Фан Клуб : Гостивар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
73.999
денес во миравци катастрофа, изгубивме 6-1. судијата партали правеше. тука беше и еден од ффм или шо го знам, важно еден од тие местачите, не ми текнува името. охрид опасно го ишуткаа да победи
0-6 сте изгубиле според ФФМ :)
Се знае тоа, Охрид МОРА да влезе :wink:

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Rinija ova nedela ke igra protiv Euromilk 90% ke tepa posto gledam ovie od Evromilk imat golemi problemi !!

Z

ziko bt

Гостин
Rinija ova nedela ke igra protiv Euromilk 90% ke tepa posto gledam ovie od Evromilk imat golemi problemi !!
Абе и со Новаци имаја проблеми па тепаја 4-1 то немора ништо да значи ама како шо глеам Ринија се добро финансиски потковани па можи за некоја ситна пара да ја осигурат победата.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
73.999
Аха ќе победи, како им се острат пошто не ги пуштија фановите на Лисиче во Гостивар и плус играчиве на Ринија нефеерски ја добија утакмицата, ако сака Тица има кожата да им ја одере. Е сега ако фрлиле некој денар за да влезат во прва лига, тоа е друга работа :)

Член од
28 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
5
Општината ја поддржува ФК “Риниа“ со 8 илјади евра

15.08.2011

Општина Гостивар од својот буџет ќе одвои средства во висина од 8 илјади евра (490.000 денари) за Фудбалскиот клуб "РИНИА" кој што се натпреварува во Втората македонска фудбалска лига. Така одлучија општинските советници на XX седница на Советото на Општина Гостивар.
Споемнатите средства, ФК "Риниа" ќе се ги намени за плаќање на котизацијата за учество во втората лига, каде што клубот се натпреварува втора година по ред. Во минатата сезона “Риниа“ го зазеде петтото место на табелата и за само два поени не успеа да се рангира четврта, позиција која ќе и овозможеше учество во баражот за пласман во највисоката фудбласка категорија во Македонија.
"Му благодариме на Советот на Општина Гостивар што донесе одлука за доделување средства со кои обезбедуваме учество во натпреварите, но за да ја постигнеме нашата цел, а тоа е пласман во првата лигата, ни треба поддршка од бизнис секторот и љубителите од Гостивар", вели Весел Мемеди, претседател на клубот.

Од раководството на ФК "Риниа" велат дека во наредните денови ќе бидат поприсутни на теренотво потрага по спонзори, а исто така упатуваат апел до сите оние кои имаат можност, да мупомогнат на клубот "Риниа". --- надополнето: Aug 16, 2011 12:22 PM ---
Локомотива 1 - 2 Ринија
Хамдија 66мин.
Алиу 72 мин.

Убава победа на гости, прво полувреме сме губеле али за 6 мин. сме ја свртиле утакмица во наша корист...

Ринија Гостивар 1 : 1 Треска

Тврда утакмица и реален епилог на крајот...

Ринија почна жестоко и во првите 5 минити имаше 2 полушанси кои завршија покрај голот...Треска ја презема иницијативата кон средината на полувремето али не успеаја да направат ништо конкретно односно не упатија ниту еден директен удар во рамките на голот...

Вистински пекол во вториот дел подгреан од Охридкото Копиле од судија Маркоски кој вторпат заред суди контра Ринија...Многу ситни фаули досудени за гостите,немаше санкционирање на глумата на играчите на треска кои на секој втор дуел почнаа да лежат на терен играјќи на бод...Тензија на трибините,доста полиција...
Се редеа шансите пред двата гола, голманите одлично си ја вршеа работата...Треска ја извади топката од самата гол линија...

70 и некоја минута Гуџифи паѓа во шеснаесетникот и досуден е сомнителен пенал за гостите кој успешно го реализира истиот играч кој од Ринија пристигна во Треска...Атмосферата ескалираше,полицијата едвај успеа да ги спречи гледачите да влезат на терен...
Во 80тата минута слободен удар од 30тина метри за Ринија и некој играч за допре топката (искрено не приметив кој) доволно за да го смени правецот и 1:1...

85 мин. повторно гурање на терен, младиот Јусуфи беше испровоциран ја би рекол “наместен“ од искусниот Божиновски и добива црвен картон за разлика од Божиновски кој добива само жолт...
Вреди да се напомене дека во меѓувреме Треска имаше ситуација еден на еден со голманот али не искористија...

Делбата на бодовите на крај беше најреален исход!

--- надополнето: Aug 16, 2011 12:26 PM ---
Засилувања :
Тони Јакимовски - Тренер
Албан Хамдија - Напад
Ненад М. - Напад
и 2ца од средина ама искрено уше им го немам научено имињата :)

Клубот го напуштија :
Арјетон Зиба
Лутфи Билали
Ајет Абази

Нерасчистен е статусот на :
Арбен Нухију
Беќир Зилфиу

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
73.999
Официјално ФК Ринија отсега ќе го носи името ФК Гостивар.
Дали ја наследувате нивната историја или???
Пошто како што знам Гостивар се распадна пред две години.

Член од
28 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
5
Официјално ФК Ринија отсега ќе го носи името ФК Гостивар.
Дали ја наследувате нивната историја или???
Пошто како што знам Гостивар се распадна пред две години.
Oficijalno od pred nekolku dena, ali uste od pocetokot na sezonava vo upotreba e imeto KF Gostivar...
Okolu tvoevo prasanje ke se rasprasam poso i jas nemam nikakvi informacii :/
--- надополнето: Aug 21, 2011 6:10 PM ---
Inace deneska ubedliva pobeda na gosti kaj Ohrid Lote so 1-5... Het trik na Alban Aliu,Ibraim Jusufi i Darko Savevski strelci na ostanatite golovi...
Naredno kolo so Euromilk na domasen teren kade nemame izgubeno oficijalen natprevar skoro 9 meseci...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Дај модераторите нека го сменат името од Ринија во Гостивар!

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Денес бев на утакмица на Косово, и се сретнав со Ертан Хасан .. и правиме муабет вака онака и спомна Гостивар нешто .. и викам нели бе ти играше, што се деси таму? Ми вика, абе прво има амбиции да влезат во прва лига, фрлија многу пари .. али после некако како да се пишманеа па пропадна цела работа, јбг.Се надевам оваа година ќе се промовирате.

Член од
28 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
5
Екипата на Гостивар поранешна Ринија полека се издвојува како аспирант за висок пласман заедно со Тиквеш, Миравци. "Белите" во вистинско светло се покажаа на натпреварот од 3-то коло против Охрид Лоте, кога "градежниците" беа торпедирани со убедливи 5-1.
- Имавме свои шанси кои знаевме како да ги искористиме и потполно заслужено победивме во Охрид. Имаме одличен старт, во врвот на табелата сме но не се залетуваме, за нас најважно е да играме добар фудбал а резултатите сами по себе ќе дојдат. – вели Тони Јакимоски кој во Гостивар дојде од клупата на Тетекс.
Од два натпревари на гостински терен, Гостивар ги доби двата додека на домашен терен сликата е по "бледа" за гостиварчани откако во 2-то коло ремизираа со Треска играјќи 1-1.
- Младите момци полесно играат на гости, отколко на домашен терен каде се уште мака мачиме со психолошката бариера. Кога еднаш ќе го надминеме и тој фактор и се ослободиме од грчот ќе биде уште подобро – смета Јакимоски.
Амбициите на екипата на Гостивар се големи атак за местата кои водат во Првата македонска фудбалска лига, за тоа шефот на стручниот штаб Јакимоски го има рецептот. Под палка на Јакимоски, "штофарите" го освоија Купот на Македонија во 2010 година и успешно ја преставија Македонија во Лигата на Европа

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
73.999
Гостивар-Еуромилк 3-0...
Годинава Гостивар 100% влегува во прва лига ;)

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Ова го има само у нашава саката држава,како може да го сменат името на клубот...притоа сменувајќи го името во Гостивар(постоеше клуб со ова име кој години наназад ја имал подршката од Македонци и за него навивала Македонска навивачка група)а навивачите да не ги боли к....т за тоа,т.е се понашаат како ништо да не се десило...и си продолжуваат да го бодрат клубот.
нормално ова го пишав знаејќи дека клубот има подршка од Албанци и од навивачката група кастриоти.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Гостивар-Еуромилк 3-0...
Годинава Гостивар 100% влегува во прва лига ;)
ne bidi tolku siguren ja mislim deka nema da vlaga
Ke vlaga Pelister i Skopje !
--- надополнето: Aug 28, 2011 11:10 PM ---
Ова го има само у нашава саката држава,како може да го сменат името на клубот...притоа сменувајќи го името во Гостивар(постоеше клуб со ова име кој години наназад ја имал подршката од Македонци и за него навивала Македонска навивачка група)а навивачите да не ги боли к....т за тоа,т.е се понашаат како ништо да не се десило...и си продолжуваат да го бодрат клубот.
нормално ова го пишав знаејќи дека клубот има подршка од Албанци и од навивачката група кастриоти.
ne se prai glup so sila !
ova e zakonsko da go smenis imeto ! kako vardar ja smeni imeto ova sezona ?
i Dinamo Zagreb pred nekoj godini istoto go napraese no Bad Blue Boys se Bad Blue Boys

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
73.999
ne bidi tolku siguren ja mislim deka nema da vlaga
Ke vlaga Pelister i Skopje !
Каков Пелистер, какво Скопје...
Пелистер имаа лесни мечеви затоа победуваа. За да влезеш ти требаат амбиции, а верувај освен Ринија, и Тиквеш, Миравци и Еуромилк донегде, другиве ги немаат.
--- надополнето: Aug 28, 2011 11:12 PM ---
ne se prai glup so sila !
ova e zakonsko da go smenis imeto ! kako vardar ja smeni imeto ova sezona ?
i Dinamo Zagreb pred nekoj godini istoto go napraese no Bad Blue Boys se Bad Blue Boys
Колку глупава споредба чудо едно...
Го сменија името, во име на клуб пто некогаш постоеше, и клуб со кој Ринија од Чајле (а не од Гостивар) немаше допирна точка. Плус Гостивар си беше традиционален Македонски тим, иако во последните години на постоењето за него играа и го следеа Албанци...

Kajgana Shop

На врв Bottom