Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.619
- Поени од реакции
- 59.432
Што, титула во ЛШ му фалеше? И сега ја има? Барса ја има, тој пак ја нема. Нека брани титула со Барса следнава година. Колку екипи ја одбраниле до сега? Нула? Да, нула...e kako toa ne znaes sto mu falese,razmisli malku pa pisi potoa nesto:uvo:
Тоа сакав да го пишам уште кога излезе информацијата пред недела дена ама реков ај заеби кој ќе се расправа на фан клубов. Прва љубов му бил Интер ама за Барса ќе игра за помалку пари. А од Морати цицаше. Нек си оди побрзо што е до мене.И според ова што го пишува дека Ибра ќе зема намалена плата во Барса испадна дека не го очитува на Интер и на Морати бидејќи секоја година бараше некој нов нов договор со крвопиецот Раиола.Секоја година му даваја бонуси од 1 мил бонусаи за голови, за сериа А, за лојалност му дадоја сеа 1 милион и најскапо платен фудбалер беше со 13 мил по сезона и сеа ќе си одел за помалку пари.Тоа за мене е непочитување.Го цицаше Морати а Лапорта да си свирка.И во Интер нека се откажеше од 3 милиони од платата и за 4 години колку што е ете ти 12 мил повеќе за Морати и ете ти нов играч.Ама Морати е прост што им дава толку.И денес пишува дека 11 мил ке била платата од Ето и бонус само ако се освои ЛШ.Не да се многу 11 туку се премногу за 29 годиашен напаѓач.Никогасш не ќе го продадеме, освен ако даде 20-30 гола и аиам го шитниме на Манчестер Сити(ако влезат ЛШ)
И јас мислам дека се премногу за Ето не зошто има 29 години туку зошто се премногу. Ама од друга страна добро ќе ја закрпиме Барса па рачунај дека со тие пари Ето е веќе исплатен. Башка човекот се јавил за премиите и кажал дека сака премии само ако освои ЛШ, што е многу фер, за разлика од овој цицачот што го имаме.
Алелуја брату, кој сака нека остане, кој не нека мења аватар и то...Konecno dobivme ASALEN strelec I fejk navivacite (na ibra) ke si zaminat od Fan Club Inter Yeyyyeyeyeye )):kesa::kesa:
Мислиш на вака нешто?Iskreno ne sum ama ic sreken so ovaa razmena.
1. Ne znaeme kako ke se iskoristat tie 45 - 50 mil. od strana na Morati, dali planiraat on i Murinjo da donesat playmaker.Bez nego razmenata e totalno promasuvanje bidejki site znaeme koj bese "kreativec" i egzekutor do sea vo Inter...A i znaeme kakov tip na igrac e Eto,ne deka go potcenuvam ili slicno tuku toj sprema mene ne e igrac koj moze da prezeme se na sebe odnosno da ja zeme topkata od centar na teren i da ja pomine cela odbrana i da stegne nekoj gol.On za mene e vistinski egzekutor koj mora da bide hranet so topki koi vo Inter stvarno neznam koj smetaat deka ke mu isporacuva
Последно што прочитав инаку е дека агентот на Ето изјавил дека ништо не е потпишано но со оглед на тоа дека Ето сака во Интер не би требало да има проблем.
Друго интересно е дека Мур не е задоволен од трансферот на Хлеб и сака да го ангажира Ди Мариа од Бенфика, Аргентинец од средниот ред со италијански пасош. Незнам ништо за него. Мур е незадоволен пошто не ги ангажираа Деко и Карваљо. За првиот веќе и мене ми е криво, посебно по мечот Челзи - Интер кој го одигра феноменално.