Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Абе ... шала на страна ... Мота сезонава буквално беше ЕБЕЊЕ играч ... На јуве им дае 3 гола ... се посра од асистенции и давање голови барем на сите утакмици на Џенова што сум ги гледал (на телма јбг =) ) Заедно со Милито пичвајз правеа ... Е сеа што ова не ни го решава проблемот наречен ПЛЕЈМЕЈКЕР ... не ни го решава ... Но се надевам дека Мурињо ке го искористи Мунтари за Модрич или некако ке успееме Диего на Јубе пред нос да им го собереме .:uvo:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.560
Поени од реакции
48.449
Еве што велат од Pazza Inter форумот, мислење кое се поклопува со она моето во претходните постови кои се однесуваат на Мота

In Thiago Motta we have a player of perhaps marginally less risk than Milito - he’s a player who came through the ranks at Barcelona, and looked good on the rare chances he had, mainly cut down via injury. Motta has only really played at the top level for a season - after being brought in by Genoa on a free last summer they will surely be pleased at the profit they have turned on him. He seems like a capable deep-lying playmaker, from the little I’ve seen of him - he would suit well alongside the more defensive Cambiasso and Zanetti, able to distribute the wall and offering a different type of defensive midfielder in our 3 - as opposed to Muntari who, for all his attempts, is not much of a box-to-box midfielder (yet, at least!).
What I do fear is the utilization of Thiago Motta as an attacking midfielder. Perhaps this is indicative more of my lack of real experience with him, but I do not envision him as being able to play this role well for us - certainly I think from the current squad Stankovic would be better suited there, but Motta perhaps maybe capable to supplement this position against smaller clubs when we have injuries.
Тrue, true . Мота ке го сметам за добро засилување само ако се донесе класичен плеј, во ниеден друг случај не би бил задоволен од неговото носење . Во случај на пример да се повреди оној кој игра плеј, тука е Мота, па и Дејо, па и Балотели или Милито . . . значи за нијанса добиваме т.е. имаме неколку универзални играчи од средниот ред, но пак ке повторам, само во случај да се донесе класичен trequartista/amc .

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Леле чудни луѓе сте вие па, Мота овој оној. Па кој нормален човек би помислил дека Мурињо би дал 16 милиони за засилувања со кои ќе го гради тимот...Мурињо као да е Раниери па ќе остане само на овие засилувања и на нив ќе се потпре во иднина :uvo:
Ова е супер потег, Мота е многу добар играч, незнам што скокате, не би бил лош дури и кога би играл прва постава плеј, но тоа тешко дека ќе се случи, Мурињо знае што прави па можно е да дојде некој играч од калибар на Хамшик.
Убаво рече еден член поназад, Виера си заминува, логично е да најдеме негова замена, а Мота е фантастично решение за неа, сигурно не сакате Киву да потполнува дупки во среден ред...
Аман.

П.С. Диего Милито е одличен играч, дел од моите очекувања околу трансфер политиката се исполнуваат.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Според мене ... ни фали еден плеј ....И еден одбранбен играч ...

Кварезма ке ЕБЕ новава сезона ... слушајте ми го зборот ...Ептен високи очекувања имавме за играч кој играл во најотворените лиги на светот да покаже во Италјанската каде што јадеш клизач на секои 2метра ако поминеш некој ...

Годинава и тој ке Блеска ... слушајте ме =) :smir::smir:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.576
Поени од реакции
11.608
Се согласувам со Деко,Кварезма новава сезона ке орааа.........тоа е факт,толку сум сигурен во него.
Плеј ете како што кажа Син погоре,Мунтари за Модрич трампа,одлично решение.

Одбранбен играч,најискрено не верувам дека Морати ке фрла толку пари за Видик,така да треба некаде на друго место да бараме решение,не во Манчестер.........

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.597
Поени од реакции
6.795
Ај честито нека ни се новите играчи,,,се надевам дека ке имаат голем допринос за ИНТЕР наредната сезона.....не ми беа омилени во листата но Јбг...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.560
Поени од реакции
48.449
Ај честито нека ни се новите играчи,,,се надевам дека ке имаат голем допринос за ИНТЕР наредната сезона.....не ми беа омилени во листата но Јбг...
Jbg, ни мене, али кога ке ми текне какви очекувања имавме од Кварезма, ова е некако спротивно . Ако Рикарно не демантираше и од тој демант Интер немаа ама баш никаква корист, се надевам дека и Милито и Мота ке ги демантираат ( овој пат ) скептиците и ке бидат од огромна корист за Интер . Едно мислам дека е факт, наредната година Интер ке го има најдоброто напаѓачко дуо во Италија, Ибра - Милито :vozbud:.
Друга работа не ми е јасна, што начекувам многу фанови на Интер низ нетов кои се разочарани што Акваферска замина во Џенова . Себично од нивна страна, сепак, дечкото заслужува првотимски статус и борба за повик во Репрезентацијата а зар некој мисли дека истото ке го добие покрај Ибра, Балотели и Милито . . . нема шанса .

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Друга работа не ми е јасна, што начекувам многу фанови на Интер низ нетов кои се разочарани што Акваферска замина во Џенова . Себично од нивна страна, сепак, дечкото заслужува првотимски статус и борба за повик во Репрезентацијата а зар некој мисли дека истото ке го добие покрај Ибра, Балотели и Милито . . . нема шанса .
Точно, мене баш ми е мило што најде одличен клуб за докажување и клуб кој се бори за место во Лигата на шампионите. Џенова е одлична средина за него и мислам дека токму тука овој играч ќе експлодира. Единствено жал ми е што целосно го откупија овој играч од нас, па за некоја година ќе треба да даваме поголема сума ако сакаме да го вратиме назад.
Како и да е, Аква ќе прерасне во голем играч во Џенова, со среќа нека му е.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Пазете ми го зборот, другата година ке сме среќни ако освоиме скудето. Мурињо со трансферите испадна невиден глупак.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.576
Поени од реакции
11.608
Пазете ми го зборот, другата година ке сме среќни ако освоиме скудето. Мурињо со трансферите испадна невиден глупак.
Има време не секирај,уште не го кажал Мур последниот збор........

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Секако дека ќе сме среќни ако го освоиме скудетото :)

Јас стварно не ја разбирам вашата причина за толкав скептицизам околу трансфер политиката ова лето. Трансфер сезоната штотуку се отвори, ќе има уште долги 3 месеци за анализа и пресметување на трошоци, па ќе видиме кој ќе си замине, а кој ќе дојде ова лето во Интер.

Што се однесува до најновите трансфери незнам зошто толку сте незадоволни. Класа играч во нападот не ни е потребен, го имаме најдобриот Ибра, го имаме талентот во подем кој не смее да седи долго време на клупа - Балотели и сега имаме супер гол играч Диего Милито, кој ќе биде одличен партнер во нападот на Ибра. Како што кажа Син, годинава ќе го имаме најдобриот напад во Италија, Ибра - Милито.
Околу Мота сега, Мота е ѕвер играч и нема потреба за подетални објаснувања за него. Оваа година Виера сигурно ќе си оди од Интер, па потребна е негова замена, оп ете супер замена за него, тоа е Мота. Играч кој нема да се буни доколку остане подолго време на клупа, едноставно супер. Сигурно никој нема да сака да го види Киву како е партнер во среден ред со Камбијасо...

Како што реков, да почекаме, 3 месеци се пред Интер за трансфери, голем број играчи ќе си заминат, па затоа нека не не изненадуваат вакви трансфери кои можеби само ќе послужат за потполнување дупки и слично.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Има време не секирај,уште не го кажал Мур последниот збор........
Еј, без филмски реченици, зборуваме реално. ’’мур не го кажал последниот збор’’. Аба тој треба да се свести дека со овој тим, и со играчи од ист калибар пак на исто место ке останеме, нам ни треба некој како Рибери, Диего, Агеро... Кој последен збор да го каже? Квалјарела да го донесе? Или Касано?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.576
Поени од реакции
11.608
Еј, без филмски реченици, зборуваме реално. ’’мур не го кажал последниот збор’’. Аба тој треба да се свести дека со овој тим, и со играчи од ист калибар пак на исто место ке останеме, нам ни треба некој како Рибери, Диего, Агеро... Кој последен збор да го каже? Квалјарела да го донесе? Или Касано?
Добро брат ти кажа _The Great_ погоре има 3 долги месеци,само што се отвори трансфер пазарот......нема да застанат Морати и Мурињо само на овие двајца играчи.
Јас сум задоволен од трансферот на Милито во Интер,човекот е гол машина едноставно,со Ибра во нападот ке бидат незапирливи.....Мота треба да се докаже,после тешката повреда која му се деси,не е истито играч,но во Џенова го покажа спротивното,дека уште знае да игра фудбал убаво.уште не го кажал неговото Мота,допрва ке се докажува во Интер и кај Мурињо.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Добро брат ти кажа _The Great_ погоре има 3 долги месеци,само што се отвори трансфер пазарот......нема да застанат Морати и Мурињо само на овие двајца играчи.
Јас сум задоволен од трансферот на Милито во Интер,човекот е гол машина едноставно,со Ибра во нападот ке бидат незапирливи.....Мота треба да се докаже,после тешката повреда која му се деси,не е истито играч,но во Џенова го покажа спротивното,дека уште знае да игра фудбал убаво.уште не го кажал неговото Мота,допрва ке се докажува во Интер и кај Мурињо.
2 играчи се купени, максимум уште двајца ке се купат. Еден дефанзивец, и еден...не знам, може да е некоја суперѕвезда или некој млад играч. Следната сезона, иста песна ке пееме. Само за калчото. Кое ова година ништо не ми значеше.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
2 играчи се купени, максимум уште двајца ке се купат. Еден дефанзивец, и еден...не знам, може да е некоја суперѕвезда или некој млад играч. Следната сезона, иста песна ке пееме. Само за калчото. Кое ова година ништо не ми значеше.
Мурињо спомна дека ќе има 4 засилувања и при тоа се спомна дека за тие 4 трансфери ќе бидат потрошени вртоглави суми, блиску до 100 милиони.
Двајца купивме за 16 милиони, остануваат уште многу, многу пари за да се ангажираат уште минимално двајца играчи (не ги сметам парите од некои можни трансфери).
Мурињо си има поставено цел, се разбира таа цел вклучува освојување на двојната круна, па ако сака тие цели реално да бидат остварливи очигледно треба составот да се подобри (самиот изјави дека треба минимално 4 нови играчи за правилен баланс на тимот).
Инаку, Калчото не е мала работа, во Италија има над 5-6 милиони фанови кои сонуваат за Скудетото и нивната лига и првенство им е како религија, па ако тебе не ти значи Скудето, на многу други (меѓу кои и мене) Скудетото им е на прво место.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom