Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
И официјално Депортиво го спушти глобалниот долг под 100 000 000 :D
Долгот кој во сезоната 2003/04 изнесуваше 178 149 001 евра, после 7-8 години е смален за 44%.
Долгот на другите клубови кон Депортиво е 14 300 000 ама тешко дека некогаш Депор ќе ги добиен тие пари...
Буџетот на клубов за годинава е 42 950 000 или за 18% помал од буџетот од ланската година.
Сепак и со ваков буџет сме убедливо први во Сегунда.
Колку за илустрација втора на листата е Селта со буџет од 13 000 000, па Алмерија со 12 000 000, Ваљадолид со 9 000 000 и Херкулес со 8 000 0000 :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
ГООЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ
Депор-Ксерез 1-0 5-та минута!!!!!!
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 18:25 ---
Тоа е Гвардадо што го барамеееееееееееееееееееее
гоооооллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл
2-0!!!!!!!!!!!!!!

Во моментов Депортиво е прв на табелата :vozbud:
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 18:51 ---
И 2-1 на крајот на првиот дел.
Најдобро прво полувреме на Депор во поаследниве 5 години :)
За жал на крај зачинето со примен гол од подарок слободен удар за гостите. Не ми се верува каков гол ни дадоа....
Вината ја доделувам на Аранзубиа...

Штета ќе бисде ако не тепаме, утнавме 2387462378647823642 шанси :mad:
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 19:16 ---
Елче поведува со 2-3 што значи дека и да тепаме ќе останеме втори.
Гама во мешувреме промашува шанса еден на еден со гостинскиот голман, шанса што и баба ми да станеше од гроб ќе ја реализираше:facepalm:
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 19:52 ---
Човече ја маѓепсаа мрежава овие :D
Играч на натпреварот нивниот голман Доблас, заедно со пречката која ја погодивме 2-3 пати :D
За среќа се е готово, ДЕПОРТИВО-ксерез 2-1, иако требаше да славиме со 15-1!!!
Но и Елче тепаше, па остануваме втори :)

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
И мој совет е чиста 2-ка. Ке ја пишам лично сигурен сум овој пат :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
Јас може и 2-2 да ја ставам, или Х-2 :D
Фати залет Депортиво, нема запирање веќе!!!
Додуша Хуеска има мал стадион што воопшто не ни одговара (се покажа во поразите кај Алкорон и Алкојано) ама мислам дека нема да имаме некои поголеми проблеми. Имаме проблеми на левата бековска позиција. Ажозе е суспендиран поради картони, Морел е повреден, па изгледа Сеоане ќе настапи.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
Бапосав 300-че на Депор :D
Незнам зошто сум толку убеден дека ќе тепаме, а и коефициентот беше примамлив 2.15 :)
Инаку во овој период се вртат некои шпекулации околу нашите играчи.
Се зборуваше дека Морел најверојатно ќе го напушти Депортиво уште зимава, ама изгледа нема да се случи тоа. Како замена за него на левата позиција се спомнуваше едно име кое доста е НЕРЕАЛНО дека би го донеле, па макар на позајмица. Се работи за нашиот екс играч од најубавите години, Капдевиља кој моментално настапува во Бенфика.
Веќе сите медиуми го направија Гвардадо нов играч на Валенсија. Дали и самиот само сака да ги отргне за миг тие шпекулации и бар до крајот на сезоната да се концентира на Депор или ја зборува вистината, изјави дека воопшто немал никакви преговори со овој тим и дека возможно е по крајот на сезоната д го продолжи договорот со Депортиво (искрено ни самиот не верува дека би го продолжил договорот :D).
Валенсија не престанува да чепка по нашиот тим, па и Колото се најде на нивната листа на желби.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
ГОЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ
1-0 Колото во 8-ма, ајде газиииииии :vozbud:
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 12:53 ---
0-1 на полувреме. Одличен старт на депортиво и лоши последни 10 минути....
Најпрво не му беше досуден пенал на Депор по играта на еден од дефеанзивците на Хуеска со рака по нафрлувањето на Лауре. Но веќе во следната минута по нафрлување на Гвардадо Колото ја закуца топката во гол.
Депортиво малку се повлече, но играта беше одлична, динамична, на ниво на Примера...
Домаќините се заканија неколку пари ама не беше нешто посериозно.
Иако немаше многу шанси, сепак првиов дел беше одличен за еден неутрален гледач.
За мене како фан на Депортиво последните минути воопшто не беа за уживање :D
Судијата компензираше на големо, за неговата прва одлука...
Не досуди чист пенал, откако на сличен начин Зе кастро со рака одбрани удар на Камачо.
Малиов ни создава големи проблеми...
И потоа имаше некои спорни ситуации кои ги досуди во наша корист, по што ја напали до максимум атмосферата на стадион па првото полувреме заврши со огромни свирежи...
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 13:47 ---
ГОЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ
АЈде Рикиииииииииииииииииииииииииииии, браво мајсторееееееееееееее:vozbud:
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 13:54 ---
Кој е прв да чујам?:D
Алееее Депор леееееееееееее:vozbud:
Ем си фатив во кладилница, ќефои :D
Аууу каква утакмица, Хуеска ми се виде како Барса денеска. Одлично играа посдле нашиот ран погодок, срце ми се стегаше 80 минути хахаха
Колку грешки направивме во одбрана, ајајајајај
За среќа на наша страна ја имавме фортуната, пречката и судиите :D
Искрено Хуеска заслужи бод, ама шо ги ебам, ќе ги сечам :D
Рики утна шанса за 0-2 многу порано, откако излезе сам пред гол. Го искинав од пцуење, не се помрднуваше. Ама фати топка во 88-ма ги издрибла и сите и ни донесе победа!
Тоооо Рики!
Ајде газиме и понатаму!

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Депор депор ооооооооооо, депор депор ееееееееееееееееее, депор депор оооооооооооооооооооооооооооо, депор депор але алеееееееееееееееее

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
Три пречки за Виљареал Б за 25 минути.
Која среќа ја имаме ајајај, а јас сде залетав ја бапнав кец на две ливчиња :facepalm:
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 17:36 ---
ГОЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ
Која среќа човече, си дсаваат автогол во 80-та и тоа се со играч помалку :pos:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
Neli go dade Xisco?
Не :pos:
Ја промаши и сами си ја пикнаа. Ако ја допреше Циско ќе беше офсајд, мада и вака беше офсајд и требаше да го поништат.
Многу среќа и помош имаме од судиите денес. Комотно можеше да биде 0-5 на полувреме. Ама во второ ги стегнавме, па уште откако добија црвен заслуживме да дадеме гол.
Рики е дрво денес :D
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 17:58 ---
VAMOS LA CORUNA, VAMOS CAMPEOOOOOONNNN

Уф каква тешка утакмица.
Преопиштено влегоа нашиве. Напаѓавме од старт ама не утепаа од контри овие. Уште не уиграни нашиве, а они веќе имаа 4 шанси. Три пречки и уште една одлична одбрана на Аранзубиа. Четири 100% шанси кои дојдоа од никаде, од наши грешки во одбрана и претераната отвореност во играта.
Ние имавм една шанса ама Рики го блокираше ударот на Валерон кој ќе завршеше во мрежата :facepalm:
Инаку Рики го замени Ласад уште на почетокот откако Ласад се пожали бна повреда уште во првите 5 минути.
Вториот дел сосема друга приказна. Заигравме поангажирано. Младите гостински играчи изиграа многу пожртвувано. Се бореа како лавови. Сите беа назад кога играа одбрана и сите беа напред кога напаѓаа. Ама за еден старт над Рики еден нивен одбранбен играч доби црвен картон. Е тука се распадна нивната игра.
Депор притиснаа до даска. Незнаеа главата кај им е гостиве...
Ама не ги искористивме своите шанси. Ниту Рики, ниту Гвардадо, ниту Колото а особено Бруно Гама не беа стрелачки расположени. Гама е добар ама има очајна завршница :facepalm:
Влезе и Циско во игра.
Но притисокот спласна па почнаа и они да напаѓаат и имаа една убава шанса.
Конечно падна голот кој го реши мечот. Брза контра, топка до Гвардадо на крило овој нафрла по земја, Циско кој беше во офсајд скокна да ја мавне со пета, ја оримаши и топката мвна во ногата на еден нивни играч и заврши во мрежата.
Доста дискутабилен гол :D
До крај можевме да погодиме уште еднаш, ама Гвардадо си го играше курот...

ГОЛЕМА победа, за зацврстување на првата позиција!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
РИКИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
Депор води 1-0 против Картагена иако од 10-та минута играме со играч помалку по директниот црвен на имбецилот Ажозе. Ажизе иди си да не те гледам веќе!

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
И тие имаат црвен, мислам ке ги добиете без проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom