- Член од
- 19 мај 2010
- Мислења
- 50
- Поени од реакции
- 1
сеа уште со мурињо од офанзивен фудбал ке го направи тимот да игра анти фудбал...ел класико нема да има убавина...ке се затвори ..!!
-Така и треба...мело може не се показа оваа сезона но има право на втора шанса..и мислам дека ке биде еден од главните играчи на јувентус...за диего се знаеше дека кога тогаш ке ја демантира веста дека ке замине...!!а за бонучи мислам дека џенова ке попуштат и ке дојде во поголем клуб..но времето ке покаже.!Во Вторникот, во седиштето на Јувентус во Торино, Бепе Марота се сретнал со агентот на Фелипе Мело,и на таа средба Марота му дал гаранции на агентот на Мело дека клубот верува во него и дека и наредната сезона ќе остане во Јувентус сигурно. Средбата се одржала по барање на агентот на Мело, агентот изјавил дека Мело не сака да замине никаде, и сакал да знае дали и клубот го мисли истото,и тоа сакал да го направи пред почетокот на СП во Јужна Африка. линк
Претседателот на Џенова, Енрико Прециози изјави дека Џенова сака да го задржи Кришито во клубот. Исто така за Бонучи изјави дека заинтересирани биле само Јувентус, а не и Интер како што шпекулираа неколку медиуми, и исто така изјави дека Џенова не може да си дозволи во одбраната неколку дефанзивци кои играат за Италија (Даинели,Бонучи,Ранокиа и Бокети) и потврди дека барем еден од нив ќе биде продаден ова лето. линк
Диего изјави дека го направил неговиот избор пред една година,и дека нема да замине од Јуве само затоа што времето не било добро.Изјави дека нема намера да замине од клубот. линк
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=21875
Колку и да ни се потребни тие 20+ гола по сезона на Игуаин сепак не ми се дава Маркизио!-Откако реал мадрид го назначи маркисио за нова цел тие би можеле да го вклучат и хигуаин во целата тренсфер сага..!!
http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=61275
-жосе мурињо го сака киелини во редовите на реал..!!
се согласувам со марота заслужува втора шанса мело околу џенова би било добро да се земат бонучи или ранокиа( но ако не се лажам тој е играч на интер веке ) а околу диего исто така се знаешеВо Вторникот, во седиштето на Јувентус во Торино, Бепе Марота се сретнал со агентот на Фелипе Мело,и на таа средба Марота му дал гаранции на агентот на Мело дека клубот верува во него и дека и наредната сезона ќе остане во Јувентус сигурно. Средбата се одржала по барање на агентот на Мело, агентот изјавил дека Мело не сака да замине никаде, и сакал да знае дали и клубот го мисли истото,и тоа сакал да го направи пред почетокот на СП во Јужна Африка. линк
Претседателот на Џенова, Енрико Прециози изјави дека Џенова сака да го задржи Кришито во клубот. Исто така за Бонучи изјави дека заинтересирани биле само Јувентус, а не и Интер како што шпекулираа неколку медиуми, и исто така изјави дека Џенова не може да си дозволи во одбраната неколку дефанзивци кои играат за Италија (Даинели,Бонучи,Ранокиа и Бокети) и потврди дека барем еден од нив ќе биде продаден ова лето. линк
Диего изјави дека го направил неговиот избор пред една година,и дека нема да замине од Јуве само затоа што времето не било добро.Изјави дека нема намера да замине од клубот. линк
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=21875
офф мурињо може да сонви за овие двајца-Откако реал мадрид го назначи маркисио за нова цел тие би можеле да го вклучат и хигуаин во целата тренсфер сага..!!
http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=61275
-жосе мурињо го сака киелини во редовите на реал..!!
Маркизио и Киелини се од калибарот на Дел Пиеро,Недвед и Буфон и иднината на Јуве ќе се базира врз двајцата, и никој од нив двајца нема да си оди.Колку и да ни се потребни тие 20+ гола по сезона на Игуаин сепак не ми се дава Маркизио!
Real Madrid President Florentino Perez has reportedly flown to Milan to resolve the issues blocking Jose Mourinho's move to Spain.
Mourinho has a €16m buy-out clause in his contract with Inter, which Perez is reluctant to pay.
However, Perez is apparently keen to end the stand-off with Inter, partly because he would like to unveil Mourinho to the Press on Monday.
This morning's Marca claims Mourinho has told Perez not to pay the buy-out clause and take Inter to the Court of Arbitration for Sport.
Speaking to La Gazzetta dello Sport at lunchtime, Moratti appeared resigned to losing Mourinho but insisted that nothing would be forced.
He also said that he expects negotiations to be done 'honestly' and 'correctly'.
Како да не знаеја тие со кој си имаат работа.Мурињо никогаш не сум го почитувал,иако во Англија навивам за Челзи.Кога си замина,славев.Тој нема ни Ф од Ферплеј и единствениот тренер кој се однесува како разгалено дете и бабла секакви гомненици по медиуми без влакно на јазик.Доколку си замине во Реал,ќе му направи ОГРОМНА услуга на италијанскиот фудбал.Па овие би требале и некоја награда да му дадат за тоа ...Во врска со Маркизио, тоа е уште една медиумска глупост за која нема поента да се прави муабет.
Киелни изјавува дека иднината во Јувентус е неизвесна. Мислам дека што побрзо треба да му се даде на човекот нов добар договор, зашто ако некој заслужува - тоа е Џорџоне!
http://football-italia.net/may28o.html
Ако ова е точно, ќе му дојде како шамар на сите кои се колнеа и крстеа во Мурињо.
Зашто шамар, човекот дојде, освои нешто што ниту една италијанска екипа не успеала да го освои и си отиде, тоа е тоа ...Ако ова е точно, ќе му дојде како шамар на сите кои се колнеа и крстеа во Мурињо.
А со освојувањето на ЛШ каква услуга направи за калчо фудбалот ? Или не си свесен дека доколку Интер изгубеа автоматски и Италија ке го изгубеше оноа 4то место а со тоа и првенството ке добиеше голем финансиски удар на сметка на германскиот фудбал кој таа шанса гарант ке ја искористеше максимално.Доколку си замине во Реал,ќе му направи ОГРОМНА услуга на италијанскиот фудбал.Па овие би требале и некоја награда да му дадат за тоа ...
Абе готово.Крај.Да изгубеа Интер,па италијанскиот фудбал ќе колабираше ...Зашто шамар, човекот дојде, освои нешто што ниту една италијанска екипа не успеала да го освои и си отиде, тоа е тоа ...
И ја стојам на тоа дека мизерно е во денешно време да се даваат цели 16м евра за еден тренер, тоа само Реал може да го направи и никој друг, и рачунај, 16м евра за да го донесат, плус целиот негов договр, овој тренер ке испадне дека у моментов е поскап и од Милито на пример.
Но како и да ја вртиш, ниеден фан на Интер нема да плука по Мурињо, тоа ти го гарантирам, не е изводливо тоа и нема никаков резон, откупна клаузула си е откупна клаузула, самиот Мурињо ја има ставено во потпис на договор, ниедна институација тоа парче хартија не може да го поништи.
Единствено мене што ме изнервира е што не почека да поминат ден-два пред да соопшти дека заминува, но нејсе, чувството од Бернабе не може на ниту еден фан да му биде уништено, посилно е од Се, а за истото виновник број еден е тој човек.
--- надополнето ---
А со освојувањето на ЛШ каква услуга направи за калчо фудбалот ? Или не си свесен дека доколку Интер изгубеа автоматски и Италија ке го изгубеше оноа 4то место а со тоа и првенството ке добиеше голем финансиски удар на сметка на германскиот фудбал кој таа шанса гарант ке ја искористеше максимално.
Зашто шамар, човекот дојде, освои нешто што ниту една италијанска екипа не успеала да го освои и си отиде, тоа е тоа ...
И ја стојам на тоа дека мизерно е во денешно време да се даваат цели 16м евра за еден тренер, тоа само Реал може да го направи и никој друг, и рачунај, 16м евра за да го донесат, плус целиот негов договр, овој тренер ке испадне дека у моментов е поскап и од Милито на пример.
Но како и да ја вртиш, ниеден фан на Интер нема да плука по Мурињо, тоа ти го гарантирам, не е изводливо тоа и нема никаков резон, откупна клаузула си е откупна клаузула, самиот Мурињо ја има ставено во потпис на договор, ниедна институација тоа парче хартија не може да го поништи.
Единствено мене што ме изнервира е што не почека да поминат ден-два пред да соопшти дека заминува, но нејсе, чувството од Бернабе не може на ниту еден фан да му биде уништено, посилно е од Се, а за истото виновник број еден е тој човек.
--- надополнето ---
А со освојувањето на ЛШ каква услуга направи за калчо фудбалот ? Или не си свесен дека доколку Интер изгубеа автоматски и Италија ке го изгубеше оноа 4то место а со тоа и првенството ке добиеше голем финансиски удар на сметка на германскиот фудбал кој таа шанса гарант ке ја искористеше максимално.
Искористи го целиот потенцијал од твојот мозок, губење на едно место кое води во ЛШ негативно ке се одразеше врз Калчото, факт, пред Се од финансиски аспект, и самиот знаеш колку ги чини неиграњето во ЛШ Јуве и колку загуби претрпеа поради елиминацијата од фазата по групи. Колку да ти доловам, играње во осмина финале е ќар за тимот од преку 30м евра.Абе готово.Крај.Да изгубеа Интер,па италијанскиот фудбал ќе колабираше ...
Тоа сакав да ти кажам, мал милион шпекулации ке прочитаме, али он од старт самиот инсистираше токму на оваа клаузула, и затоа ми е чудно што сега излага ваква информација. Нејсе, пак ке се повторам, нема никаков основ Интер да биде тужен во ситуацијава, баш поради неговиот потпис кој стои на тоа парче хартија. Да имаше година дена истек до договор па да го сватам, вака до 2012 му е и тоа е тоа, Реал ке биде прва екипа во историјата на фудбалот што плаќа толкава сума на пари за да донесе 1 тренер.Затоа што после потпишувањето на тој договор, сам ги советува Мадрид да го ТУЖАТ Интер - клубот чие знакче го бакнуваше на прес конференција. Поентата ми е дека е нефер и нелојален играч, тоа е се...
Секако ова важи под услов горенаведеното тврдење да е точно, а нормално постои шанса и да е измислица![]()