите се како мртви на терен.

И тоа што ти мислиш дека е сменето, тоа е само илузија, верувај ми. Сменето е од 10то на 3то место(10то со -2 натпревари, плус донесовме 3 играчи кои решија 2-3 клучни натпревари), но играта, кондицијата, можноста за надигрување со појаки екипи не е сменето, отидено е на полошо.

Ај, отидов у хоризонтала, и од сега понатаму, само постирам и не реплицирам на никој :smir:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.953
Бене
За постот за Џони што го цитираше:

Кога е во прашање вториот болд, какви беа со Рафа ... ?
Ау да, Рафа, или ќе смениш игра у одбрана или ќе правам црвен, фатено од камери за време на дерби ...
Да не ги спомињам Киево кои беа ко Барса против Интер, или Лацио, или Милан каде Интер пази, не создаде шанса за гол со играч повеќе.

трет болд : На Меаца Рафа губеше бодови од Јуве, нерешено, изгуби од Милан, прв пораз по 49 меча, му требаше непостоечки пенал за да ремизира со Бреша која дојде со 5 последователни порази, ремизираше и со Сампдорија.
Се на се, изгуби цели 9 бодови во овие мечеви, доволно ќе беше да успееше да ги совлада бар Сампдорија и Бреша, али ете, Интер со нив се мачеше, поготово со Бреша. Со Леонардо до сега имаат победено во СИТЕ натпревари на домашен терен во Серија А.

За мојот цитат

Се случи тоа што се случи само поради факторот тренер, а не поради лесните тренинзи па неможеле ради тоа да трчаат играчите бидејќи на физички план биле бедно подготвени, види само што им направија на Баерн гости недела две претходно, поготово у второ полувреме, али кога се сака се сака.
Не забегавај и ти сеа само колку да ти помине она со повредите, не се повредувале ради лесните тренинзи, мај ес, факт е дека повредите беа причинети од лошите тренинг режими на дебелиот, а не зашто он нормално ги тренинал а Лео не, идел на лесен тренинг.
И фитнес тренерот до лани тоа го посочи, Лео само потврди дека може све да помине во границите на нормалното, не дека и со Лео не се повредуваат, тоа е неизводливо у фудбалот, али тимот од аспект на играчи не мора да активира пола примавера погон и да изгледа пародично на терен.

Факторот Лео, неговиот авторитет и подлога ко тренер си го направија своето со Шалке а и Милан и тука сезоната отиде у три лепе, нормално, удел имаат и играчите али број 1 во секој случај за одговорност е тренерот кој ко што сум рекол 1000 пати до сега, е ПОЛА екипа.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Кој ќе ви брани вечер, Цезар? Тренирал ли пенали да брани? Пошто... немојте да заборавите, играте против AS Rigore :)

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Кој ќе ви брани вечер, Цезар? Тренирал ли пенали да брани? Пошто... немојте да заборавите, играте против AS Rigore :)
Му пренесов и рече дека ќе тренира посебно на бранење пенали :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.953
Не, 2 се во полуфинале.

Kajgana Shop

На врв Bottom