Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
каков Пацини,не е адекватно засилување
Ive i protiv Ajax li Juve ke bide "X" neli, so Genova za malku ke pogodese :tv:

Буфон: Во Јувентус сите се навикнати на победи

Чуварот на мрежата на Јувентус Џанлуиџи Буфон по победата од 3:2 против Џенова, изјави дека овој успех може да ја заживее сезоната за тимот од Торино по сите разочараувања кои „бјанконерите“ ги претрпеа под раководство на веќе поранешниот менаџер Чиро Ферара.

Буфон си допушти несвојствена грешка за него, што им овоможи на играчите на Џенова да стигнат до 2:2 пред да се случи пресудниот пенал, кој Алесандро Дел Пјеро го претвори во победоносен гол за Јувентус.

„Мислам дека оваа победа може да биде пресвртница во оваа сезона. Ова е важна победа, бидејќи истата ќе ни дозволи да ја продолжиме сезоната со поголема смиреност.“

„Се наоѓаме во чувствителен момент. За многу од нас тоа е чудна ситуација бидејќи сме навикнати да победуваме. Моите соиграчи реагираа добро по голот, кој го примивме по моја грешка, која се покажа како фатална во ситуацијата, но потоа и не катастрофална за тимот.“ - изјави оптимистичниот Буфон.

Во моментов „старата дама“ е на шестото место во Серија А со 38 поени - еден помалку од четвртопласираниот Наполи.

Торинците се наоѓаат на 16 поени зад лидерот Интер. Во четврток Јувентус му гостува на Ајакс во првата средба од 1/16-финалето од Лигата на Европа, а во недела и гостува на Болоња.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Priceless.....:pos2::pos2::pos2:

Ми го прати другар и сакав да го споделам.Тhe special one - кој топка незнае да шутне......Тренерот.......пцер невиден...:pos2::pos2::pos2:

ооо да знајш како има жонглирано

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.930
Поени од реакции
45.018
Priceless.....:pos2::pos2::pos2:

Ми го прати другар и сакав да го споделам.Тhe special one - кој топка незнае да шутне......Тренерот.......пцер невиден...:pos2::pos2::pos2:

:pos:

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Ајде сега ќе ги споредуваме тренерите,кој знаел и кој не знаел да шутне топка ...
:uvo::uvo::uvo:
Поактуелна тема нема,или ... ?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ајде сега ќе ги споредуваме тренерите,кој знаел и кој не знаел да шутне топка ...
:uvo::uvo::uvo:
Поактуелна тема нема,или ... ?
Бенитез е најдобар:pos2::pos2::pos2:малце да се нашалиме..јас мислам дека гвардиола уште можи да игра не е лож и леонардо од милан:wink::wink::smir:....јакинта кога се враќа?

Член од
10 август 2008
Мислења
68
Поени од реакции
4
Eve vi edna dobra (ocekuvana) vest: I oficijalno Juventus vo cetvrtok ke odi direktno na Kanal5 od 19.00

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Бенитез е најдобар:pos2::pos2::pos2:малце да се нашалиме..јас мислам дека гвардиола уште можи да игра не е лож и леонардо од милан:wink::wink::smir:....јакинта кога се враќа?
Многу често шегата меѓу навивачите не се подразбира како шега,посебно во писмена форма (конотацијата секој посебно си ја сфаќа) и од мала шега може да дојде до користење на прост вокабулар и тешки навреди ...
п.с.Горенаведените тренери во еден тим да се стават.Па да видат дека е лесно да се седи на клупа и да се наредува,а тешко им е на играчите сето тоа да го состават во пракса
:)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Многу често шегата меѓу навивачите не се подразбира како шега,посебно во писмена форма (конотацијата секој посебно си ја сфаќа) и од мала шега може да дојде до користење на прост вокабулар и тешки навреди ...
п.с.Горенаведените тренери во еден тим да се стават.Па да видат дека е лесно да се седи на клупа и да се наредува,а тешко им е на играчите сето тоа да го состават во пракса
:)
Другар потполно си во право за шегата(кој како ќе ја свати)..само не ми одговори на прашањето?односно не ми одговоривте!

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Eve vi edna dobra (ocekuvana) vest: I oficijalno Juventus vo cetvrtok ke odi direktno na Kanal5 od 19.00
Супер.Искрено ме вадат од такт честите реклами на Телма кои зафаќаат половина од екранот и половина од акција поминува под реклама на Т-мобиле. Некако треба да се регулира тоа (повторно.еднаш беше донесена забрана за емитување на реклама на целиот екран,но сепак и малите реклами многу сметаат.праксата на канал 5 со подвоен екран ми се допаѓа и објективно е најдобро решение).

Другар потполно си во право за шегата(кој како ќе ја свати)..само не ми одговори на прашањето?односно не ми одговоривте!
Пардон.Заборавив на прашањето.Мислам дека се враќа за недела-две.Имаше некои проблеми со опоравувањето и работата се пролонгира веќе подолго време.Искрено,со мала конкуренција,квалитетот на нападот видно ќе се подобри ...

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
ќе ти откриеме,Јуве се комплетира за неполни 2 недели,тогаш ќе ја видиме реалната вредност на тимот

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
ќе ти откриеме,Јуве се комплетира за неполни 2 недели,тогаш ќе ја видиме реалната вредност на тимот
Се разбира.Но да имаше начин да видиме какви резултати Ферара би имал во случај на можност да избира кого би ставил во игра,без притоа да има ниту еден повреден ...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Новиот стадион на Јувентус е дел од листата на стадиони, со кои Фудбалската Федерација на Италија (ФИГЦ) ќе се обиде да го добие правото организатор на Европското Првенство во 2016 година. Покрај Италија, како кандидати за организација на Еуро 2016 се Франција и Турција. ЛИНК

А Алтафини, изјави дека повредата на Јакинта многу влијаела врз цела сезона. ЛИНК

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Се разбира.Но да имаше начин да видиме какви резултати Ферара би имал во случај на можност да избира кого би ставил во игра,без притоа да има ниту еден повреден ...
се изнагледавме доста со чичко Чиро,во групите на ЛШ тимот беше комплетен па успеа да испадни

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom