F
FuckYouAll
Гостин
Баш ме интересира Моџи што ќе изјави за трансфер политиката и за моменталниот тим.
Грешка си братДоговорот е ДО 2013 година, а не до крајот на 2012/2013 сезона.
Типичен пример е Киелини.Киелини има договор со Јуве до 2013 година, и ако до влето не го продолжи,Киелини може од наредниот Декември да преговара со кој сака клуб без оштета за Јуве.
Edin Dzeko has ended speculation over his future by signing a contract extension with reigning Bundesliga champions Wolfsburg.
The highly-rated Bosnian striker, named Germany's player of the year after hitting 36 goals in 42 appearances in all competitions last season, is now under contract until June 30 2013.
Не најдобро ама во секој случај подобро од Ди Натале или не дај Боже Роси...Наполи и Јувентус се договориле за трансфер на Кваљарела во Торино тука
Јувентус сега ќе плати 4,5 милиони евра со тоа што ќе го доведе Кваља на позајмица, со можност за 10,5 милиони евра играчот да потпише перманентен договор со Јуве наредното лето.
Што мислите, Кваљарела е добро решение, или не ?
со оглед на тоа уште колку време има до крај на трансвер периодот не е лошо навикнат е на серија А ама кога ќе е официјално вечер?Пак прво позајмица се ценкаме ама ако да не се заебеме да фрлиме пари вака нека се докаже па ќе остане за 4 милиона имаме добар напагач италијанец.Наполи и Јувентус се договориле за трансфер на Кваљарела во Торино тука
Јувентус сега ќе плати 4,5 милиони евра со тоа што ќе го доведе Кваља на позајмица, со можност за 10,5 милиони евра играчот да потпише перманентен договор со Јуве наредното лето.
Што мислите, Кваљарела е добро решение, или не ?
Па подобро е прво да се види способноста на играчот,па потоа да се купи.Малце е ризик да се дадат 20+ милиони за Аквилани,знаејќи ја историјата на повредите.А со оглед дека наредната сезона почнува FIFA FAIR PLAY правилото,плаќањето на рати е веќе практика на секој клуб.Јас не знам во кој филм сме влезени со позајмициве. Толку ли Јуве нема пари "леб да купи" што постојано позајмува играчи ко некој цигански клуб. Можно ли е една Џенова да има поголем буџет од Јуве?
За Аквилани,Јуве има постигнато договор со Ливерпул да се исплаќаат тие 16 милиони на 3 рати.Откупни клаузули:
Пепе - 7.5 мил. (1/3 да се плати наредното лето = 2.5мил.)
Мота - 5мил.
Аквилани - 16 мил.
Кваљарела - 10.5 мил.
--------------------------------
34 милиони само за да се задржи истиот тим.