Фан Клуб: Њукасл Јунајтед

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.596
Поени од реакции
14.417
90 минута, Њукасл води 2 - 1 против Донкастер со головите на Керол во 67, и на Нолан во 90. Се надевам вака ќе заврши, и да си ја фатам на спортска..

А да, ВБА одигра нерешено со Ковентри, така да изгледа Њукасл останува сам на врвот на табелата, со 2 бода предност пред ВБА.

V

Viktorijabt

Гостин
Јееее! 2-1 со головите на Енди Керол и Кевин Нолан!
А оние Донкастер промашиле пенал!:rollseyes:

Нема врска, важно конечно победааа! :vozbud::vozbud:

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
973
Инаку ВБА извади нерешен резултат, така сега Њукасл се сами на првата позиција. :)

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Јееее! 2-1 со головите на Енди Керол и Кевин Нолан!
А оние Донкастер промашиле пенал!:rollseyes:

Нема врска, важно конечно победааа! :vozbud::vozbud:
Тешко добиена, но сепак победа, три бода си се три бода! :smir:

V

Viktorijabt

Гостин
Фала на честитките; не сме баш уште осигурани на врвот, Кардиф се втори со само еден бод помалку а имаат подобра гол разлика и плус играат следен натпревар дома со Нотингем Форест, така да ни треба победа на 2ри ноември против Шефилд Јунајтед во гости ако сакаме да си ја задржиме удобната позиција на табелата. :jaj:

А за Газа читавте како удрил некого во бар? Пак? Ццц проблематичен човек... Mислам ништо ново за него ама ова му е најново и плус стигна до нашите весници, само не можев да ја најдам оригиналната статија што ја читав во Шпиц.

http://paul-gascoigne-news.newslib.com/story/6176-3082975/

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Фала на честитките; не сме баш уште осигурани на врвот, Кардиф се втори со само еден бод помалку а имаат подобра гол разлика и плус играат следен натпревар дома со Нотингем Форест, така да ни треба победа на 2ри ноември против Шефилд Јунајтед во гости ако сакаме да си ја задржиме удобната позиција на табелата. :jaj:

А за Газа читавте како удрил некого во бар? Пак? Ццц проблематичен човек... Mислам ништо ново за него ама ова му е најново и плус стигна до нашите весници, само не можев да ја најдам оригиналната статија што ја читав во Шпиц.

http://paul-gascoigne-news.newslib.com/story/6176-3082975/
На Газа му нема помош дефинитивно, треба цел живот да го затворат во некоја ментална институција! Штета, какво фудбалериште беше.:(

V

Viktorijabt

Гостин
Тукушто почна второто полувреме, засега 0-0. Ништо интересно, Тејлор не игра, дечките се држат да чукнам во дрво. Сакаме гол...:vozbud:

Viktorijabt напиша:
Тукушто почна второто полувреме, засега 0-0. Ништо интересно, Тејлор не игра, дечките се држат да чукнам во дрво. Сакаме гол...:vozbud:
И еве го добивме со автоголот на капитенот на Шефилд во 54тата минута! Дај Боже вака да остане до крај...или подобро да им стегнеме уште еден...:pipi:

Конечно крај после тешки пет минути додадено време, но сепак на крајот

Sheffield 0 - 1 Newcastle :)

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Прв пат во животов да гледам утакмица од Англија втора лига. Ме интересираше како играат Њукасл и среќа ги начекав на победа. Натпреварот беше израмнет со мала доминација на Њукасл ама погодија со чуден гол и повеќе се бранеа до крајот. Последните 5 минути многу интересни и голманот на Њукасл одбрани неколку чисти гола. Го гледав со натпреваров со коментар на Шеј Гивен кој на крај се изначуди колку добро бранеше голманот и кои добри рефлекси ги имаше.

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Прв пат во животов да гледам утакмица од Англија втора лига. Ме интересираше како играат Њукасл и среќа ги начекав на победа. Натпреварот беше израмнет со мала доминација на Њукасл ама погодија со чуден гол и повеќе се бранеа до крајот. Последните 5 минути многу интересни и голманот на Њукасл одбрани неколку чисти гола. Го гледав со натпреваров со коментар на Шеј Гивен кој на крај се изначуди колку добро бранеше голманот и кои добри рефлекси ги имаше.
Супер, одлично е што Њукасл победи на секогаш незгодниот Брамал Лејн во Шефилд. Тешко гостување и многу важна победа.
Како што можам да прочитам од извештајот, Рајан Тејлор шутнал и топката се одбила од нивниот капитен Крис Морган кој што си постигнал автогол. А за одличното бранење на Харпер не ме ни чуди, он од секогаш бил одличен голман, па сега откако го нема Гивен е одличен на голот.
Нови три бода денес со кои сме повторно на врвот со два бода предност во однос на ВБА и три во однос на Кардиф, а следен натпревар е во сабота на 7-ми, на Ст. Џејмс Парк во 16:00 против предпоследно пласираниот Петербороу кој има скор од 0 победи, три нерешени и 4 победи на гостински терен со гол разлика од 5:12.
Се очекува нова лесна победа од момците и нови три бода! :vozbud:

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Прочитав дека клубот ќе ги продава правата на стадионот и дека истиот ќе се преименува :uvo:. Не ми е јасно како можат тоа да го направат, сепак за навивачите на Њукасл Сент Џејмс Парк е свето име

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Прочитав дека клубот ќе ги продава правата на стадионот и дека истиот ќе се преименува :uvo:. Не ми е јасно како можат тоа да го направат, сепак за навивачите на Њукасл Сент Џејмс Парк е свето име
Додека е Ешли на чело на клубот, веќе ништо не може да ме изненади! :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom