Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Н

'Никола'

Гостин
...Баш ми е драго што Гомез постигна гол :)
Исто и јас, со душа чекав да постигне гол. Мора да си ја врати самодовербата и првотимскиот статус. Добар е, еве и на пријателските во подготовките постигнуваше голови, и за Германија некни на пријателската, еве денес и за Баерн, се враќа полека но сигурно. А за Кроос немам зборови, како се уиграни со Милер, одма нова димензија доби играта со него во тимот. Па уште и Робен кога ќе се врати, лудило ќе биде. Само тогаш кој ќе отпадни од тимот. Би сакал Кроос да игра прва постава, но од друга страна сакам и Гомез да игра прва постава. А тоа е тешко остварливо.

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
И според мене вака е најреално да заврши следнава сезона
http://www.goal.com/en-us/news/87/germany/2010/08/16/2073297/goalcom-special-bundesliga-predictions-2010-11
Хмммм интересна прогноза за Дортмунд дека ќе освојат Лига Европа,ништо чудно со оглед на тоа што влегуваат по две германски екипи во полуфинале.

M

Mario Gómez

Гостин
Исто и јас, со душа чекав да постигне гол. Мора да си ја врати самодовербата и првотимскиот статус. Добар е, еве и на пријателските во подготовките постигнуваше голови, и за Германија некни на пријателската, еве денес и за Баерн, се враќа полека но сигурно. А за Кроос немам зборови, како се уиграни со Милер, одма нова димензија доби играта со него во тимот. Па уште и Робен кога ќе се врати, лудило ќе биде. Само тогаш кој ќе отпадни од тимот. Би сакал Кроос да игра прва постава, но од друга страна сакам и Гомез да игра прва постава. А тоа е тешко остварливо.
Милер напаѓач, Робен и Рибери на крилата, Крос 10-ка, Бомел и Швајни 6-ки, уше Контрао би сакал и ниш друго.

Инаку честитки за Крос за првиот гол во дресот на Баерн по 3 години пауза. Само да се враќа малце поназад по топка и океј е.

Следен натпревар со Волфсбург во петок.:vozbud:

P

PoisonLady

Гостин
Боби[Мкд];3726056 напиша:
Хмм,цело време се радував што ќе почне бундес и воопшто сезоната, ама сега некако и не баш (некако ми се вратија спомените од финалето ЛШ)
Имам претчувство дека во првово коло нема Баерн да победи.

Н

'Никола'

Гостин
Боби[Мкд];3726056 напиша:
Милер напаѓач, Робен и Рибери на крилата, Крос 10-ка, Бомел и Швајни 6-ки, уше Контрао би сакал и ниш друго.

Инаку честитки за Крос за првиот гол во дресот на Баерн по 3 години пауза. Само да се враќа малце поназад по топка и океј е.

Знам сето тоа, ама би сакал и Гомез да се вклопи во прва постава некако.:) Знам дека е тешко изводливо, уствари ич не е изводливо ама вакво нешто сакам :

.............Бут..............
Лам...........Мичо...................................Бади............Контенто (некој нов)
............ Швајни.............
Робен.........................Кроос............................................Рибери
...................Милер............................Гомез

Ама вака без вБомел нема шанси да се случи, така да изгледа Гомез, Олич и Милер ќе се менуваат во шпицот.

--- надополнето ---

И Клосе го заборавив

P

PoisonLady

Гостин
Знам сето тоа, ама би сакал и Гомез да се вклопи во прва постава некако.:) Знам дека е тешко изводливо, уствари ич не е изводливо ама вакво нешто сакам :

.............Бут..............
Лам...........Мичо...................................Бади............Контенто (некој нов)
............ Швајни.............
Робен.........................Кроос............................................Рибери
...................Милер............................Гомез

Ама вака без вБомел нема шанси да се случи, така да изгледа Гомез, Олич и Милер ќе се менуваат во шпицот.

--- надополнето ---

И Клосе го заборавив
Гомез нема никад да влегува у игра (ко прво)
Ко второ,Бади и Контенто...:nesvest: јас поише би сакал на нивно место некој да се купи
Трето (АМА НАЈВАЖНО) ако направеше формација во кој ќе фалеше Мартин...:nerv:

Н

'Никола'

Гостин
Гомез нема никад да влегува у игра (ко прво)
Ко второ,Бади и Контенто...:nesvest: јас поише би сакал на нивно место некој да се купи
Трето (АМА НАЈВАЖНО) ако направеше формација во кој ќе фалеше Мартин...:nerv:
Епа треба да влегува и да игра, тоа го трубам цело време.
За Бади и Контенто би можеле да се позајмат ко со Кроос што направија на две сезони заради искуство и да купиме некои поискусни на нивно место (дур да се вратат).
А за Мартин, секогаш би го ставил пред вандрвоБајтен

P

PoisonLady

Гостин
Туку сакав да кажам...
Наводно Баерн сакаат да ангажираат нов талент.Некој си Какута (19-годишен),што никад не заиграл за Челзи.Ова беше објавено на goal.com
ама на друго место (не знам точно каде) прочитав дека веќе е пратена понуда за него 5 милиони евра вредна.
Ќе го фрлам Хенес ако тоа го направи...пак....и пак...и пак!!!

--- надополнето ---

Епа треба да влегува и да игра, тоа го трубам цело време.
За Бади и Контенто би можеле да се позајмат ко со Кроос што направија на две сезони заради искуство и да купиме некои поискусни на нивно место (дур да се вратат).
А за Мартин, секогаш би го ставил пред вандрвоБајтен
Леле,не дека го бранам Ван Бајтен ама...многу е бавен,тешко се движи... ама многу ми е мил некако :)

Н

'Никола'

Гостин
Туку сакав да кажам...
Наводно Баерн сакаат да ангажираат нов талент.Некој си Какута (19-годишен),што никад не заиграл за Челзи.Ова беше објавено на goal.com
ама на друго место (не знам точно каде) прочитав дека веќе е пратена понуда за него 5 милиони евра вредна.
Ќе го фрлам Хенес ако тоа го направи...пак....и пак...и пак!!!

--- надополнето ---

Леле,не дека го бранам Ван Бајтен ама...многу е бавен,тешко се движи... ама многу ми е мил некако :)
Шо позиција би играл тој?
Епа Хенес не е Хенес ако не "открија" неко талент.:)

P

PoisonLady

Гостин
Шо позиција би играл тој?
Епа Хенес не е Хенес ако не "открија" неко талент.:)
Напаѓач е типот (а прееска Ули тропаше дека ако купуваат-ќе купуваат лев бек).Мислам дека овој веќе го совладале годините.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
ТОНИ КРОС е човекот!!!!!!

Тука добивме феноменално засилување.Во комбинација со Милер Рибери и Робен тоа е стварно феноменоменално.
Голот што го постигна денес е екстра.Маестрален играч,техничар се комплет.

Друго големо засилување е Рибери.Повторно оној стариот во ист сјај,со огромна желба повторно да се докаже,да биде најдобар во екипата како порано.Ланската сезона го немавме,едноставно го изгубивме ради 300 глупости.Сезонава како и Крос повторно се врати.

Браво и за Гомез,феноменален гол.Мислам дека Ван Гал сезонава не смее да ја направи старата грешка од лани,кога почна да ги ротира сите напаѓачи, па еден по еден се изгубија.Мислам дека ако сака да оди со Гомез сезонава,тогаш треба да почне со него од прво коло.Само така ќе стекне самодоверба,и ќе го добиеме правиот играч.Денешниот гол е феноменален.

Останува само да видиме Хенес како ќе одигра до 31 август со одбраната.Искусен бек од типот на Патрис Евра ќе биде супер.Да не зборам за централната позиција! Искрено мислам дека ќе бидеме изненадени до 31 август.....

P

PoisonLady

Гостин
И јас верувам дека до 31 август Хенес ќе не изненади...непријатно!
А знам дека ќе направи некој глупост.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
И јас верувам дека до 31 август Хенес ќе не изненади...непријатно!
А знам дека ќе направи некој глупост.

Па нека направи некоја глупост ко лани од типот на Робен.Тоа сосема ми одговара.

Шала на страна,мислам дека сфатија и они дека со експерименти само се фрлаат пари а ништо не се добива.Таленти у младинска школа имаме милиони,кој во секој момент може Ван Гал да ги повика(како на пример Јулих против Реал,или Хас)

Ако купуваат ништо тоа ќе биде проверено и добро.Добро е да се земе искусен лев бек(Патрис Евра).Така и Контенто ќе има пример за следење,и ќе може за некоја година да стане топ бек.Не дека и сега е лошо,ама едноставно не е тоа тоа,за ЛШ посебно.

Иако сметам дека централната позиција е далеку покритична од левата бековска.Но што и да е во одбраната,ако е квалитетно е добредојдено.Тука сме најтенки.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
172
Поени од реакции
52
vaka prvo golem pozdrav do siten navivaci na baern sirum svetot, da razjasnime nekolku raboti: 1.neophodno , i ocajnici ni treba ako ne poveke barem eden stoper(half) 2. vidovme deka odlucija na levata bekovska pozicija ovaa sezona da igra Diego Contetno, i do nekade se slozuvam , mlad igrac e neka mu dadat sansa ,koja mislam deka ke znae da ja iskoristi. 3.da bideme realni baern iako ima ogromen budjet , tie prvo cekaat , da gi prodadat fudbalerite koi im se staveni na transfer lista, pa potoa da kupat 1ili2 fudbaleri koi ke im bidat potrebni i koi bi se vklopile vo mozaikot n lOUIS VAN GALL,.. Resenie : neka go odvrzat kesteo so pari, i neka se frlat na rabota dodeka e vreme, so toa sto bi kupile centralen bek(stoper) koj bi bil dologrocno resenie, odnosno toj se vika David luiz i igra vo benfica, da se prodade Gomez za okolu 20mil evra, a na negovo mesto da bide donesen Luiz Suarez od ajax, tie dvajca zaedno bi kostele okolu 50 mil evra, isto tolku kolku so bi sobrale od 5te fudbaleri koi se na transfer lista, da se nadevame deka upravata na baern ke reagira na toj nacin a so toa bi imale uste edna bleskava sezona zad nas, da ziveee BAERN MINHEN

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom