Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
P

PoisonLady

Гостин
stvarno be mn ste optovareni so transferive :)) uste ima da se igra i niso ne se znae mn spekulacii glavava mi zabole :))) ovoj ke idel onoj ovoj go sakam toj ne go sakam pa dajte malce be nema nas da ne prassat koj sakame ili koj ne sakame :)) pocekajte uste malce neka zavrsi sezonava pa ke vidime so ke se sluci koj ke dojde koj ke zamine i se toa :) sega samo chill out i da se nadevame deka ke osvoime sto moze poveke tituli a za narednata sezona ke praime pokasno muabet
Се приклучувам на апелов :pipi:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Од овие централни,освен Демикелис на моменти,ниеден нема светска класа квалитет,особено не за ЛШ.И тоа го докажаа сезонава.

Бадштубер е перспективен,но не е тој квалитет сеуште.
Демикелис изненадува во последно време,ама е тежок киксер.

Ван Бајтен е добар како лидер и играч со глава,ама катастрофа во дефанзива,и тоа се покажа против јаки екипи како Манчестер.

Што значи немаме еден асален централен дефанзивец за догодина.Освен можда Демикелис.Другово аут.Брено е дрво,Ван Бајтен на клупа(33 години ќе има).Бадштубер ќе добива шанса сигурно.

Што значи најприоритетно е централен дефанзивец!!!
Иедјата ми беше топката да се држи што подалеку од одбраната ---> централна средина трансфер. Да видиш колку помалку голови ќе примаме ако помалку акции проаѓаат од нашата средина.

А Бади мислам ќе стане одличен дефанзивец - ама централен. Не би сакал да му тутнеме него некој пред нос наредна сезона, макар било цената некој гол примен по негов кикс зашто мислам дека има потенцијал.

Примарно е крилен бек + дефанзивна средина за мене. Далеку од тоа дека ќе се налутам на управата ако ни го донесат Алекс, Видиќ... само многу посигурен ќе сум ако топката поретко доаѓа до наш шеснаесетник отколку ако проаѓа и јас чекам секогаш нашиот потенцијален нов world class central defender да расчистува кога ќе дојде опасност пред голот на Бутињо... :pipi:

А инакѕ - да.. ај сите да змеме чил пил и да се средиме малку пред крајот на сезоната... ништо немаме освоено а може да атакуваме на три фронта... концентрација до крај мора... :fcb: за трансфери има време...

Н

'Никола'

Гостин
А инакѕ - да.. ај сите да змеме чил пил и да се средиме малку пред крајот на сезоната... ништо немаме освоено а може да атакуваме на три фронта... концентрација до крај мора... :fcb: за трансфери има време...
Тоа и јас сакав да го кажам, колку и да се залетавме, колку и да импресионираше Баерн досега со играта, и со тоа до кај е стигнат, може многу лесно да пропадне во вода. Не дека кобам, скраја да е, али треба овој краен дел од сезоната да се изигра најдобро до сега, најсконцентрирано, и дури тогаш да се радуваме и да си гледаме трансфер период со ладни глави.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
- Istina je, zvali su iz Manchester Cityja i Liverpoola. Prijavio sam to Bayernu, a ja jedino mogu reći da je Olić čvrsto vezan uz Bayern do 2012. godine, dokada mu traje ugovor - rekao je menadžer igrača Gordon Stipić.

Sam Olić (hail:) o svemu kaže:

- Mojoj obitelji i meni je predivno u Münchenu. Ne mogu vam niti reći kako bih volio karijeru zaključiti u Bayernu. Ovo je veliki klub, meni je super ovdje.

Очекувано за мене.

Олиќ би му дал за пензија договор и на 35 ако сака за курташак да седи само на клупа и да влага во 70та пак е ок. Заслужи за само една сезона направи повеќе од некои за 5! Вакви борбени играчи злато вредат за секој тим.

Браво мајсторе!

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Затишје пред бура...........

Затоа и муабетиве за трансфери,пошто ако почнеме за утакмиците,ќе не фати нервоза.

Во сабота доаѓа последниот и нормалниот најважниот дел од оваа сезона.Од утре почнуваат со тренензи и подготовки,за се или ништо оваа сезона.

Со победа против Хановер и евентуално нерешено на Шалке ќе имаме 50% загарантирана титула.

Потоа доаѓа Лион во среда и полуфиналето од ЛШ.....

И потоа со Господ напред...........

Кој знае што ќе биде!!!!Се надевам на хет-трик!!!!(иако се би дал само за ЛШ.И бундес и купот)

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Imame trener so tvrda glava i ne veruvam deka toj bi ostael Bunedsliga ili DFB za LSH toj ne se predava i zatoa im dal 3dena odmor na igracite nee cudno da igramaa vo sabota Roben,Ribery... protiv Hanover

M

Mario Gómez

Гостин
Џеко во Минхен бил денес.
http://www.bz-berlin.de/sport/fussball/edin-dzeko-in-muenchen-gesehen-article805712.html

Dzeko in Munich! Because someone wants to look around his new home? After all the rumors hold stubbornly that the Bosnian storm tank will soon play in a European top club - even the FC Bayern is mentioned as a possible association.

VfL manager Dieter Hoeness on Tuesday could not speak of this by a new development. Compared to the tz he repeated what is already in weeks in the "case Dzeko": "The player has the contract. There is a get-out clause 31 May, which is associated with a very high sum. "The fact that this is the often referred to 40 million euros, would not confirm Hoeness.

Се шпекулира и средба со официјални лица од управата, и тоа значи дек аод клубот ги затајуваат трансферите како секогаш, вчера изјавија дека нема да одат по Џеко.

http://www.bz-berlin.de/sport/fussball/edin-dzeko-in-muenchen-gesehen-article805712.html

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ако го земеме ќе биде TRANSFER HAMMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Знам дека не ни треба толку,како што ни треба дефанзивец,ама човеков е ЅВЕР!!!

Едноставно неможеш а да не го купиш.Со Гомез у напад тоа ќе биде,SADO-MAZO.

Сепак мислам дека 40 милиони се многу.Освен ако не планираат плус некоја трампа па цената да се намали.Така може!

Леле ако го земеме,тоа ќе биде СЕКС на терен!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Абе не викам дека не е ѕвер Џеко ама да лупнеме 40 милиони на него без да се засилиме назад е лудост според мене.

И нешто едноставно не ми пасува тука... вика вГаал дека го сака Кроос како 10ка - тоа е во ред. Ако Рибери остане тогаш варијантата со вБомел и Швајни позади а Рибс, Робен и Кроос напред е најверојатна а тоа значи само еден прав напаѓач. Резерви на Гомез се во моментов Милер, Олиќ (кои можат да заменат и некоја од позициите во офанзивна средина) и Клосе и Тони (ќе видиме што со овие двајца).

Варијанта два е Рибс да ја здува - само тогаш до некаде има логика Џеко во 4-4-2. Само без 1-1 замена за Франк тоа би значело Кроос да игра не како 10ка туку како крило. Со замена на Франк пак се враќаме на варијанта 1.

А да го менува системот комплет вГаал не ми се верува. Дијамант 4-4-2 е на пример топ за плејмејкер ко Кроос со Гомез и Џеко напред ама е формација без вистински крила во која според мене Робен и Рибери би се изгубиле(заедно во таква формација па нема шанса) и за која немаме еден тенк во средина кој би можел сам да ја држи средината.

За ѕвер - ѕвер е ама да не направиме нешто дебилно ко Реал што прави години наназад :toe: Едноставно не ми е јасен трансферов. Единствено за Клосе+Тимо+15 милиони би го оправдал :salut:

Н

'Никола'

Гостин
Ако го земеме ќе биде TRANSFER HAMMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Знам дека не ни треба толку,како што ни треба дефанзивец,ама човеков е ЅВЕР!!!

Едноставно неможеш а да не го купиш.Со Гомез у напад тоа ќе биде,SADO-MAZO.

Сепак мислам дека 40 милиони се многу.Освен ако не планираат плус некоја трампа па цената да се намали.Така може!

Леле ако го земеме,тоа ќе биде СЕКС на терен!
Ова ако е вистина, мене ми личи на Bye-Bye Рибери. Не ми се верува до толку да се зајачаме, не ми е налик Баерн.:toe: Би сакал да грешам и да направиме и ние еден конкурентен тим за повеќе сезони да бидеме во елитата во Европа, али...:toe:

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
so prodazba na Luca Toni , Tymo i Klose ke skrpime nekako 18-20 milioni za niv trojca i plus uste 20 i moze da go zeeme e sea so ako igrame 4-5-1 ke treba da rotiraat dzeko i Gomez a dodeka Olic i Muller bi mozele da bidat zameni za Ribery(ako ostane) ili Robben sepak ako si odat Klose i Toni mnogu verojatno e deka ke se zeme uste eden napagac.

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Vistina neznam so sakaa da napraa ako go zemaa Dzeko no 40milioni se premnogu nie nemame odbrana nie nemame motor (sreden ret defanzivno) a planirame 40milioni za napagac.Podobro da se obideme da zememe nekoj igrac ka Benzema 30milioni vPersi 30milioni... Tulalan22 milioni... Vidic28 milioni..........

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Прочитајте на bayernmkd.co.cc

Прво никој од Волфсбург не потврдува дека се тоа точно 40 милиони евра,туку дека се работи за голема сума на пари.Значи не мора да е стрикно толку.Може и за помалце да се договорат.Реално вреди до кај 35 милиони евра.
Друга работа е што ова ако е така,ондак тогаш ќе оди Клосе кај нив може и со Тимо и плус одредена сума,што е одлично!

Плус мене ми личи на нешто друго.......Не мора да значи дека Рибери ќе си оди!

наградно прашање:Кој е менаџер на Волфсбург?

Одговорете го ова и може ќе ви се разјасни нешто.

п.с.

Ако си оди Рибери,нема логика да го заменуваме со напаѓач.Поготово што Крос не е класично крило,и не е сеуште до толку класа како Рибери.Затоа нема логика

На крај краева,може да е обична шпекулација!

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Ova go pisuese i na germanskata stranica sport1.de bracata Henes/huli/diter

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom