Англија го совлада Европскиот и Светскиот првак во пријателскиот меч одигран на Вембли денеска.Стрелец на голот Лампард
Англичаниве не играа повторно баш како што треба,ама ги неутрализираа шпанциве.
Јаки беа во одбрана,особено централниот двоец Јагиелка-Лескот.Првиов разараше,одличен играч.
Паркер исто така беше фантастичен и според мене играч на натпреварот.
Бент тапа по навика,Даунинг исто.Ја не знам зошто вториов го викаат во репрезентација кога не знае еден центаршут да направи,дибек тежок.Велбек беше сосема солиден,дечкото сам се трудеше да направи нешто,мислам дека требаше и Стариџ да влезе,па да има со кого да соработува.Родвел беше просечен,искрено не знам што толку гледаат во детево,поголем ѕвер е Џонс отколку овој.Овој ми изгледа како малце да е форсиран од медиумите и од Капело.
Како и да е,мило ми е што гнасните шпанци изгубија и не постигнаа гол.Моментално Англија има солидна репрезентација,сигурно послаба од Германија,Холандија и Шпанија,но во иднина сигурен сум дека Англија ќе биде сила.
Велбек,Стариџ,МекЕкран,Џонс,Родвел,Харт,Смолинг,Вилшер.Блескава иднина гледам во момциве и мислам дека ќе бидат носечка сила на репрезентацијата.
И да,англичанец за селектор треба да одберат,после истекувањето на договорот на Капело.