Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Дочекав да заврши конечно оваа најмрачна сезона 2009/10 од кога навивам за Јувентус, според мене оваа сезона да ја изигравме во Серија Б ќе беше далеку подобра :) шала на страна.Ни претстои бурно лето каде што треба да се направат вистинските потези во клубот и да се стават вистинските личности во управата кои што со нивната професионалност и професионалноста на играчите и новиот тренер ќе го вратат Јувентус на старите добри патеки.Со среќа нека ни биде прво летото т.е. трансфер периодот кога ќе започне а подоцна и добро да ни тргне наредната сезона.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Заврши сезона на ајвари одамна.
Требаше некое слатко сеа да напраат. Уствари не им е дојдено до благо после ваква сезона.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Си реков дека нема да се нервирам за утакмицава и да изгубиме 5-0, ама пак успеаа да ме изнервираат!
На сезонава може комотно да и се направи Shift+Delete! И никогаш да не се повтори овој кошмар. Една од работите што посебно ме изнервира денес е кога видов дека Џиџи е заменет на полувреме. Очигледно и самиот Џиџи не ја прими баш добро таа вест дека ќе седи на клупа второ полувреме, па веќе не е сигурен дали ќе остане во Јуве :zid: Браво Жаки крв да сереш, успеа и најсјајниот дијамант во клубот да го избркаш!

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
На Џиџи го мачеше повреда , не требаше воопшто да допатува во Милано ...и во неговата изјава после натпреварот вели дека не сакал да го пропушти последниот натпревар сезонава , па поради тоа бранел во првото полувреме ...

Веројатно ова беше последниот натпревар на Џиџи во Јувентус :icon_frow

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
На Џиџи го мачеше повреда , не требаше воопшто да допатува во Милано ...и во неговата изјава после натпреварот вели дека не сакал да го пропушти последниот натпревар сезонава , па поради тоа бранел во првото полувреме ...

Веројатно ова беше последниот натпревар на Џиџи во Јувентус :icon_frow
Oва е причината за нервозата на Џиџи после натпреварот:

The glovesman didn’t take kindly to being left on the sidelines during the second period…

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
еве ја изјавата

«Oggi l'ho vissuta male - dice a Sky Sport - non pensavo di arrivare all'ultima partita senza giocarmi niente». In caso di addio sarà Manchester City? «Non lo so, veramente. Sono discorsi che in questo momento non hanno nulla a che vedere con le problematiche che abbiamo vissuto quest’anno».

a тоа дека измената не ја прифатил добро се срања од гоал или некој сличен сајт ... впрочем и да не ја прифатил добро измената , сигурно не е тоа причина за разочарување ионака не значеше ништо натпреваров ...

Џиџи е класа каква што повеќе нема да се роди. Му се смачи и него да прима по 50 гола по сезона и на крајот да останува со празни раце , а некој киксери ко Касиљас и слични голмани кои се класа под него да ги земаат наградите за најдобар голман и да освојуваат трофеи ... ако ништо повеќе ако е негова желбата да замине , не треба да му се приговори ништо ... Ќе остане една од најголемите легенди на Јувентус и воедно најдобар голман на сите времиња ...

Јас сум лично за да замине ... посреќен би бил да го гледам како крева трофеј со Манчестер отколку секој натпревар да му ја гледам онаа фаца разочарана (што знае да ја направи) , дури и мене ми доаѓа да заплачам понекогаш кога го гледам ...

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
да да во право си, моја грешка :wink:
За креирање на шампионски тим Џиџи и Киелини МОРА да бидат недопирливи за другите клубови!

Еве го најверојатно новиот тренер:

јак брк држел, мора да се признае :pos:

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Зарем успеавте да влезете во минус гол разлика...-1 ?

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
и по која основа класа како Џиџи би останал за овој инвалидов да му биде тренер и да се осуди на уште минимум 2 сезони без титула , а да го додадеме фактот e дека најдобар голман на светот и веројатно на сите времиња, ... разбирам јас и приврзаност и љубов кон клубот али ова е претеризам ... јас му се чудам и како издржа досега

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Зарем успеавте да влезете во минус гол разлика...-1 ?
Нормално дека да! Јас се чудам како со Гросо, Григера и Легротаље (кои изиграа добар дел од сезоната) не сме во поголем минус.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
еве ја изјавата

«Oggi l'ho vissuta male - dice a Sky Sport - non pensavo di arrivare all'ultima partita senza giocarmi niente». In caso di addio sarà Manchester City? «Non lo so, veramente. Sono discorsi che in questo momento non hanno nulla a che vedere con le problematiche che abbiamo vissuto quest’anno».

a тоа дека измената не ја прифатил добро се срања од гоал или некој сличен сајт ... впрочем и да не ја прифатил добро измената , сигурно не е тоа причина за разочарување ионака не значеше ништо натпреваров ...

Џиџи е класа каква што повеќе нема да се роди. Му се смачи и него да прима по 50 гола по сезона и на крајот да останува со празни раце , а некој киксери ко Касиљас и слични голмани кои се класа под него да ги земаат наградите за најдобар голман и да освојуваат трофеи ... ако ништо повеќе ако е негова желбата да замине , не треба да му се приговори ништо ... Ќе остане една од најголемите легенди на Јувентус и воедно најдобар голман на сите времиња ...

Јас сум лично за да замине ... посреќен би бил да го гледам како крева трофеј со Манчестер отколку секој натпревар да му ја гледам онаа фаца разочарана (што знае да ја направи) , дури и мене ми доаѓа да заплачам понекогаш кога го гледам ...
Не мислам да го оспорувам квалитетот на Буфон, али да ми кажуваш киксери ко Касиљас да земаат награди, не иде. Касиљас да не беше годинава, Реал ке беше назад, премногу назад. Тој е најзаслужен за одбранава наша што прими "толку малку" погодоци. А, да велиш дека бил киксер изглеа смешно, секој реален фан ке ти го каже ова. Уште еднаш ти повторуем дека не мислам да го оспорувам квалитетот на Буфон, али не се согласувам со тоа погоре.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Реал - Јуве лани , поставката на живиот ѕид , доволно говори ;)

Касиљас е одличен голман , еден од најдобрите на светот , али во ист кош со Буфон не може никој па ни Касиљас . И тоа не го викам ова бидејќи игра во Јуве , баш напротив мене би ми било драго да си замине од Јувентус и конечно повторно да го прави она што најмногу го заслужува - да подигнува пехари и да освојува награди на индидуално ниво ...

1.Буфон
.
.
.
.
.
.
.
2.Касиљас , Чех и остала компанија ...

ме сфати ваљда шо сакам да кажам

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
да да во право си, моја грешка :wink:
За креирање на шампионски тим Џиџи и Киелини МОРА да бидат недопирливи за другите клубови!

Еве го најверојатно новиот тренер:

јак брк држел, мора да се признае :pos:

:icon_lol:

Иначе, после првиот гол не го гледав мечот, а како што гледам и поарно што не сум го гледал... Конечно заврши сезонава, една од најтешките за тимот во историјата. Се надевам со научена лекција и со кренати глави ќе влеземе во новата сезона.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Реал - Јуве лани , поставката на живиот ѕид , доволно говори ;)

Касиљас е одличен голман , еден од најдобрите на светот , али во ист кош со Буфон не може никој па ни Касиљас . И тоа не го викам ова бидејќи игра во Јуве , баш напротив мене би ми било драго да си замине од Јувентус и конечно повторно да го прави она што најмногу го заслужува - да подигнува пехари и да освојува награди на индидуално ниво ...

1.Буфон
.
.
.
.
.
.
.
2.Касиљас , Чех и остала компанија ...

ме сфати ваљда шо сакам да кажам
Те сваќам убаво, али ти ако процени за една поставка на жив ѕид, изгледа смешно.Буфон имал киксови, киксови ехее па ти пак велиш дека е најдобар. Секој си има свое размислување, јас пак мислам дека Касиљас е единствен на тоа ниво, голман нема што би се споредил со него.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Те сваќам убаво, али ти ако процени за една поставка на жив ѕид, изгледа смешно.Буфон имал киксови, киксови ехее па ти пак велиш дека е најдобар. Секој си има свое размислување, јас пак мислам дека Касиљас е единствен на тоа ниво, голман нема што би се споредил со него.
Кикс е да ти помини топката меѓу нозе , а не да не знаеш да поставиш жив ѕид ... ако го пратиш реал , а веројатно го пратиш бидејќи си навивач , знаеш колку голови примил Касиљас од слободен токму поради лошата поставеност на жувиот ѕид ...

и колку киксови имал Буфон ? еден во сезона НАЈМНОГУ :tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom