Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 мај 2010
Мислења
50
Поени од реакции
1
сеа уште со мурињо од офанзивен фудбал ке го направи тимот да игра анти фудбал...ел класико нема да има убавина...ке се затвори ..!!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.333
Поени од реакции
6.014
Во Вторникот, во седиштето на Јувентус во Торино, Бепе Марота се сретнал со агентот на Фелипе Мело,и на таа средба Марота му дал гаранции на агентот на Мело дека клубот верува во него и дека и наредната сезона ќе остане во Јувентус сигурно. Средбата се одржала по барање на агентот на Мело, агентот изјавил дека Мело не сака да замине никаде, и сакал да знае дали и клубот го мисли истото,и тоа сакал да го направи пред почетокот на СП во Јужна Африка. линк

Претседателот на Џенова, Енрико Прециози изјави дека Џенова сака да го задржи Кришито во клубот. Исто така за Бонучи изјави дека заинтересирани биле само Јувентус, а не и Интер како што шпекулираа неколку медиуми, и исто така изјави дека Џенова не може да си дозволи во одбраната неколку дефанзивци кои играат за Италија (Даинели,Бонучи,Ранокиа и Бокети) и потврди дека барем еден од нив ќе биде продаден ова лето. линк

Диего изјави дека го направил неговиот избор пред една година,и дека нема да замине од Јуве само затоа што времето не било добро.Изјави дека нема намера да замине од клубот. линк
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=21875

Член од
19 мај 2010
Мислења
50
Поени од реакции
1
Во Вторникот, во седиштето на Јувентус во Торино, Бепе Марота се сретнал со агентот на Фелипе Мело,и на таа средба Марота му дал гаранции на агентот на Мело дека клубот верува во него и дека и наредната сезона ќе остане во Јувентус сигурно. Средбата се одржала по барање на агентот на Мело, агентот изјавил дека Мело не сака да замине никаде, и сакал да знае дали и клубот го мисли истото,и тоа сакал да го направи пред почетокот на СП во Јужна Африка. линк

Претседателот на Џенова, Енрико Прециози изјави дека Џенова сака да го задржи Кришито во клубот. Исто така за Бонучи изјави дека заинтересирани биле само Јувентус, а не и Интер како што шпекулираа неколку медиуми, и исто така изјави дека Џенова не може да си дозволи во одбраната неколку дефанзивци кои играат за Италија (Даинели,Бонучи,Ранокиа и Бокети) и потврди дека барем еден од нив ќе биде продаден ова лето. линк

Диего изјави дека го направил неговиот избор пред една година,и дека нема да замине од Јуве само затоа што времето не било добро.Изјави дека нема намера да замине од клубот. линк
-Така и треба...мело може не се показа оваа сезона но има право на втора шанса..и мислам дека ке биде еден од главните играчи на јувентус...за диего се знаеше дека кога тогаш ке ја демантира веста дека ке замине...!!а за бонучи мислам дека џенова ке попуштат и ке дојде во поголем клуб..но времето ке покаже.!

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
-Откако реал мадрид го назначи маркисио за нова цел тие би можеле да го вклучат и хигуаин во целата тренсфер сага..!!
http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=61275
-жосе мурињо го сака киелини во редовите на реал..!!
Колку и да ни се потребни тие 20+ гола по сезона на Игуаин сепак не ми се дава Маркизио!

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953

се согласувам со марота заслужува втора шанса мело околу џенова би било добро да се земат бонучи или ранокиа( но ако не се лажам тој е играч на интер веке ) а околу диего исто така се знаеше

--- надополнето ---

-Откако реал мадрид го назначи маркисио за нова цел тие би можеле да го вклучат и хигуаин во целата тренсфер сага..!!
http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=61275
-жосе мурињо го сака киелини во редовите на реал..!!
офф мурињо може да сонви за овие двајца ;)

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Сите тие муабети за Маркизио, Џиџи, Келини се само медиумска патка. Ако некој сигурно останува во Јуве тоа се овие тројца. Јас во Маркизио го гледам идниот капитен на Јуве. Детето е родено во Торино, навивал за Јуве, ги поминал младинските категории, игра прва постава за Јуве. Dreams come true :smir: Не верувам дека било кога Маркизио ќе го напушти Јуве. Истото го мислам и за Келини.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.333
Поени од реакции
6.014
Колку и да ни се потребни тие 20+ гола по сезона на Игуаин сепак не ми се дава Маркизио!
Маркизио и Киелини се од калибарот на Дел Пиеро,Недвед и Буфон и иднината на Јуве ќе се базира врз двајцата, и никој од нив двајца нема да си оди.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Не ми се допаѓа тоа што на Мело ќе му се даде 2-ра шанса но останува да видиме како ќе се покаже наредната сезона ... а за Диего мислам дека можеби и ќе се снајде во 4-4-2 формацијата и ќе ги покажува своите квалитети :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
[/QUOTE]

Другар ти не ме разбра што ми е поентата и ние сите странските навивачи си ги сакаме клубовите од другите земји како Јувентус ,Интер,Барселона и го бодриме со љубов и страст не само вие и другите клубови се подржувани така но поентата ми е што во Англија фудбалот подруго го гледаат за разлика кај нас во Мкд и во италија и повеќе ќе направат за клубот...ако Јувентус беше толку сакан Комунале ќе беше преполн секоја утакмица(мислам ми ја арзбираш поентата)..Фудбалот живеел и ќе живее во Англија и само во Англија......иначе за клубовите да не се чачкаме Интер со овие титули тридупло си ги врати парите ..ионака само постови за глупости ќе билдаме..спортски поздрав

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Во врска со Маркизио, тоа е уште една медиумска глупост за која нема поента да се прави муабет.

Киелни изјавува дека иднината во Јувентус е неизвесна. Мислам дека што побрзо треба да му се даде на човекот нов добар договор, зашто ако некој заслужува - тоа е Џорџоне!

Ако ова е точно, ќе му дојде како шамар на сите кои се колнеа и крстеа во Мурињо.

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Во врска со Маркизио, тоа е уште една медиумска глупост за која нема поента да се прави муабет.

Киелни изјавува дека иднината во Јувентус е неизвесна. Мислам дека што побрзо треба да му се даде на човекот нов добар договор, зашто ако некој заслужува - тоа е Џорџоне!

http://football-italia.net/may28o.html

Ако ова е точно, ќе му дојде како шамар на сите кои се колнеа и крстеа во Мурињо.
Како да не знаеја тие со кој си имаат работа.Мурињо никогаш не сум го почитувал,иако во Англија навивам за Челзи.Кога си замина,славев.Тој нема ни Ф од Ферплеј и единствениот тренер кој се однесува како разгалено дете и бабла секакви гомненици по медиуми без влакно на јазик.Доколку си замине во Реал,ќе му направи ОГРОМНА услуга на италијанскиот фудбал.Па овие би требале и некоја награда да му дадат за тоа ...
пс.Матија Касани наговестува трансфер во Јуве ...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.313
Поени од реакции
46.884
Зашто шамар, човекот дојде, освои нешто што ниту една италијанска екипа не успеала да го освои и си отиде, тоа е тоа ...
И ја стојам на тоа дека мизерно е во денешно време да се даваат цели 16м евра за еден тренер, тоа само Реал може да го направи и никој друг, и рачунај, 16м евра за да го донесат, плус целиот негов договр, овој тренер ке испадне дека у моментов е поскап и од Милито на пример.
Но како и да ја вртиш, ниеден фан на Интер нема да плука по Мурињо, тоа ти го гарантирам, не е изводливо тоа и нема никаков резон, откупна клаузула си е откупна клаузула, самиот Мурињо ја има ставено во потпис на договор, ниедна институација тоа парче хартија не може да го поништи.
Единствено мене што ме изнервира е што не почека да поминат ден-два пред да соопшти дека заминува, но нејсе, чувството од Бернабе не може на ниту еден фан да му биде уништено, посилно е од Се, а за истото виновник број еден е тој човек.

--- надополнето ---

Доколку си замине во Реал,ќе му направи ОГРОМНА услуга на италијанскиот фудбал.Па овие би требале и некоја награда да му дадат за тоа ...
А со освојувањето на ЛШ каква услуга направи за калчо фудбалот ? Или не си свесен дека доколку Интер изгубеа автоматски и Италија ке го изгубеше оноа 4то место а со тоа и првенството ке добиеше голем финансиски удар на сметка на германскиот фудбал кој таа шанса гарант ке ја искористеше максимално.

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Зашто шамар, човекот дојде, освои нешто што ниту една италијанска екипа не успеала да го освои и си отиде, тоа е тоа ...
И ја стојам на тоа дека мизерно е во денешно време да се даваат цели 16м евра за еден тренер, тоа само Реал може да го направи и никој друг, и рачунај, 16м евра за да го донесат, плус целиот негов договр, овој тренер ке испадне дека у моментов е поскап и од Милито на пример.
Но како и да ја вртиш, ниеден фан на Интер нема да плука по Мурињо, тоа ти го гарантирам, не е изводливо тоа и нема никаков резон, откупна клаузула си е откупна клаузула, самиот Мурињо ја има ставено во потпис на договор, ниедна институација тоа парче хартија не може да го поништи.
Единствено мене што ме изнервира е што не почека да поминат ден-два пред да соопшти дека заминува, но нејсе, чувството од Бернабе не може на ниту еден фан да му биде уништено, посилно е од Се, а за истото виновник број еден е тој човек.

--- надополнето ---

А со освојувањето на ЛШ каква услуга направи за калчо фудбалот ? Или не си свесен дека доколку Интер изгубеа автоматски и Италија ке го изгубеше оноа 4то место а со тоа и првенството ке добиеше голем финансиски удар на сметка на германскиот фудбал кој таа шанса гарант ке ја искористеше максимално.
Абе готово.Крај.Да изгубеа Интер,па италијанскиот фудбал ќе колабираше ...

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482

--- надополнето ---

Затоа што после потпишувањето на тој договор, сам ги советува Мадрид да го ТУЖАТ Интер - клубот чие знакче го бакнуваше на прес конференција. Поентата ми е дека е нефер и нелојален играч, тоа е се...

Секако ова важи под услов горенаведеното тврдење да е точно, а нормално постои шанса и да е измислица :)

Никаде не го спорам значењето на оваа титула на Интер (не на Мурињо, на Интер) за италијанскиот фудбал.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.313
Поени од реакции
46.884
Абе готово.Крај.Да изгубеа Интер,па италијанскиот фудбал ќе колабираше ...
Искористи го целиот потенцијал од твојот мозок, губење на едно место кое води во ЛШ негативно ке се одразеше врз Калчото, факт, пред Се од финансиски аспект, и самиот знаеш колку ги чини неиграњето во ЛШ Јуве и колку загуби претрпеа поради елиминацијата од фазата по групи. Колку да ти доловам, играње во осмина финале е ќар за тимот од преку 30м евра.

--- надополнето ---

Затоа што после потпишувањето на тој договор, сам ги советува Мадрид да го ТУЖАТ Интер - клубот чие знакче го бакнуваше на прес конференција. Поентата ми е дека е нефер и нелојален играч, тоа е се...

Секако ова важи под услов горенаведеното тврдење да е точно, а нормално постои шанса и да е измислица :)
Тоа сакав да ти кажам, мал милион шпекулации ке прочитаме, али он од старт самиот инсистираше токму на оваа клаузула, и затоа ми е чудно што сега излага ваква информација. Нејсе, пак ке се повторам, нема никаков основ Интер да биде тужен во ситуацијава, баш поради неговиот потпис кој стои на тоа парче хартија. Да имаше година дена истек до договор па да го сватам, вака до 2012 му е и тоа е тоа, Реал ке биде прва екипа во историјата на фудбалот што плаќа толкава сума на пари за да донесе 1 тренер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom