Не е лошо еден натпревар да одиграат Тони и Кваљарела напред мислам дека заслужуваат ако не барем за купот да играат, оваа сезона може да го освоиме без проблем гледајќи на фактот дека конкурентите ни играат во Европа а ние торпедираме маалски екипи.
Околу продажба на Ква. и Красич сум против бидејќи лошо е да менуваме многу играчи за кратко време, да не бидеме како Интеровци на времето.Добро е да се воигрува ова што го имаме сега за да наредна сезона бидеме компактни и да не се бара оправдување како до сега дека ни се случува ремонт секоја сезона.Со овој костур наредна сезона и со едно, две засилување од врвна класа ќе го имаме "стариот" Јувентус.
За оваа сезона мора темпото да се задржи и да нема олабавување како до лани,со што секој пораз ни беше секојдневие, максимум до крајот да имаме 3,4 порази ништо повеќе.Пред сезона иако бев најголем песимист работиве ми се допаѓаат но сепак и Конте се поправи и не ја вади онаа глупава формација како на припремите 4-2-4 со која средината ја скокавме а крилата не добиваја доволно топки.
Поздрав Јувенташи.