Фан Клуб : Баерн Минхен

  • Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.096
Поени од реакции
25.545
#FCBayern line-up: Neuer - Lahm, Martinez, Boateng, Alaba - Alonso - Costa, Vidal, Ribery - Müller, Lewandowski

One change for Atletico as Diego Godin comes in for Savic.

Ајде со среќа, тешко ќе биде многу, но се надевам ќе ме демантираат.[DOUBLEPOST=1462310955][/DOUBLEPOST]Да имавме малку повеќе среќа и ќе поминевме, но тоа е тоа што грешката на Пеп што во првиот натпревар не ги играше Милер и Рибери. Не може никој да ме разубеди во нешто друго затоа и бев песимист толку после првиот натпревар. И најобичниот следач на фудбалот беше изненаден на тој потег на Пеп во Мадрид. Сите освен Даглас Коста одиграа добро, па и Лева можеше малку подобро, но тоа е тоа тој гол што не го постигнавме во Мадрид не кошта елиминација. Останува уште еден битен натпревар во финалето на Купот против Дортмунд и не чека нова сезона со нов тренер каде што во 4-та година по ред се надевам нема да испаднеме повторно во полуфиналето без разлика дали повторно ќе наидеме на шпански тим што има големи шанси бидејќи тие покрај нас се најголеми фаворити во ЛШ.[DOUBLEPOST=1462311399][/DOUBLEPOST]#Pep is of course sad, but is still proud of his players. "We did everything we could," says the boss.

Guardiola: "I’ve done my best. I’ve given my life to this club from the first minute to the last minute. People can say what they want."

Guardiola is convinced that #FCBayern has a "big future with this team and with this mentality."[DOUBLEPOST=1462313823][/DOUBLEPOST]#Simeone: "In the first half, we were up against the best team I have faced in my career. The way Bayern played was incredible."

#Rummenigge: "There's a deadly silence in the changing room. We have to lick our wounds and go again on Saturday."[DOUBLEPOST=1462314211][/DOUBLEPOST]
 
Последно уредено:
Член од
4 ноември 2013
Мислења
864
Поени од реакции
1.375
Еве јас прв ке пишам , гледам сите кутите.

Момци , пораз ко пораз боли , ке боли и понатаму.Сите овие 3 години баравме нешто од шампионската сезона ама залудно.Со Пеп тоа не ни успеа.Можат да јадат сите колку сакаат гомна , но не е крив Пеп крива е управата што се залета.Човекот со својот стил го остави максимумот од тоа што го знае но играчите се угушија во него.Плус на сето тоа е што среќата секогаш скоро ни го врти грбот , се што сме постигнале е поради менталитетот и упорноста затоа и навивам за овој клуб.
3 години отидоа , нека останат како малер во минатото и да гледаме напред - Доаѓа Карло тоа значи ке има и промени.

Нема да се залетувам ко овие 3 години и ке почекам да видам како ке се одвиваат работите.Дефинитивно промена на тренерот ке донесе промена во играта , дали добра или лоша времето ке покаже.

Играчите се тие , тренерот веке го знаеме и знаеме како игра , останува да си ја довршиме сезоната и да ја чекаме другата.


Е сега за утакмицата

3 години тупевме тупевме тупевме и ете вечерва бум.Играа остро, агресивно , напаѓачки , баш како некогаш.
Почнавме фуриозно , опсада на голот на Атлетико и се знаеше дека кога тогаш ке падне.Се до голот Лева матер си еба од киксови , најлош натпревар од кога го гледам како ПИЧКА влагаше во дуели , ја немаше онаанегова предпознатлива борбеност.Коста треба малце да си земе слобода за да прераснува во играч.Има потенцијал ама нема муда доволно.Само тоа му фали за да го замени Робен и ке стане клучен играч на тимот.Ке мора повеке да поработи на соло-продори и завршници на побитни утакмици за да може да се носи со притисокот кој го добива со самото тоа што го носи дресот на еден од најголемите клубови во светот.Делумно истото важи и за Коман.
Дадоа што дадоа гол , нападнаа пак (и требаше реално) и ете свирна пенал.Знаев факинг дека ако го утне ке ни се удри кармата од глава.Пред да шутира си помислив боље и да не го досудеше бидејки знаев дека ке паднат малце психички ако го утне.И утна Милер и кажав пиши пропало не проаѓаме.Ако некој му замери на Милер за пеналот треба да си пука у глава.Човекот срцето и душата ги дава за клубот , едноставно НЕМА ЗБОР за него.
Почна полувреме и му кажав на другарот , ке имаат овие една шанса ке ја искористат и ке ни го зачукаат и така испадна.Гризман ја затресе мрежата.Ми се сереше у тој момент буквално.После тоа сувишно е да се прави муабет , напаѓаа напаѓаа ама курац , срека ни ронка немавме.
И да Чакир се обрука со пеналот дефинитивно.

Ноер - браво за пеналот.
Мартинез Боа и Лам перфектно исто и средината Видал Тиаго.
Нападот одличен но со многу грешки на Лева и Коста.
Алаба го оставив на крај бидејки иако не изигра лошо се разочарав од него.Многу повеке очекував во напад од него.

Тоа е тоа , честитки за Атлетико и ке ми биде мило ако освојат,бидејќи заслужуваат.

Mia san Mia
 

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
А што да пишеш за утакмица која така доминатно си ја добил а уствари дефакто си ја изгубил?

Денеска оваа игра беше се што требаше да биде Баерн на Пеп кога го потпишаа...фуриозност,креативност,брзина,техника,организација...

Атлетико имаа до оваа утакмица 6 утакмици по ред без гол.Дефанзивно се најдобра екипа во Европа иако денес потфрлија.Али во добар потфрлија затоа што Баерн не потфрли него изигра у право светло.

Проблемот е што сето ова дојде касно....Пеп потроши две сезони за да конечно сфати некои работи како функционираат во Баерн и да ги отфрли работите што не функционираат.

Рака на срце ова беше прв пат у овие 3 сезони да има фул топ состав у полуфинале.Ама нас денес не еба првата утакмица.Неможам да сфатам што му е проблем со утакмиците во гости...И тука и со Барса.

Барем знам денес дека изиграа мушки како Баерн...Тоа не беше Баерн на првата утакмица.

Милер мислам заврши со шутирање на пенали.Денес кардинална одлука он да шутира.
 

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Iskreno Miler gomna da jade za penalot protiv Atletiko i opsto penalive so gi izveduva...

Se lozea site u klub kolku jako izveduval ali neka izvini taa taktika mu e dobra za selski ekili ko Darmstad i toa uvek koa vodime so eden ili poise gola razlika...

Vo kljucni momenti na ogromen pritisok i protiv top golmani na najvisoko nivo taktikata mu e sranje i najlos mozen nacin na sutiranje,onaka ko poracano za dobar golman.

U takvi situacii ti treba shuter ko Lewa eve go denes pak ne pamtam da utnal penal...Ili Vidal ili Alonso koi se shuteri bez da trepnat.
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.220
Поени од реакции
3.219
Честито Табакера :) убава шопска ќе падне :D
 

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Историска титула!!! Никој никогаш нема освоено 4 по ред,ниеден странски тренер во Германија ја нема освоено 3 пати по ред.

Многу силна сезона у Бундес,Дортмунд држеа корак до самиот крај и секоја чест за нив имаат исто одлична сезона у Бундес.

Сега уште купот и да ја заокружиме сезоната.

Наредна со босот.У лига не му иде сјајно али очекувам со него да сме фокусирани на ЛШ!

Хумелс наредна недела ќе има одлука.
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.327
Поени од реакции
21.792
Честитки за титулата, нормално дека е заслужена. Баерн е светлосни години пред лигата, само Дортмунд барем годинава колку толку држи правец.

Ама и во следната година сите со 0 бодови почнуваат.
 

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Честито титула.

Реално мислам дека на Лам му е паднат газот и нема повеќе капацитет да игра во Баерн..легенда за легенда ама време му е да направи Швајни потег
 

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Честито титула.

Реално мислам дека на Лам му е паднат газот и нема повеќе капацитет да игра во Баерн..легенда за легенда ама време му е да направи Швајни потег
За годините изигра одлична сезона,поготово во вториов дел немам замерки иако имаше периоди кај шо беше просечен...

Како и да е има и така уште една година од договорот и после тоа секако нема да продолжува тоа го најави такада наредната сезона ќе му биде последна во Баерн.

Летово меѓу главните приоритети е десен бек.
 

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.656
Поени од реакции
14.512
До 2018 има договор, значи уште две сезони. Грешка сте нешто.
 

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Честито титула.

Реално мислам дека на Лам му е паднат газот и нема повеќе капацитет да игра во Баерн..легенда за легенда ама време му е да направи Швајни потег
Padnat mu e uste od lani.Prvata polusezona ovaa sezona slabo,sega nesto pocna da igra ama ne e toa toa.Na natprevarot so Atletico,Filipe Luis go ostavase sam,ne go ni cuvase kako sto treba.Toa im bese del od taktikata,ednostavno Lahm ne e ic opasen po golot na protivnikot.Ne znae da nafrli,ne znae da dribla,nema brzina itn.

Inaku Lahm posle sezonata 2017/2018 se penzionira vo Baern.Posle toa vo upravata ke vleze najverojatno.Legenda golema e ,nema sto da mu se zameri.

Pak spekulacii ima za Aurier,a denes gledam i za Hysaj od Napoli.Sto igrac e toj ?


Inaku respekt do pod za natprevarot protiv Atletico.:cuc:Najdobriot natprevar pod vodstvo na Pep,onakva igra kako vo prvoto poluvreme nikogas se nemase sluceno.Apsolutna dominacija!Sepak pirova pobeda,tazno u pm.

Site se borea kako lavovi,alal da im e.(y)Edinstveno imam sitna zamerka kon Lewa koj premnogu akcii zezna,ama imase pregolema zelba. Penalot na Müller bese ocaen,gleda levo i sutira tamu.Isto i Torres taka napravi i toj promasi.

Jas da bev trener,ke go izberev Xabi da go izvede penalot.Toa spored oset,znaci covekot dava gol dve minuti pred toa i posle mu davas da gi nokautira.

Posle ona sto go vidovme vo vtornik,ne mi dava dusava da go hejtam Pep.Se sto mozea dadoa od sebe.

Costa e cudo covek,majstor za poseruvanje akcii.:rolleyes:Alexis neka ide.:love:

Za kraj da se ispleskaat Dortmund,inaku sezonava ke bide golem fejl.
 
Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Има Лам сила за уште една цела сезона сам па после може да се земе еден јак десен бек да ротира со Лам последната сезона и после да превземе од него не е крив Лам Пеп му даваше такви наредби да не се уфрла по крило и да помага на крилото туку да седи позади него и да влага у средина ко ЦМ кај што е БЕЗОПАСЕН незнае да дрибне незнае да шутне нема шут само за контрола на посед истото и за Алаба важеше

Најбитно е централен бек сега и еден средина мислам, видовме без Боатенг ништо не правиме, Бенатиа има мускули бетер од Робен игра 20 мин и се повредува од ништо трчајќи, Бадштубер да неправиме муабет а Мартинез незнаеме што му е планот на КА со него али не е нешто ептен убедлив ко централен.

Средина треба да се земе еден Алонсо е стар, Тиаго најголема грешка на Пеп му беше што проба да го игра Тиаго многу ниско, не е он за таму сака да игра со топка да прави рискантни потези и пасови, треба да игра поофанзивно он, трио од Видал , нов и Тиаго понапред би била одлична средина.Има нешто за Пјанич али мене не ми е нешто може да се најде нешто боље и нарамно Кимих тука може да ротира а не да ми игра централен бек.
Значи централен бек и ЦМ ќе се зима

За Пеп тоа е тоа едноставно не му било пишано во Баерн да освои ЛШ многу грешки направи имаме НУЛА постигнати голови на гости во 3 полуфиналиња, ептен или 100 или 0 беше кај него или ултра дефанзивно во средина или со Милер,Лева и 2 крила. АЛаба скроз го уништи со играњево 5 позиции во една утакмица незнае кај тера ни он многу грешки направи каков лев бек беше страва газеше сам по левата страна напред назад 90мин оваа сезона многу грешки напраи не е он крив не е централен бек.


Тимот е супер со уште тие 2,3 засилувања и нарамно тие минимални промени од Анчелоти што ќе дојдат најбитно
-Алаба и Лам лев и десен бек и да прават overlap на крилата.
-побрза игра и транзиција и полукотрни кога се потребни како под Хајнкес(под Гвардиола скроз го изгубивме ова),
-не толку висока линија на централните бекови се знае кога треба кога не треба неможе стално.
 

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ќе се бара денес бек летово тоа е сигурно,Решке прати веќе неколку играчи па ќе видиме...Ауриер,Тете од Ајакс,Хусјај од Наполи,Карвахал ама тешко ќе е за него.

Поред Хумелс Карло сакал уште еден централен за бекап сооглед на тоа дека Бенатиа ќе си иде скоро сигурно,Мартинез ќе игра на средина,а исто и Кимих.

На средина мислам ќе се бара плејмејкер сооглед дека Чаби е веќе апла стар и единствен плејмејкер е Тиаго кој до сега не покажа константност.

У нападот ќе видиме што ќе напраат.Ја сум за играч од типот на Алексис кој може да покрие повеќе позиции у напад а исто така е доста ефикасен...Мора да се појача ефикасноста у напад,ни треба крило кое ќе знае да финишира,да игра ако треба и позади Лева такада Санчез ми е добра опција али ќе видиме.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom