Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Клоп пред 2016 нема да си оди а Пеп е за времето после Хајнкес значи од 2013 и до тогаш може да научи и Германски ако стварно сака да оди во Баерн. Ќе биде тешко ама има реални шанси да дојде. Баерн е голем клуб, Бундеслигата е се поконкурентна и е трета по јачина. Не треба без потреба да ја омаложувајне пошто има почит во странство, посебно и Баерн. Зидан еднаш во интервју кажал дека сакал да играт во Баерн ама никогаш не дале понуда. Затоа и реално е Пеп да го донесат па и ќе му дадат некое милионче плус. Ќе крене голема еуфорија ако иде Пеп и мислам дека ќе може целосно да го искористи потенцијалот на тимот.

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Contento potpisal nov dogovor 2016 nee voopsto losa opcia kako rezerva

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Јас сум за Гвардиола или Лусиен Фавр, кај Гвардиола мал проблем ќе биде што не го знае германскиот јазик, но затоа ако успеат да го договорат ќе има време една година да го научи германскиот јазик :)
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 18:21 ---
Клоп пред 2016 нема да си оди
Не биди толку сигурен. Можно е по СП 2014 во Бразил да стане германски селектор, бидејќи Лев размислува на таа опција по СП 2014 да престане со работата во репрезентацијата.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Јас сум за Гвардиола или Лусиен Фавр, кај Гвардиола мал проблем ќе биде што не го знае германскиот јазик, но затоа ако успеат да го договорат ќе има време една година да го научи германскиот јазик :)
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 18:21 ---

Не биди толку сигурен. Можно е по СП 2014 во Бразил да стане германски селектор, бидејќи Лев размислува на таа опција по СП 2014 да престане со работата во репрезентацијата.
Клоп пред 2 месеци го продолжи договорот до 2016 затоа така викам и секако млад е уште за во репрезентација ;)

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Клоп пред 2 месеци го продолжи договорот до 2016 затоа така викам и секако млад е уште за во репрезентација ;)
Секако дека е млад, и Лев беше млад и е млад за репрезентација ако гледаме така, а јас не ти викам за Клоп да биде селектор од утре туку реков по СП 2014 :sneaky:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Во секој случај сум поише за светско познати и признати тренери како Лев и Гвардиола отколку локални мангупи каки Фавре и Тухел....Секој чест за нив и за талентот ама во фудбалска смисла се селанчиња....Неможе да биде тренер некој што цел живот гледал ЛШ на телевизија и сега одма Баерн да го предводи....

Или марионети како Сломка што ќе го командаат како сакаат Хенес и компанија....

Ако дојде Гвардиола ќе донесе нов момент во Баерн....Фудбалот е скроз сменет,па така и германците се менуваат...Ако донесат такво големо име тогаш,тоа значи дека се спремни да му дадат простор за работа сооглед на тоа дека ќе го плаќаат дебело....

Ако дојде Сломка на пример,рачунај за трансфери Хенес и Румениге ти се тренери,па и за други работи...Али затоа Гвардиола не ти доаѓа ако нема доволно одврзани раце да го спроведе својот план....

Хипотетички незнам дали би бил успешен,ама искрено страшно ме интересира да дознаам!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Поред Зидојче Цајтунг имало првични контакти, мене ми изгледа можна оваа работа сп Пеп.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Поред Зидојче Цајтунг имало првични контакти, мене ми изгледа можна оваа работа сп Пеп.
Сооглед на тоа дека ги одби Челзи кои продолжија со Ди Матео,шансите се прилично големи....А и доста респектабилни медиуми ја пренесоа информацијата....Да беше некој безвезен сајт ќе немаше логика али вака.....има нешто изглеа...

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Во секој случај сум поише за светско познати и признати тренери како Лев и Гвардиола отколку локални мангупи каки Фавре и Тухел
За Тухел е навистина ризично да му дадеш таква одговорност да води клуб како Баерн, сеуште е рано за него, но за Лусиен Фавр не можеш да кажеш такво нешто, да ви кажам нешто за него, со Цирих во Швајцарија го освојува првенството во 2006 и 2007, таму предводеше играчи како Гокан Инлер и Блерим Џемаили (двајцата денес во Наполи и репрезентативци на Швајцарија и во јуни 2007 станува тренер на Херта, со него од Цирих го носи и Бразилецот Рафаел и завршува на 4-та позиција во 2009 и после играше Лига Европа. Сега повторно но со Менхенгладбах заврши на 4-та позиција и сега веке ќе игра во ЛШ, значи од никаков тим прави супер тим, јас сум или за Фавр или Гвардиола, друг не можам да замислам, но сепак број 1 фаворит ми е Лусиен Фавр (y), Швајцарец исто како и Отмар Хитцфелд, си имаме среќа со Швајцарците :)

--- надополнето: 20 јуни 2012 во 03:27 ---

Една од ѕвездите на светскиот фудбал Ариен Робен изјави дека сезоната 2011/12 била најкошмарна во целата негова кариера.
Холандскиот напаѓач загуби со Баерн Минхен во шампионатот на Германија и финалето од Купот, пред да стане трагичар во финалето за Лигата на шампионите, кога пропушти пенал во продолженијата против Челзи и лондоскијат тим триумфираше на "Алијанц Арена".
По кошмарната сезона со Баерн Минхен, Робен се надеваше на успех со тимот Холандија на Евро 2012, но разочарувањата продолжија. Светскиот вицешампион ги загуби и трите средби во прелиминарните групи, откако запиша порази од Португалија, Германија и Данска.
"Тоа беше најлошата сезона од мојот живот. Болката е уште поголема, бидејќи бев толку возбуден на почетокот на минатото лето во очекување на трофеи", изјави Робен.
"Поразот во финалето на Лигата на шампионите беше голем удар, а претставувањето со националниот тим на Холандија е големо разочарување, бидејќи беше уште понеочекувано. Дури најголемите песимисти не веруваа дека ќе отпаднеме во првата фаза без поени по нашите три натпревари" , додаде Робен.

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Uli Hoeneß Отмар е Германец.

На темата, мене муабетот за Пеп ми е малку нереален, но секако би сакал да видам што може да направи со овој тим на Баерн, плус секако неколку негови засилувања кои ќе се софпаѓаат со неговата филозофија.

Сепак, како и што имам пишано порано, јас го посакувам Сломка за тренер после Јуп. Но Пеп ако дојде би било топ

M

MrzaRules

Гостин
не е лоша опција Гвардиола, само дали ќе ја продолжи неговата филозовија во фудбалот и стилот на игра како во Барселона....таков фудбал мислам дека Баерн неможе да игра...

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Defanzivecot Kontento go prodolzi dogovorot so klubot do 2016 godina..:)

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Gvardiola se zbori na golemo imal uste edna ponuda znaci toj sega ke odluci Bayern ili !!!

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Годинава најверојатно ќе одмара како што рече па реално е од наредната да дојде во Баерн.

Kajgana Shop

На врв Bottom