Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Juventus announced to have established all the details for Leandro Rinaudo purchase from Napoli. Juve will have to pay € 0,6 million in this season 2010/2011. In the end of the year Bianconeri can sign him for € 5,0 milion. The worth can be paid in three instalments.

:pos2: 0,6 милиони евра еј

и ја можам да го купам овој хаха,ќе ми чисти по дома.

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76

--- надополнето ---

Juventus announced to have established all the details for Leandro Rinaudo purchase from Napoli. Juve will have to pay € 0,6 million in this season 2010/2011. In the end of the year Bianconeri can sign him for € 5,0 milion. The worth can be paid in three instalments.

:pos2: 0,6 милиони евра еј

и ја можам да го купам овој хаха,ќе ми чисти по дома.
многу паралија ти браво.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Moџи ја "фали" трансфер кампањата на Јуве. Изјавува дека се донесени имиња кои во другите клубови се користеле како замени и дека направиле се што НЕ требало да направат за да се вратат на шампионските патеки.

"Juve's transfer market resembles that of a provincial team. They don't have the power to attract players like they once did. And they are a club that fails to protect players who often come under the microscope."

______________________________________________________________________________________________________

На денешен ден пред 21 година го загуби животот еден од најголемите легенди на Јувентус - Гаетано Ширеа. Имал изиграно 552 натпревари за Јуве. Играл на позицијата либеро и никогаш во својата кариера не добил црвен картон. Голем лидер на теренот и голем човек надвор од него. Загинал 1989 година во сообраќајна несреќа враќајки се од Полска, каде бил на скаутска мисија за Јувентус.

Вечна му слава!

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.904
Поени од реакции
23.303
^
Според многумина најдобриот фудбалер во историјата !
РИП мајсторе !

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.954
Поени од реакции
5.576
На денешен ден пред 21 година го загуби животот еден од најголемите легенди на Јувентус - Гаетано Ширеа. Имал изиграно 552 натпревари за Јуве. Играл на позицијата либеро и никогаш во својата кариера не добил црвен картон. Голем лидер на теренот и голем човек надвор од него. Загинал 1989 година во сообраќајна несреќа враќајки се од Полска, каде бил на скаутска мисија за Јувентус.

Вечна му слава!
Нека почива во мир,Гаетано Ширеа,еден од најдобрите фудбалери во историјата,и еден од најголемите легенди кои го облекле дресот на Јувентус.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Moџи ја "фали" трансфер кампањата на Јуве. Изјавува дека се донесени имиња кои во другите клубови се користеле како замени и дека направиле се што НЕ требало да направат за да се вратат на шампионските патеки.

______________________________________________________________________________________________________

Вечна му слава!

Потполно се сложувам со Моџи, трансферите беа тапа!

РИП Гранде Гаетано Скиреа!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.411
Поени од реакции
86.932
Еден од најдобрите одбрамбени фудбалери на светот.Во 1982 на светското Ширеа и Џентиле беа избрани за најдобар одбрамбен тандем.Заради нив италија освои светско.

R.I.P GAETANO SCIREA RESPECT

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
R.I.P Gaetano Scirea човекот кој никогаш не добил црвен ни пак бил суспедниран ... тоа говори за големината на овај човек и играч на јувентус

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
аман со тој моџи.тој е кривецот шо сме сеа таму кај шо сме.не сваќајте дека само ние сме криви,и шинтерашите треба да платат.
валтер новелино со пофални зборови за Кваљарела.
Ludi su." rekao je Novellino. "Ludi su oni koji sumnjaju u Quagliarellu." "Marotta je odradio sjajan posao kada je odveo Quagliarellu u Juventus . Što se mene tiče ja bih Juventusov prelazni rok ocijenio ocijenom osam od mogućih deset."
"Quagliarella je veličanstven šlag na tortu. On ima sve: desnicu,lijevicu, fantaziju, brzinu a takodjer može igrati i vani široko."
"Navijači mogu biti mirni. Fabio je spreman za najveći nivo i Juventus će biti njegova šansa da se dokaže."
"Možda je otišao kasno,ali sada neće propustiti ovu priliku. Za mene,on mora igrati blizu Amaurija. Oni su savršen par."
"Brazilac će zabiti puno više kada igra sa Quagliarellom koji će zabiti najmanje 12 ili 13 golova po sezoni."
"Još više mislim da 4-4-2 formacija koju Del Neri preferira je idealna da se izvuče maksimum iz Quagliarelle."zaključio je Novellino.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
се согласувам со изјавата на Моџи т.е. Јувентус е сеуште далеку од шампионски тим со оваа реконструкција.....секоја чест за работата на Марота со МИНИМАЛНИ средства да скрои еден солиден тим,меѓутоа овој тим ќе можеше да се бори за Скудетото со барем еден елитен напаѓач,вака да очекувам од Амаури или Јакинта(кој нема година дена изиграно фудбал на две здрави нозе) 20+ голови во Серија А е чиста лудост
сепак Моџи не треба толку да се расфрла со вакви слични изјави кога не го знае точниот буџет на клубот со кој располага....лесно е да ги имаш милионите и ги потрошиш-кои не се никаква гаранција дека тие новопечени милионери ќе сакаат да напредуваат во нивната фудбалска или боемска кариера по потпишувањето на “скромни“ договори

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
R.I.P GAETANO SCIREA
Бонучи со гол за Италија!
Ги поштувам изјавите на Моџи и љубовта кон Јуве али точно е дека тој е кривецот што сме во ваква позиција и никој не го тераше да мести со другите корумпирани тимови од калчото па уште го извлековме и најдебелиот крај.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Honours

7 League Championship: 1974–75, 1976–77, 1977–78, 1980–81, 1981–82, 1983–84, 1985–86
2 Italian Cup: 1978–79, 1982–83
1 UEFA Cup: 1976–77
1 UEFA Cup Winners' Cup: 1983–84
1 European Cup: 1984–85
1 UEFA Super Cup: 1984
1 Intercontinental Cup: 1985
1 FIFA World Cup: 1982
Fourth place for FIFA World Cup: 1978
Fourth place for European Football Championship: 1980

Eден од петте фудбалери во историјата што ги има освоено сите можни трофеи. Импресивно фудбалско досие, пример за сите плачковци и уништувачи на фудбалската игра!
Дефиниција во еден човек што значи да си голем фудбалер и пред се спортист!

Ширеа и Дел Пиеро се синоним за тоа што значи ЈУВЕНТУС!

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Конечно да се изјасни некој што го дели мислењето со мене за дрвото Пепе.

And Simone Pepe who spent his entire game running around like a headless chicken and just doesn’t possess the quality or the composure for this level.
Еве ова го прави Пепе секој натпревар!

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Мое мислење е дека Пепе би бил перфектен за бек (небитно дали лев или десен) , има брзина , цврстина , трча ко коњ напред назад итн. И така од тоа што јас досега го видов Пепе повеќе е на своја половина него на противничка ... Мота на почетоков од сезонава не воодушевува многу дефанзивно , па не знам зошто Дел Нери не ја запечати таа десна страна со Пепе како бек и Красич крило ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom