Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.648
- Поени од реакции
- 22.380
Кој тоа?Se iznajal den pred utakmica ko da nema utre i mu go pumpale stomakot da go iscistat. Ne e zdrav.
Кој тоа?Se iznajal den pred utakmica ko da nema utre i mu go pumpale stomakot da go iscistat. Ne e zdrav.
KagawaКој тоа?
Јас на Кагава му давам максимум година дена до враќањето негово во Дортмунд, ко Сахин. Сепак се покажува точно тоа што се збореше и за Сахин додека беше во Реал дека режимот на Клоп е таков што мали се шансите играчите да се вклопат во друг и да фатат константност. Ќе видиме како ќе биде и со Гетце.![]()
Da, toj kinezot, demek noviot BatistutaTeшко таа работа, ќе го држат ради Азиските фанови. Баш еден другар за Манчестер што е ми кажуваше дека порано пред Парк имале некој рандом жолт што го играле само на подготовки во Азија и го давале на позајмица после само за да го популализираат клубот на тие простори.
Kagawapotvrdi i Moyes. Barem od Japonec ne ocekuvav takvo neso, tie se buckurush nekoj jadat, nachekal svinsko ili rebra i udril.
![]()
Геце е вклопен тој работи со еден од најдобрите ако не и најдобар тренер во светот не со мојс или анчелоти или пак со мурињо кај што би требало бек да игра
Teшко таа работа, ќе го држат ради Азиските фанови. Баш еден другар за Манчестер што е ми кажуваше дека порано пред Парк имале некој рандом жолт што го играле само на подготовки во Азија и го давале на позајмица после само за да го популализираат клубот на тие простори.
Ако не си трол ондак -
@Igorce
Мене почетоците на сите тројца (Сахин, Кагава, Гетце) во новите тимови ми се слични. Затоа пишав ќе видиме, рано е за некакви тврдења. А за Кагава сум ептен сигурен дека ќе го следи патот на Сахин.
@blanco
Ќе го купат овој за шиткање дресови бе:
![]()
Таа цел веќе ја постигнаа така да не верувам дека и понатаму ќе го тераат тој начин.
Има сличности со играчите ама поред мене Шахин < Кагава < Геце , посебно Геце е мегасуперталент кој ќе се снајде во секој тим и затоа и сега после долга повреда се снајде и во Баерн. За Кагава искрено мислев подобро ќе се снајде, пошто Манчестер долго време го бараше и мислев Фергусон убедливо планира со него. Можеби очекуваше дека подобро ќе се снајде макар и како лево крило (во Дортмунд ко ќе играа Кагава и Геце секојпат Кагава беше 10ка, затоа малце ми е чудно), но тоа е.Работата е што Дортмунд зема млади играчи и Клоп знае дека имаат потенцијал за неговиот систем и си ги прави како што му требаат. Тоа се виде кај Гундоган, кому му требаше пола година, на Лева му требаше цела година, Пишчек од десно крило го напрај десен бек, од Шмелцер напрај солиден играч (ко го видов прв пат реков само од овој играч не бидува) и затоа после им е тешко на играчите да се снајдат во друг клуб, друг систем. Во Дортмунд им даваат време, во топ тимовите Реал или Манчестер немаш време.
--- надополнето: 29 декември 2013 во 02:12 ---
Исто така во Дортмунд системот е најважниот момент, не треба да играш со 11 Гецовци за успех. Дурм од втор тим влезе како лев бек и солидно изигра, Сар исто така (освен утката со Херта). Гроскројц секаде може да игра, сакам да кажам и со слаби индивидуални утакмици на поединци, Дортмунд може да тепа. Мики цела полусезона е топло-ладно на клучна позиција, сепак Дортмунд не стој толку лошо со пола прв тим во аут. Не верувам дека во други тимови нешто слично е можно.
Голот против Марсеј.
Top 10 Goals 2013/2014![]()
Убо кажа коментаторов Марсел Рајф: Ова е фудбалот на ДортмундГолот против Марсеј.
Дури ја гледав утакмицата, ми проструи мисла: "Шо бе овој сам го оставиле?". И само што трепнав гледам уште 5 души напред. Се' на се' 6 vs. 3, ако не го броиме голманот.![]()
Aj ќе плачеме чим така.Toa od Juni se znaese kaj ke odi,pa sto ne go napravija duboka rezerva od start?
Na prsti se brojat napagaci podobri od Lewa ili izednaceni po kvalitet,a takvi Dorrmund ne moze da kupi.
Aj kako za Gotze,soberite se i placite kolektivno.