Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.683
Поени од реакции
828
Nemozev da veruvam deka uste edna zvezda si otide od Italijanskovo

Vecer nema pobedi onoj sto najmnogu ke zasluzi
vie bez Ibra....nie bez Kaka
najkatastrofalniot natprevar!
:nesvest:

Ние имаме нови засилувања кои сакаме да ги гледаме и во кои се надеваме за наредната сезона... Вие? :) :) :)

Мала шала, нека победи подобриот и така и така не е битен резултатот од овие натпревари, битно е воигрувањето и формата на играчите пред почетокот на сезоната...

П.С. Сакам Кварезма да ја врати формата од Порто... Му требаат 2-3 утакмици на високо ниво за да си ја поврати самодовербата...

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.774
Поени од реакции
6.568
а ај казетеми ми малце каков бесе потегот на ибра коа им показа на навиваците на интер прст демек ги закуте и вика еве кој сум јас хехе

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Ако сакаше Барса да го наговори Ето лесно можеше.. иде светско првенство.. иде куп на Африка.. седни го на клупа.. нека изгуби осет за фудбал.. па да видиш како ќе потпише договор.. али очигледно не сакаа повеќе да си имаат работа со него..

Абе во кое, со кого не ме интересира.. даваше голови какви што немав видено од како гледам фудбал.. правеше невидени аистенции.. имаше невидена сила.. Сме го имале и Роналдо, Виери, Адриано.. али не беше тоа како Златан.. ги правеше мајмун во Италија сите.. од Мексес, неговиот омилен, па Легро и Григера во Јуве, до Неста во Милан на она прво дерби кое заврши 4-3! Какво било првенството не ме интересира.. тој играше за око..

А Мурињо не направи лани ништо посебно.. само ја примени истата тактика од Манчини.. ФАКТ! Али оваа година тоа без Ибра нема да му пројде така лесно.. ќе видиме..
Да бе. Паметно решение. Седни го на клупа и заеби перфектна атмосфера во соблекувалната, играј без напаѓач и јади го курот цела сезона за да го натераш да потпише нов договор.

А кога ќе го потпише договорот продај го затоа што се испокарал со сите за времето кога седел на клупа.

На крај губи Барса и губи Ето. Вака и двајцата добиваат.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Nemozev da veruvam deka uste edna zvezda si otide od Italijanskovo

Vecer nema pobedi onoj sto najmnogu ke zasluzi
vie bez Ibra....nie bez Kaka
najkatastrofalniot natprevar!
:nesvest:
Со мала разлика Интер барем го зема Ето а Милан не купува никој дури го продаде и Гуркув кој беше најдобар играч годинава во Франција.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.668
Поени од реакции
59.773
Kaжи една причина зашто не би бил задоволен од трансферот, и уз пут, земи го фактот што доаѓа играч кој има освоено два пати ЛШ, во двете финалиња има постигнато гол од кои во последното го прати Видич ( топ 3 најдобри централни дефанзифци моментално у Свет ) на костозглобно, земи го фактот дека изминатава сезона постигна вкупно 34 гола за Барса во сите натпреварувања, повторувам, 34, фактот што најверојатно ке биде номиниран за најдобар играч во изминатата сезона и фактот што моментално, заедно со Ибра се најдобрите напаѓачи во Свет .

Јас искрено, реално и објективно гледано, не гледам причина зашто Мур би бил незадоволен од оваа трансфер одлука на тимот, башка, самиот имаше изјавено дека единствена замена на Ибра во моментов е Ето, и само во тој случај не би негодувал при продавањето на Ибрахимович .
Syn џабе е, 100 пати ги повторивме истите работи, нема фајде. Не помагаат факти, он е запнат Ибра па Ибра. Да оставиме времето да покаже. За мене најдобро зборува изјавата на Мур:

„Само глупав тренер е задоволен кога ќе изгуби играч како Ибра, но и само глупав тренер не е задоволен кога ќе добие играч како Ето.“

Толку.

Во 23.00 директно на Спорт Клуб Србија.. Да ја видам баш таа тешна игра сега.. И тимска пред се..
Сега ќе направи Мур течна игра за 1 час, специјално за тебе. Посебно кога ќе ги стави Виера, Оби и Белчо - Стрелчо во игра. Коментирај нешто што држи немој да се резилиш.

Барса беа под притисок поради големите засилувања на Реал па затоа мораа да направат нешто големо!
Нормално. Згора на тоа, Пеп и лани не го сакаше Ето ама овој остана зошто е тврдоглав, па им донесе ЛШ титула. Се покажа дека Пеп не е во право, ама последната е негова, па сепак го продадоа. Не дека тие губат нешто, или дека нешто не е фер. Без секој се може. И без Ето, и без Ибра. Кој не го сватил тоа, џабе гледа фудбал.

Мислењето на Лучијано Моџи за трансферот на Ибрахимович:
Кико, незнам што ти требаше да ни го цитираш дотичниот. Прво, ич не ни е гајле што мисли копукот, а второ, ќе биде демантиран кај што треба: на зелениот терен.

Изјави од тренерот на Јувентус, Дел Пјеро, Буфон... прифаќам за дискусија, зошто имаат своја тежина. Што збори Моџи и канта што тропа, сеедно е...

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Доста бе со толку негативни мислења.

Одлична зделка за Интер, добивте напаѓач кој е еден од најдобрите ако не и најдобар напаѓач во светот. Добивте кеш од 50 милиони, добивте супер дефанзивец, добивте добар плеј. / да не ги споменувам Мота и Милито. Што повеќе сакате?

Ибра си е продадена душа, познато е тоа од него уште по заминувањето од Јувентус. Верујте дека и во таа насока добивте играч кој играше за Барса со срце, стана легенда на клубот, и покрај тоа што си замина. Приморан беше од клубот, и тоа е тоа. Со среќа да си го служите.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.326
Поени од реакции
46.939
Наспроти тоа што беше нечесен и сите работи, Моџи важеше за еден од најголемите трансфер мозоци во Италија, за кој и самиот Морати имаше пробувано да го ангажира пред Калчополи..
Таквите муабети за ангажман на Моџи беа демантирани лично од Морати а истите излегоа од устата на Моџи, осуден криминалец на кој во моментов никој не му верува . И одењето на Зидан беше оквалификувано како лош потег, нели, и тоа од многу стручњаци, па се покажа истото како грешка. Ајде да кажеме дека у оваа ситуација Моџи е еден од оние стручњаци, гарантирам дека греши, башка, убеден сум дека во ваква ситуација, Моџи би реагирал буквално на ист начин .
Добро оти не признаваш дека Мурињо ја смени неговата омилена 4-3-3 која доживеа дебакл со Милан, и користеше нешто што успева во италија претходно воведено од Манчини со мали модификации?
Значи денес секој кој практикува модифициран 4-4-2 систем го копира Манчио иако сите знаеме дека тоа е еден од најупотребуваните тактички системи во фудбалот . Мур не оди со глава кроз ѕид, се знае која е резервната варијата за 4-3-3 односно очигледно беше кој систем ке биде употребуван по анемичноста на неговата оргинална тактика во Италија . Во еден систем во кој крилата не функционираат и делуваат очајно, најлогично е да испроба систем без крила, а ти реков, Манчини користеше крила во среден ред и начинот на игра на Интер во овој сегашен систем нема благе везе со оној стил на игра во времето на Манчини .

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Да бе. Паметно решение. Седни го на клупа и заеби перфектна атмосфера во соблекувалната, играј без напаѓач и јади го курот цела сезона за да го натераш да потпише нов договор.

А кога ќе го потпише договорот продај го затоа што се испокарал со сите за времето кога седел на клупа.

На крај губи Барса и губи Ето. Вака и двајцата добиваат.
За кого како паметно. Интер си ја даде алфата и омегата, Барса се ослободи од товарот.
Па како тоа без напаѓач? Анри е напаѓач, го имате Меси, Бојан, Иниеста.. сите тие играат по страните во таа 4-3-3 формација.. го имате Гудјонсен..
Туку не го дрви многу.. Вие бевте во небрано со Ето.. Не го сакавте кај вас, а никој друг не го сакаше кај него.. освен се разбира Интер..:tapp: И како тоа најдобриот напаѓач според многумина Ето, кој поради договорот имаше цена од 20 тина милиони евра, не го побара ниеден клуб туку само Сити?:uvo:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Ок бе друже, што е со 35те гола во 2 сезони за јаката Мајорка, тимот со најдобрата, најкреативната средина тој период у Свет . . . ти ги виде сите 35 гола на Ето од претходнава сезона, или онака под дифолт сите зборите дека Иниеста и Чави 80-90% му ги наместиле . Ма не го може тоа секој, и самите знаете, и стварно чудно ми е као го кажа оноа, '' добро, ги помина Рио и Вида, ги направи смешни и даде гол '', па ти свесен ли си дека Рио - Вида - Ван Дер Сар ја сочинуваа најдобрата одбрана за изминатата сезона, одбрана која немаше примено гол у ПЛ над 10 утакмици . Ибра промаши 2 100 % шанси во Манчестер, повторно падна пред предизвикот гол на ГОЛЕМ меч .
Вака сега, да разјаснам нешто.

Јас никаде не реков дека Ето е слаб напаѓач, не реков дека е мала работа тоа што им го направи на Видич и Рио. Зборот ми беше, не можеш цело време тоа па тоа да го кажуваш. Ако е за тоа, и Пандев ја пројде на времето најјаката одбрана во светот и му даде феноменален гол на најјакиот голман на планетава. Ако гледаме од твоја гледна точка, Пандев моментално ќе требаше да биде најјак играч во светот, не? :smir: Ибра беше многу повеќе од напаѓач во Интер. Ибра беше човекот кој сам можеше да направи разлика во тешки моменти. Сега, кога си отиде, одма почнуваш да викаш дека Ибра не е човек за големи утакмици... :nenene: Ќе видиш вгодина кога ќе игра во Барса дали е или не е човек за големи утакмици...

Ето е класа напаѓач, не го оспорувам тоа. Само, не е во ред да велиш дека Ибра не ви донесе 3 титули... Знаеме за неговиот карактер, но и сите сме свесни колку направи Ибра за Интер.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.683
Поени од реакции
828
Значи нема јунак за мојава кладба... Ццццц :) Де бе, у пица се кладам у пм :)

Капричиоза + кока кола, класика :)

Абе утакмицава од 00:00 ќе почнува, а? Глеам на livescore нешто такво...
Тееее... среќа има дискусија добра на фан клуб, иначе ќе окапев :)

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Сега ќе направи Мур течна игра за 1 час, специјално за тебе. Посебно кога ќе ги стави Виера, Оби и Белчо - Стрелчо во игра. Коментирај нешто што држи немој да се резилиш
Знам јас што коментирам.. има изјави со кој вечерва е најавен најсилен тим досега на Интер во пријателските, дека се сака да се победи, дека ќе играат бразилците.. само јакиот Ето ќе фали..
Затоа викам да видиме каква игра ќе има овој тим..

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
За Ибракадабра: Еве ти линк со делумното интервју на ибра за оне то оне емисијата на еуроспорт

http://uk.eurosport.yahoo.com/24042009/58/champions-league-zlatan-ponders-inter-exit.html

Го нема видеото на нет за да видиш како јасно кажува каде сака да оди, јас го гледав на еуроспорт.

еве како се одвива трансфер сагата http://uk.eurosport.yahoo.com/20072009/58/transfers-zlatan-ibrahimovic-full-saga.html

а еве ти го интервјуто за Барса ТВ
http://www.fcbarcelona.com/web/english/noticies/destacades/n090726107746.html

пишав во претходниот пост, останува уште на презентацијата да каже дека Барса му е остварување на детскиот сон и да го баци амблемот на клубот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.668
Поени од реакции
59.773
Значи нема јунак за мојава кладба... Ццццц :) Де бе, у пица се кладам у пм :)

Капричиоза + кока кола, класика :)

Абе утакмицава од 00:00 ќе почнува, а? Глеам на livescore нешто такво...
Тееее... среќа има дискусија добра на фан клуб, иначе ќе окапев :)
Не не, капричиоза и кока - кола се класика, ама за други кладби. Овде е класика аватарчето, потписот итн... Ако си спремен на такава кладба, кажи па ќе смислиме нешто :smir:

Знам јас што коментирам.. има изјави со кој вечерва е најавен најсилен тим досега на Интер во пријателските, дека се сака да се победи, дека ќе играат бразилците.. само јакиот Ето ќе фали..
Затоа викам да видиме каква игра ќе има овој тим..
Знаеш, ветер и магла... Да знаеше, ќе ти светнеше дека играта се гради подолг период, дека е потребно време за уигрување, посебно кога имаш нови играчи. Ти од носот на Ибра подалеку, ништо не знаеш.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.683
Поени од реакции
828
Не не, капричиоза и кока - кола се класика, ама за други кладби. Овде е класика аватарчето, потписот итн... Ако си спремен на такава кладба, кажи па ќе смислиме нешто :smir:

Топ... али на дугачок период... Пошо таква е кладбата... Ќе трае 8-9 месеци...

Знаеш што уствари е муабетот, така? :)

Глеам ќе носи некој наредно лето интересен аватар и потпис :)

П.С. Златна капричиоза, бар ќе каснев нешто... Вака аватарот ќе треба да ти го праам :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.326
Поени од реакции
46.939
Вака сега, да разјаснам нешто.

Јас никаде не реков дека Ето е слаб напаѓач, не реков дека е мала работа тоа што им го направи на Видич и Рио. Зборот ми беше, не можеш цело време тоа па тоа да го кажуваш. Ако е за тоа, и Пандев ја пројде на времето најјаката одбрана во светот и му даде феноменален гол на најјакиот голман на планетава. Ако гледаме од твоја гледна точка, Пандев моментално ќе требаше да биде најјак играч во светот, не? :smir: Ибра беше многу повеќе од напаѓач во Интер. Ибра беше човекот кој сам можеше да направи разлика во тешки моменти. Сега, кога си отиде, одма почнуваш да викаш дека Ибра не е човек за големи утакмици... :nenene: Ќе видиш вгодина кога ќе игра со Меси и компанија дали е или не е човек за големи утакмици...

Ето е класа напаѓач, не го оспорувам тоа. Само, не е во ред да велиш дека Ибра не ви донесе 3 титули... Знаеме за неговиот карактер, но и сите сме свесни колку направи Ибра за Интер.
Зашто не се пронаоѓам во твојот пост ? Епа ваљда зашто си грешка во врска со моите ставови за Ибра . Него во неколку наврати го критикував и секогаш постирав објективно во врска со неговите игри . Ибра вели, го дадов својот максимум со Јунајтед, јас не се согласив со таа негова изјава зашто играч од таков калибар утна 2 100% шанси во вториот меч при резултат 1-0 . Ок, секому може тоа да се деси, али после меч да ми каже го дадов својот максимум, моето СЕ . . . маломорген . Башка, најди еден мој пост во кој јас велам дека Ибра е бог и дека Интер без Ибра е нула . . . нема такво нешто. 100 пати имам кажано, со трампа Ибра - Ето се согласувам и воопшто не гледам на истата како нешто што деструктивно ке влијае врз Интер, тоа го тролам месец ипол уназад и си стојам цврсто на тој став, далеку од тоа дека сега откако замина почнав да го менувам своето мислење за Ибра . Напротив, кажав и претходно, Ибра е еден од најдобрите напаѓачи во Свет у моментов, но заедно со Ето кој според мене беше број 1 напаѓач за изминатата сезона .

Моментот со Јунајтед и голот на Ето беше даден како класичен пример за споредба на Ето и Ибра против ист тим во една иста сезона, колку да укажам на грешката која ја прават дел од вас со начинот на кој Ето го спуштате на многу ниско ниво, ниво во кое не припаѓа, и да укажам на тоа дека Ето не зависи само од Иниеста, Чави и Меси т.е. они се виновни за неговите феноменални игри .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom