Фан Клуб: Вардар

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
znaev tie dvajca deka moze da bidat i uste u odbrana sumljam nekoi i golmanot

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
kao sto slusnav tie se iminjata , a zs bi mestele pa se znae deka ke gi brkaat od vardar i da lapnat pari dur mozat se znae iance igracive i kontra braco idele sto e interesno ke vidime sto ke se otkrie na kraj

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.057
Поени од реакции
74.670
Уф ќе има интересни работи да се слушнат во соопштението во јавниста, бтв утре на тренинг ќе се побара местачите да си одат. А ќе има соопштениео и околу забраната за гостувања :icon_mrgr

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
kao sto slusnav tie se iminjata , a zs bi mestele pa se znae deka ke gi brkaat od vardar i da lapnat pari dur mozat se znae iance igracive i kontra braco idele sto e interesno ke vidime sto ke se otkrie na kraj
he he he,ako od ovie igraci na vardar nekoj namestil utakmica(a ne reci 2 pati deka moze da ne e taka),togas,znaci deka vo tie naivni deca ima i mangupcinja!!! im skurci na site da cekaat milostina od raznorazni sponzori,pa si rekle decata daj dur moze da lapneme nekoja paricka pred raspad sistem 2 liga!
inaku nekoj spomna imalo zabrana za gostuvanje? toa e nekoja novost ili...? i dzabe e invazija vo bitola,i 1000 skopjani da otidat koga ova so vardar neznam veke komu moze radost da donese,da ne se lazeme decki!!!
neznes koj e pogolema mizerija pelister ili vardar,i na koja navivacka grupa poveke i e smaceno,na ckembari ili na komiti? kakvo derbi,nisto nema od toa,ostana samo imeto "derbi".........:icon_frow

--- надополнето ---

znaev tie dvajca deka moze da bidat i uste u odbrana sumljam nekoi i golmanot
pa druze bez golman da pusta nema mestenje utakmica,toa se znae!

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
he he he,ako od ovie igraci na vardar nekoj namestil utakmica(a ne reci 2 pati deka moze da ne e taka),togas,znaci deka vo tie naivni deca ima i mangupcinja!!! im skurci na site da cekaat milostina od raznorazni sponzori,pa si rekle decata daj dur moze da lapneme nekoja paricka pred raspad sistem 2 liga!
inaku nekoj spomna imalo zabrana za gostuvanje? toa e nekoja novost ili...? i dzabe e invazija vo bitola,i 1000 skopjani da otidat koga ova so vardar neznam veke komu moze radost da donese,da ne se lazeme decki!!!
neznes koj e pogolema mizerija pelister ili vardar,i na koja navivacka grupa poveke i e smaceno,na ckembari ili na komiti? kakvo derbi,nisto nema od toa,ostana samo imeto "derbi".........:icon_frow
Totalno si u pravo 101% , moe mislenje e dodeka ne se sredat rabotite da ne se ide na stadion ne poradi slabite rezultati na timot tuku dur nie se nervirame nekoj PRAVI PARI!!!! Spored mene ova ne zasluva prisutnost i navivanje na timot, site ne bolit oa deka vardar e slab i nema nikakvi rezultati toa bar mene ne mi e problem za idam na stadion tuku ova e sosema druga prikazna i gi opravduvam mnogute navivaci sto ne doagjaat

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.057
Поени од реакции
74.670

--- надополнето ---

pa druze bez golman da pusta nema mestenje utakmica,toa se znae!
Знам дека на никој не му се трпи али тоа е животот...
Тоа што си го сеевме со години сега си го јадеме...
Бар да знаевме дека во клубот има некој газда, па да каже доста е, па да излезе пред медиуми па да даде некоја листа со планови...
Ама ете, во моментов бодриме клуб, во кој може да заигра кој сака. И јас да се симнам на терен и да ми дадат копачки ќе заиграм. На тоа ниво сме паднати. Играчиве се млади деца, за нив е доживљај да играат за вардар. И неможеме од нив да бараме некоја голема одговорност. Уште детството го немаат изживеано, па ние да ги осудуваме за поразите. А голем факт е дека и немаат кој да ги води. И Роналдо да дојде да игра за вардар, со Џони како тренер, ќе биде како мува без глава.
Но и сето тоа ќе се преброди (бар се надеваме).
Сонувам за денот кога ќе го видам Ѓоко Хаџиевски на кормилото, па макар биле истиве играчи во клубот...
И баш мислам дека во моментов му е потребна најголема подршка на вардар. Жално е да се гледа како освен нас, на трибина има уште одвај 200 души обична публика...

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Вечерва имало состанок на водството на Комити заедно со неколку фудбалери и мислам дека истиот бил отворен за медиумите. Фудблаерите ги посочиле Ристов и Трипуновски дека ја наместиле утакмицата со Тиквеш :toe:
Мислам дека не биле двајца,можеби и уште некој фудбалер им се приклучил во местенката ! Стварно е нелогично дома да тепаш 4-1 а во гости да изгубиш 4-0 и да немаш шут!

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Ако велиш дека не била местена и дека тој Бунгаров им се јавил да олабават,ја првпат слушам фудбалерите да не слушаат газда !!! Абе еден Реал Мадрид кој има играчи од типот на К.Роналдо,Кака и др го слушаат Перез коа ке им каже утакмицата мора да ја изиграте слабо а не па едни дечишта кои играат во Тиквеш и кој се правеле појаки од нивниот газда Бунгаров:tapp:! Како може да не го слушаш тој што ти дава пари мене тоа не ми јасно, ја сум убеден дека утакмицава е наместена ! Да немаш шут во 90 минути треба да си пијан на терен,ја да соберев екипа ке имавме многу повеќе шутеви!
Бунгуров не е газда на Тиквеш бе Кирца тој нема никаква функција во ГФК ТИКВЕ (ГРАДСКИ ФУДБАЛСКИ КЛУБ) спонзориран од општината и од фирми од Кавадарци. Сликата што ја поставив неколку страни поназад со Брацо и Бунгуров е сликана од мене на полувреме на мечот каде што може да се забележи како Бунгуров збори на телефон како и што констатираше предтходно ЦПБ Ѕвер. Дечишта на Тиквеш? Хмм не би рекол така Илија Стојанов,Сашко Димов,Горан Стојановски играчи со големо реноме у македонскиот фудбал бар за нашава лига. 16 годишњакот што ви акна 2 гола беше на проба у Херенвен каде што на пробната утакмица даде 4 гола и остави добар впечаток кај тамошните тренери но поради годините не е во можност уште сега да иде. Друга работа гледав погоре у еден пост дека не им било дозволено да шутнат на гол што апсолутно не е точно.Вардар во последните 15 минути на натпреварот имаше целосна доминација на теренот каде што Тиквеш се бранеше и имаа неколку зрели шанси пред се од прекини. Местен? Присуство на вашиот бивши воџа Мачка со уште 2 ца негови другари од постарата генерација на комити едниот е келав не му ги знам имињата седеа оделно од Брацо! Тиквеш имаше контрола на целиот натпревар се до 75 минута кога Вардар ја превзеде иницијативата на теренот како што и падна 4 гол од контра напад.
Може ви е криво што изгубивте од еден второлигаш што тврдам дека моментално е далку поквалитетен од вас дефинитивно. Децата што играат у Вардар моментално можете да им се восхитувате само ради тоа што играат за без пари и дефинитивно тие се единствените што го одржуваат Вардар у живот колку толку. Колку за твоја информација фудбалерите на Тиквеш немаат земено плата од Август месец па види ти сеа сума сумарум како би била работава.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
СООПШТЕНИЕ !

Со ова соопштение навивачката група Комити Скопје ја искажува својота реакција околу одлуката на Управниот Одбор при Фудбалската Федерација на Македонија од 10.11.2010.

-Имено според членот 2 кој забранува организирано гостување на навивачи, ние како најголема, најорганизирана и најстара навивачка група сме должни да го изнесеме своето незадолство и да дадеме соодветна реакција.

-Најпрво ќе го земеме примерот кој што се применува врз нас се почесто (обвинување) и ќе ја обвиниме фудбалската федерација дека преку својата одлука на ден 10.11.2010 го прекршува член 27 од Уставот на Република Македонија кој гласи “ Секој граѓанин на Република Македонија има право слободно да се движи на територијата на Републиката и слободно да го избира местото на своето живеалиште. “
Секако како што не учи искуството знаеме дека доколку се упатиме на гостовање нашите членови ќе бидат приведени, а сето тоа е со цел да се ослабне навивачкото движење во Македонија и постепено тотално да згасне истото па тука би цитирале уште еден член(20) од уставот кој вели “ На граѓаните им се гарантира слободата на здружување заради остварување и заштита на нивните политички, економски, социјални, културни и други права и уверувања. ”, од друга страна пак, а не онаа правната ќе се запрашаме за кого се игра фудбалот ако не за навивачите, дали главните актери на теренот, односно фудбалерите биле запрашани во донесувањето на оваа круцијална за нас одлука??
Бидејќи оваа држава аспирира кон Европската Унија и европските стандарди би сакале да ги запрашаме институциите како дерби натпреварите во Италија(последен пример Лацио-Рома) се обезбедувани од полицијата, а во истите дерби натпревари се вмешани многу порадикални навивачи и секако во далеку поголем број?
-Дали ова значи дека нашиот Вардар ако игра со тим од Италија или Русија каде што Хулиганите се познати по нивната активност нашите органи не би биле во можност да ги запрат истите?? Според нормалната човечка логика и резонирање штом неможе да се обезбедат 500-1000 навивачи од две навивачки групи, тогаш како ќе се обезбедат 3000 радикални навивачи кои доаѓаат од друга држава, па според тоа би ги повикале истите органи да се повлечат од својата должност чим покажуваат немоќ или пак неспособност ?!!

Во последно време актуелно е и применувањето на двоен аршин каде може да видиме како државното знаме е симнато од јарболот(Кичево), нападната е полицијата во Тетово (ниеден приведен), и омаловажувана е Македонската нација и име на натпреварите на Лирија во кошарка, а надлежните органи немаат превземено никакви акции против овие симпатизери. Споредбено гостовањето во Скопје на било која група секогаш било најбезбедно додека гостовањата во Кичево, Тетово, Куманово, Гостивар секогаш биле од најголем ризик, а пропратени со најмалку полиција.

Според ова може да ремизираме дека навивачката група Комити како вечен бранител и подржувач на Македонија, нема да постапува и да ги почитува овие противуставни одлуки и ќе продолжи да ги посетува сите натпревари на Фк Вардар на гостински терен.

Исто така јавно сакаме да ги повикаме претставниците на Фудбалската Федерација на Македонија и Министерството за Внатрешни работи на Македонија на јавна дебата каде што народот би имал можност од истата сам да процени кој свесно го турка фудбалот во пропаст во оваа држава и штити(или пак нејќеме да помислиме дека се плаши од одредени националност и региони во РМ). Доколку медиумите до кои е испратено ова писмо не го објават, истите ќе бидат сметани за подржувачи на нерегуларноста и индиректни помагачи на пропаѓањето на фудбалот во нашата Република.

Со почит и искрени намери

11.10.2010
КОМИТИ СКОПЈЕ

А и утре у 12 кој може у Ѓорче на тренинг на Вардар ке се расчистуваат сметки со "местачите"!

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Значи ке биде интересно утре на тренинг во Ѓорче,ништо чудно и ќотек да добијат Ристов и Трипуновски!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.420
Поени од реакции
8.542
СООПШТЕНИЕ !

Со ова соопштение навивачката група Комити Скопје ја искажува својота реакција околу одлуката на Управниот Одбор при Фудбалската Федерација на Македонија од 10.11.2010.

-Имено според членот 2 кој забранува организирано гостување на навивачи, ние како најголема, најорганизирана и најстара навивачка група сме должни да го изнесеме своето незадолство и да дадеме соодветна реакција.

-Најпрво ќе го земеме примерот кој што се применува врз нас се почесто (обвинување) и ќе ја обвиниме фудбалската федерација дека преку својата одлука на ден 10.11.2010 го прекршува член 27 од Уставот на Република Македонија кој гласи “ Секој граѓанин на Република Македонија има право слободно да се движи на територијата на Републиката и слободно да го избира местото на своето живеалиште. “
Секако како што не учи искуството знаеме дека доколку се упатиме на гостовање нашите членови ќе бидат приведени, а сето тоа е со цел да се ослабне навивачкото движење во Македонија и постепено тотално да згасне истото па тука би цитирале уште еден член(20) од уставот кој вели “ На граѓаните им се гарантира слободата на здружување заради остварување и заштита на нивните политички, економски, социјални, културни и други права и уверувања. ”, од друга страна пак, а не онаа правната ќе се запрашаме за кого се игра фудбалот ако не за навивачите, дали главните актери на теренот, односно фудбалерите биле запрашани во донесувањето на оваа круцијална за нас одлука??
Бидејќи оваа држава аспирира кон Европската Унија и европските стандарди би сакале да ги запрашаме институциите како дерби натпреварите во Италија(последен пример Лацио-Рома) се обезбедувани од полицијата, а во истите дерби натпревари се вмешани многу порадикални навивачи и секако во далеку поголем број?
-Дали ова значи дека нашиот Вардар ако игра со тим од Италија или Русија каде што Хулиганите се познати по нивната активност нашите органи не би биле во можност да ги запрат истите?? Според нормалната човечка логика и резонирање штом неможе да се обезбедат 500-1000 навивачи од две навивачки групи, тогаш како ќе се обезбедат 3000 радикални навивачи кои доаѓаат од друга држава, па според тоа би ги повикале истите органи да се повлечат од својата должност чим покажуваат немоќ или пак неспособност ?!!

Во последно време актуелно е и применувањето на двоен аршин каде може да видиме како државното знаме е симнато од јарболот(Кичево), нападната е полицијата во Тетово (ниеден приведен), и омаловажувана е Македонската нација и име на натпреварите на Лирија во кошарка, а надлежните органи немаат превземено никакви акции против овие симпатизери. Споредбено гостовањето во Скопје на било која група секогаш било најбезбедно додека гостовањата во Кичево, Тетово, Куманово, Гостивар секогаш биле од најголем ризик, а пропратени со најмалку полиција.

Според ова може да ремизираме дека навивачката група Комити како вечен бранител и подржувач на Македонија, нема да постапува и да ги почитува овие противуставни одлуки и ќе продолжи да ги посетува сите натпревари на Фк Вардар на гостински терен.

Исто така јавно сакаме да ги повикаме претставниците на Фудбалската Федерација на Македонија и Министерството за Внатрешни работи на Македонија на јавна дебата каде што народот би имал можност од истата сам да процени кој свесно го турка фудбалот во пропаст во оваа држава и штити(или пак нејќеме да помислиме дека се плаши од одредени националност и региони во РМ). Доколку медиумите до кои е испратено ова писмо не го објават, истите ќе бидат сметани за подржувачи на нерегуларноста и индиректни помагачи на пропаѓањето на фудбалот во нашата Република.

Со почит и искрени намери

11.10.2010
КОМИТИ СКОПЈЕ

А и утре у 12 кој може у Ѓорче на тренинг на Вардар ке се расчистуваат сметки со "местачите"!
bravo me bednisa ova samo tao najstara ne e

инаку мислам дека сега е моментот да се стапи во контакт на водставата на двете групи и да се излезе со заеднички став на дебата ако се организира со ффм и мвр
не само кафина да пијат заедно туку и да се борат за клубовите
со оваа забрана нема бодови од гостувањата ниту за вас ниту за нас до душа уште две три беа ама и тоа ќе ги отепа во психата и ќе падни моралот кај играчите
инаку ние исгледа скроз ќе се откажме ама ако останием барме втора лига да играм заедно :smir:

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Значи ке биде интересно утре на тренинг во Ѓорче,ништо чудно и ќотек да добијат Ристов и Трипуновски!
Пенде беше еден од подобрите поединци заедно со 9 ката напаѓачот и Џангар стоперот што е кој сам играше у одбраната али неможеше сам против 3 ца напаѓачи/.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom