Интересен, убав, возбудлив натпревар.
Момците се бореа како лавови, со ваква жар ги немам гледано да играат со години! Да играа вака минатата сезона друга песна ќе беше!
Сите линии функционираа беспрекорно, освен стандардниот падавичар Колочини и денес очајниот Гутиерез.
Покрај иницијативата во прво полувреме, грешката на Харпер резултираше со примен гол. Ама во второто полувреме, големата Холандска надеж Ти Крул спаси 2-3 чисти шанси. Има иднина детето, одличен е!
Алан Смит, јас мислам ова му е најдобра утакмица откако дојде од Манчестер, се бореше, трчаше, топка не му пројде на средина денес. Само така да продолжи! Стивен Тејлор, стандарден, ѕвер, Демиан Даф феноменален!
Добри припреми имаа, одлично се спремни кондисиски, а што е најбитно, ментално се јаки, не паничат во ниедна линија, играат со памет и со срце, нешто што ме радува многу.
Бартон влезе во второ полувреме, ама исто како да не играше, морон, ама што да се прави кога никој не купија, мора да чуваат тепач и робијаш како него!
Како и да е, момците многу ме израдуваа со играта, па ако продолжат вака, дај Боже со нов газда и со некое засилување во драј на преодниот рок, се враќаме експресно!
Ама ај да не скокам пред време, за враќање во Премиер ќе правиме муабет околу Божиќ.
Come on you Magpies!