Фан Клуб: Борусија Дортмунд

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Да Мичи е јак само против слаби тимови..онака тренинзи си мава на нив.. :))

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
на еден сајт наидов на информација дека наводно Ројс потпишал за Атлетико Мадрид.Има вистина во ова или само обична шпекулација ?

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
на еден сајт наидов на информација дека наводно Ројс потпишал за Атлетико Мадрид.Има вистина во ова или само обична шпекулација ?
Да, ако Атлетико им ги даде на Дортмунд: Коке, Туран, Годин и Кристијан Родригез.

Нема шанси да отиде во Атлетико Ројс. Кој би одел во послаб тим.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Па затоа и прашав,бидејќи ми падна ептен чудно што се вика како гром од ведро небо.
знам дека Ројс го нема тој памет на Геце и на Лева,па мислам дека ќе остане во Дортмунд долго време и покрај заинтересираноста на многу клубови.

Инаку наводно,откупната клаузула за Ројс била 21 милион (ова на фудбал менаџер 2012 беше толку :pos: ) во што и јас не верувам.Толку екстра јак играч да има толку мала откупна клаузула.

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Па затоа и прашав,бидејќи ми падна ептен чудно што се вика како гром од ведро небо.
знам дека Ројс го нема тој памет на Геце и на Лева,па мислам дека ќе остане во Дортмунд долго време и покрај заинтересираноста на многу клубови.

Инаку наводно,откупната клаузула за Ројс била 21 милион (ова на фудбал менаџер 2012 беше толку :pos: ) во што и јас не верувам.Толку екстра јак играч да има толку мала откупна клаузула.
Ima razni tekstovi od seriozni novinari koj se blisku do Dortmudn koj vikaat, deka Baern pak pokusal po Reus no toj povtorno gi odbi. Zatoa saka da napravi uzbuna vo Dortmund deka Reus imal klauzula od 25m EUR. Iskreno dosega mislev deka bila 35m mozebi e i pomala, ne znam. A deka Reus gi odbi Baern toa e sigurno no ne znaci, deka nema pak da probaat. Se suska deka do esen Reus ke prodolzi dogovor so pokacena plata i pokacena odkupna klauzula (negde 50m EUR). Ova za mene bi bilo prifatlivo i pokazuva, deka Reus go saka Dortmund kako klub i go smeta kako maticen, no si ostava odvorena vrata za vo stranstvo. Sosema drug tip od Götze e koj samo misli sto pobrzo poveke pari da napravi. Isto taka 50m e dobra klauzula i za Reus (deka ne e nerealna), za Dortmund (deka ke dobie golema para vo slucaj da si odi) no i za fanovite (ako saka Reus da ja aktivira nekoj klauzulata, mora odlicno da igra).

Okolu odkupnite klauzuli: Dortmund pred 2-3 godini ne bese toj koj e sega. Togas prvata godina ja zede titulata i vo LS odpadna vo prva runda. Site najavuvaa deka Dortmund e One-Hit-Wonder i ke padne pak. Plus Baern kako konkurent isto go barase Reus. Bez odkupna klauzula Dortmund nemase nikakva sansa da go zeme Reus i site se soglasuvame deka so klauzulata pomaloto zlo go odbraa. Prestizen transfer bese, prv pat posle finansiskite problema da napravat olkav golem transfer i da imaat prednost pred Baern.

P

pepito*

Гостин
^
Искрено брат, мислам дека 50 милиони евра во денешно време се премалку за Ројс, тоа ти доаѓа како поклон за тимовите што се на врвот денес. Да не зборувам за моменталната клаузула што е најверојатно околу 30. Хамес, Суарез, Бејл, Кавани, Фалкао се сите или послаби или иста класа со Ројс, а сите беа купени за 60+. Мора Дортмунд убаво да го искористи неговиот талент, 70 милиони евра минимум треба да биде клаузулата.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Клаузулата не зависит само од клубот, ако е до клубот Ројс и би немал клаузула но на крај тој исто одлучува за висината. Муабетот ми беше дека 50м се подобро од 35 или помалце пари.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Сигнал Идуна и Пума ќе купат по 5% од акциите на Дортмунд и со тоа ќе станат партнери и инвестори кај Борусија Дортмунд, нешто слично како Адидас, Ауди и Алианц кај Баерн. Дилот ќе му донесе на Дортмунд нови 110м ЕУР! Предтоа Евоник стана инвеститор и вложи околу 25м ЕУР и плус го продолжи спонзорството со нов и подебел договор. Покрај сиве години успешен фудбал сега и финансиски дебело му се враќа на Дортмунд. Вацке сака од 2017 клубот без трансфери да достигне обврт од 300м ЕУР. За клуб кој пред нецели 10 години беше пред банкрот и гаснејне, ова е нешто феноменално и бес преседан. Секоја чест за управата! Исто така Вацке најави дека во иднина ќе сакаат да достигнат буџет за плати од околу 120м ЕУР и со тоа би можеле да се држат и играчи како Ројс или Хумелс.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
^^^

се е бесполезно малку да се напише за моменталната управа и колку само паметно работат,освен:

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Дортмунд објави дека ќе земе 114м ЕУР плус тие 25м од Евоник значи 140м ЕУР вкупно. 40м ќе одат за исплата на стадионот, другите ќе се вложат и во играчи и во инфраструктура но и ќе одат на сметка за лоши времиња. Исто така покрај спонзорството со Евоник кој ќе носи минимум 20м годишно, Сигнал Идуна ги одкупи правата за има на стадионот до 2026та. (y)

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
50 милиона откупна клаузула за Ројс е малку, кога можеше еден Давид Луиз да кошта 50 милиона тогаш Ројс е минимум 60-70. И треба малку поскапо да ги даваат тимовите своите играчи, Кедира, Озил, Кагава, Крос(последна година ајде ) не смеаа испод 25 да се дадат.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
За жал не одлучува само тимот туку и Ројс има удел во висината на клаузулата.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.917
Поени од реакции
11.710
Да, ако Атлетико им ги даде на Дортмунд: Коке, Туран, Годин и Кристијан Родригез.
Нема шанси да отиде во Атлетико Ројс. Кој би одел во послаб тим.
Моментално атлетико за дортмунд е екипа, така да муабетов ти фатил љушпи од банани.

Kajgana Shop

На врв Bottom