Фан Клуб: Валенсија

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.632
Поени од реакции
26.470
Види сеа, фудбалот не е бизнис природно. Фудбалот е спорт, а последните десетина години стана бизнис. :)
Јас ке кажам 20 год ама па да не забегаме офф-топик мислам ме сфати што сакав да кажам :coffee:

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
јбг, Валенсија како клуб има историја и трофеји, и гајле ми е дали ќе дојде некој сингапурец или русин или арап, само сакам да се вратат успесите и нови ѕвезди да играат на Местаља.... ко да е тоа битно, Челзи немаа 10 трофеи дојде Абрамович и за 10 години им донесе 11 трофеи, сакам да кажам свако чудо за 3 дана.. сеа обрнуваат внимание на Сити, ПСЖ а више сите се навикнаа на Челзи

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.632
Поени од реакции
26.470
јбг, Валенсија како клуб има историја и трофеји, и гајле ми е дали ќе дојде некој сингапурец или русин или арап, само сакам да се вратат успесите и нови ѕвезди да играат на Местаља.... ко да е тоа битно, Челзи немаа 10 трофеи дојде Абрамович и за 10 години им донесе 11 трофеи, сакам да кажам свако чудо за 3 дана.. сеа обрнуваат внимание на Сити, ПСЖ а више сите се навикнаа на Челзи
Па и мене да ти кажам патка ме боли шо зборат другите додека моите екипи растураат низ Европа....Само страв ме фака да не ни се деси Малага 2 и Вест Хем 2 :cautious:
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 00:55 ---
Па и мене да ти кажам патка ме боли шо зборат другите додека моите екипи растураат низ Европа....Само страв ме фака да не ни се деси Малага 2 и Вест Хем 2 :cautious:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.738
Поени од реакции
43.863
А што е работата што ги сменија дресовите на сред сезона? Тие со портокаловата јака беа преубави. :)
Не ми одговорил никој. :D Иначе вечер ќе глеам излеа, секако нема шо да праам. :)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Не ми одговорил никој. :D Иначе вечер ќе глеам излеа, секако нема шо да праам. :)
дресовите ги сменија за 10 години изминати од сезоната кога Валенсија ја освоји лигата и Купот Уефа.

иначе,
последен пат кога Валенсија победи на Камп Ноу (2003) ги носеше "истите" дресови како и денес.

тогаш утакмицата заврши 2:4, иако и денес резултатот можеше да биде идентичен!
Само што тогаш играа Канизарез, Ајала, Аимар, Висенте, Бараха, Албелда итн.... духот на легендите и понатаму е присутен!!

Многу ми е драго што Пако го постигна голот за победа, за тие што не се запознаени неговата фамилија со години навива за Валенсија и се пренесувало од татко на син. Кога Пако го постигна својот прв гол за Валенсија на пријателски натпревар против Рома, неговиот татко беше присутен на трибините и претпоставувам од преголема радост во тој момент доби срцев удар и подоцна почина... :place:
ете повеќето може не слушнале за ова, затоа што на некои интернет портали побрзо се шири веста за новата фризура на Роналдо итн...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.738
Поени од реакции
43.863
:eek:

Лајкот го стиснав пред да го дочитам постот, да не мислете оти сум ненормален... :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.632
Поени од реакции
26.470
@Atso ние што навиваме знаеме ;) а јас тогаш само разбрав дека таткото на некое „дете„ што дебитирало за првиот тим на валенсија починал од срцев удар(а поима немав дека тој е уствари Алкасер)..... И нај шит во се ова е што оваа вест ја прочитав на некој портал во темата занимливости :mad:

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Мини Хулк очекувам да направи бум оваа сезона , Пако до сега се покажа како одличен... Варгас би требало да се вклопи... ме интересира што се случи околу Отаменди /?

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Мини Хулк очекувам да направи бум оваа сезона , Пако до сега се покажа како одличен... Варгас би требало да се вклопи... ме интересира што се случи околу Отаменди /?
Отаменди требаше да дојде пред да заврши трансфер рокот, бидејќи не успеа да ги среди Италијанските документи трансферот пропадна (зошто веќе имавме 3 нон-Еу играчи во тимот).
Пред околу 5 дена претседателот на Валенсија (Салво) отпатува во Португалија да преговара за Отаменди (зошто го отпишаа од Порто и не беше пријавен ни за ЛЕ), на крајот постигнаа договор 12 милиони + 3 (ако се квалификуваме во ЛШ за сезона 2015/16), така Отаменди потпиша 5 годишен договор со Валенсија, само што во клубот ќе може да дојде после 30.06.2014 (т.е. СП дека веројатно ќе настапува), последните шпекулации беа дека ќе биде пратен на позајмица во Атлетико Минеиро. :)

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Отаменди требаше да дојде пред да заврши трансфер рокот, бидејќи не успеа да ги среди Италијанските документи трансферот пропадна (зошто веќе имавме 3 нон-Еу играчи во тимот).
Пред околу 5 дена претседателот на Валенсија (Салво) отпатува во Португалија да преговара за Отаменди (зошто го отпишаа од Порто и не беше пријавен ни за ЛЕ), на крајот постигнаа договор 12 милиони + 3 (ако се квалификуваме во ЛШ за сезона 2015/16), така Отаменди потпиша 5 годишен договор со Валенсија, само што во клубот ќе може да дојде после 30.06.2014 (т.е. СП дека веројатно ќе настапува), последните шпекулации беа дека ќе биде пратен на позајмица во Атлетико Минеиро. :)
Аха , епа добро чим постигнале договор значи од другата сезона ке биде тука , сеа за сеа Сендерос ке го мења:tapp: труп невиден.Иначе следнава со утакмица со Севиља мислам дека ке биде клучна за тоа дали Валенсија ке оди у ЛЕ :) ако изгубат некако ги губат шансите поради тоа што со директен конкурент играат.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Аха , епа добро чим постигнале договор значи од другата сезона ке биде тука , сеа за сеа Сендерос ке го мења:tapp: труп невиден.Иначе следнава со утакмица со Севиља мислам дека ке биде клучна за тоа дали Валенсија ке оди у ЛЕ :) ако изгубат некако ги губат шансите поради тоа што со директен конкурент играат.
последните 10 утакмици против Севиља на Санчез Писхуан:
Севиља 4:3 Валенсија
Севиља 2:1 Валенсија
Севиља 1:0 Валенсија
Севиља 2:0 Валенсија
Севиља 0:0 Валенсија
Севиља 3:0 Валенсија
Севиља 3:0 Валенсија
Севиља 1:0 Валенсија

Севиља е сега во криза немаат победа на последните 5 натпревари, Валенсија постигна 8 гола во последните 2 утакмици (3 на Камп Ноу).
Некако сум убеден дека можеме дури и до победа, од кога дојде Пици играме одлично. Успеавме да победиме на Камп Ноу после 10 години, зошто да не славиме и на Санчез Писхуан после 10 години?:)
мора да се одмаздиме за оние 4:3 од лани поради кои не отидовме во ЛШ! а ништо чудно ако изгубат Емери да добие отказ :sneaky:

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Севиља е сега во криза немаат победа на последните 5 натпревари, Валенсија постигна 8 гола во последните 2 утакмици (3 на Камп Ноу).
Некако сум убеден дека можеме дури и до победа, од кога дојде Пици играме одлично. Успеавме да победиме на Камп Ноу после 10 години, зошто да не славиме и на Санчез Писхуан после 10 години?:)
мора да се одмаздиме за оние 4:3 од лани поради кои не отидовме во ЛШ! а ништо чудно ако изгубат Емери да добие отказ
Тоа де :D , последните 3 утакмици им се порази , ке дадат се од себе и они да не изгубат сега... ке биде добар меч у секој случај , судејки по формата треба да ги уништиме :) али ја гледав малце утакмицата на севиља со барса и можам да кажам дека беа се освен лоши, и покрај тоа што примија толку голови они играа добро , храбро ... времето беше многу лошо а и немаа среќа.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.632
Поени од реакции
26.470
а ништо чудно ако изгубат Емери да добие отказ :sneaky:
Унај Емери оној ``нашиот`` !??!? па не беше лош он тогаш ,туку управаата се искурчи дека не било доволно 3-то место на табела (позади Реал и Барса) па со Куман завршивме 15-ти...и од тогаш сеуште неможеме да се опрајме :(
--- надополнето: 12 февруари 2014 во 18:11 ---
Тоа де :D , последните 3 утакмици им се порази , ке дадат се од себе и они да не изгубат сега... ке биде добар меч у секој случај , судејки по формата треба да ги уништиме :) али ја гледав малце утакмицата на севиља со барса и можам да кажам дека беа се освен лоши, и покрај тоа што примија толку голови они играа добро , храбро ... времето беше многу лошо а и немаа среќа.
А и судијата му поклони пенал на Меси за да изедначи на 2 - 2 за да не пукне брука на ноу камп ,ама сепак .....:P
--- надополнето: 12 февруари 2014 во 18:12 ---
а да прашам кого ко викаат ``мини хулк`` ??

Последно уредено од модератор:
Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Унај Емери оној ``нашиот`` !??!? па не беше лош он тогаш ,туку управаата се искурчи дека не било доволно 3-то место на табела (позади Реал и Барса) па со Куман завршивме 15-ти...и од тогаш сеуште неможеме да се опрајме :(
--- надополнето: 12 февруари 2014 во 18:11 ---

А и судијата му поклони пенал на Меси за да изедначи на 2 - 2 за да не пукне брука на ноу камп ,ама сепак .....:P
--- надополнето: 12 февруари 2014 во 18:12 ---
а да прашам кого ко викаат ``мини хулк`` ??
сега во Севиља не му иде нај-нај на Емери, иначе Куман дојде после Флорес, а после Куман дојде Емери :)

мини хулк = Винисиус Араужо, талентираниот бразилец што дојде за 3.5 милиони од Крузеиро.
добар со двете нозе како и Хулк, а и физички личи на него :)

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom