Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
а тоа што пишува на Wikipedia ..дека нема добиено ни жолт ни црвен ? ..изгледа лажат тие што го пишеле? ...хах ..nvm ..треба да мислиме на сегашниов јуве ..што ке се прај .. FORZA JUVE
На Википедија можат да пишуват кој што сака.До душа и не ми е битно тоа за картоните битно ми е шо бил капитен на Јувентус,клубска легенда и според многумина најдобриот дефанзифец на сите времиња.:vozbud:

[SIZE=+2]World Cup 1982[/SIZE]
Tournaments 1930-20101930 - URUGUAY1934 - ITALY1938 - FRANCE1950 - BRAZIL1954 - SWITZERLAND1958 - SWEDEN1962 - CHILE1966 - ENGLAND1970 - MEXICO1974 - WEST GERMANY1978 - ARGENTINA1982 - SPAIN1986 - MEXICO1990 - ITALY1994 - UNITED STATES1998 - FRANCE2002 - KOREA / JAPAN2006 - GERMANY2010 - SOUTH AFRICA

[SIZE=-1]June 14th 1982 (17:15)[/SIZE]
[SIZE=-1]Vigo, Estadio Balaidos[/SIZE]
[SIZE=+1]ITALY - POLAND[/SIZE]
[SIZE=+1]0-0[/SIZE]
GOALS -

REFEREE Michel Vautrot (France)
LINESMEN Adolf Prokop (East Germany)
Nicolai Rainea (Romania)

YELLOW CARDS 1' Giampiero Marini (ITA)
10' Zbigniew Boniek (POL)
47' Gaetano Scirea (ITA)

RED CARDS -

ATTENDANCE 33,000

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
според фудбал италија за нас и за клубот не чека интересно лето да видиме шо ке направи управата и клубот има листа од 11 души кој ке останат а кој ке го напуштат клубот линк тука

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
Мексес, Пацини и Варгас и целосно откупување на Касерес се најавуваат како примарни цели на Јувентус ова лето. ЛИНК

А Професор Веричели, најпознатиот спортски психолог во Италија (кој е психолог скоро на сите спортски Репрезентации на Италија вклучувајќи ја и Фудбалската), изјави дека проблемот на Јувентус е од психолошки карактер, и изјави дека мора да има харизматичен играч или менаџер во Јуве за да се реши проблемот. ЛИНК

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Мексес и Варгас би биле одлични засилувања,околу Пацини...подобро не ! не би било лошо и Касерес да остане,иако во игра “гори како комета“ :vozbud:
Јоветич би било одлично засилување,дечкото е во вистински подем и иднина на фудбалот

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.998
Бепе Боцо, Агентот на Паладино, вчера имал состанок со челниците на Јувентус, на кој состанок се разговарало за можноста Рафаеле Паладино влето да се врати во Јувентус.Се шпекулира, дека Јуве ќе му понуделе 4 годишен договор на Паладино, кој што бил премногу добар за да се одбие. ЛИНК

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
според фудбал италија за нас и за клубот не чека интересно лето да видиме шо ке направи управата и клубот има листа од 11 души кој ке останат а кој ке го напуштат клубот линк тука
Значи Камо и Трезеге ќе си одат?:tapp:

Мексес, Пацини и Варгас и целосно откупување на Касерес се најавуваат како примарни цели на Јувентус ова лето. ЛИНККамо да го направат тоа:vozbud:

А Професор Веричели, најпознатиот спортски психолог во Италија (кој е психолог скоро на сите спортски Репрезентации на Италија вклучувајќи ја и Фудбалската), изјави дека проблемот на Јувентус е од психолошки карактер, и изјави дека мора да има харизматичен играч или менаџер во Јуве за да се реши проблемот. ЛИНК
Бепе Боцо, Агентот на Паладино, вчера имал состанок со челниците на Јувентус, на кој состанок се разговарало за можноста Рафаеле Паладино влето да се врати во Јувентус.Се шпекулира, дека Јуве ќе му понуделе 4 годишен договор на Паладино, кој што бил премногу добар за да се одбие. ЛИНК
Се разбира дека проблемот е психолошки:tapp:...Да ви кажам право Паладино ич не ми се допаѓа:drk:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Се разбира дека проблемот е психолошки:tapp:...Да ви кажам право Паладино ич не ми се допаѓа:drk:
добар е за во просечен тим,ако му се такви плановите на Јуве за в година...

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Ми се допаѓа ваквата поставеност.Сисоко како помошник во нападот и разбивач на играта,Кандрева како негова (буквално) десна рака.Можеби ќе се тргне товарот од Амаури да креира шанси,па можеби и самиот ќе се најде во некоја шанса за гол.Искрено,не ми се допаѓа присуството на Гросо.Де Чељи,или евентуално Џио,би биле многу подобра варијанта.Се разбира,Џио не би играл одбрана,туку класично крило.Но за возврат би добиле покреативен напад и шанси за погодоци.Всушност тоа ни недостига во играта.Ѕак мора да превземе нешто,и тоа брзо.Бродот и по неговото доаѓање уште тоне ...

Мексес и Варгас би биле одлични засилувања,околу Пацини...подобро не ! не би било лошо и Касерес да остане,иако во игра “гори како комета“ :vozbud:
Јоветич би било одлично засилување,дечкото е во вистински подем и иднина на фудбалот
Варгас би бил идеално засилување.Многу ме потсеќа на Гатузо и голем борец е.За Мексес,не знам како би се вклопил во нашата игра.Како и да е,нека не прават планови сега.Прво нека донесат професионалец на клупата,па со него нека ја кројат идната формација.Од памет тим не се прави ...

Токму затоа му врачија отказ на Ферара.Со доаѓањето на Ѕак се очекуваа големи промени во атмосферата на тимот.Неговото доаѓање беше метафора за нов почеток,за подобри денови.Сега за сега нема ништо од тие подобри денови.Вистинските промени треба да следат на лето ...
п.с.Раководството на Јуве на лето,со доаѓањето на Мело и Диего,очекуваа психолошко подобрување во тимот.И во право беа.На почетокот Јувентус беше убедливо најдобриот тим во Италија.Но честите повреди водеа кон послаби игри.Послаби игри водеа кон свирежи од трибината.Свирежи од трибината кон влошување на ситуацијата и несигурност во играта.Во целиот тој хаос Ферара ја загуби работата,а Јувентус и со новиот тренер не постигнаа многу.Но немаме веќе што да загубиме.Полошо од ова не може да биде.Затоа се надевам на подобри игри и постабилни резултати.Воедно и некои клучни првотимци се враќаат во игра ...

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Ми се допаѓа ваквата поставеност.Сисоко како помошник во нападот и разбивач на играта,Кандрева како негова (буквално) десна рака.Можеби ќе се тргне товарот од Амаури да креира шанси,па можеби и самиот ќе се најде во некоја шанса за гол.Искрено,не ми се допаѓа присуството на Гросо.Де Чељи,или евентуално Џио,би биле многу подобра варијанта.Се разбира,Џио не би играл одбрана,туку класично крило.Но за возврат би добиле покреативен напад и шанси за погодоци.Всушност тоа ни недостига во играта.Ѕак мора да превземе нешто,и тоа брзо.Бродот и по неговото доаѓање уште тоне ...

Варгас би бил идеално засилување.Многу ме потсеќа на Гатузо и голем борец е.За Мексес,не знам како би се вклопил во нашата игра.Како и да е,нека не прават планови сега.Прво нека донесат професионалец на клупата,па со него нека ја кројат идната формација.Од памет тим не се прави ...
Ни требаат побрзи напаѓачи како Џовинко и Јакинта,Дел Пиеро е спор и не може да трча цело време ,Амаури е изгубен у просторот али кога имаш толку повредени играчи ќе играш со тие што ги имаш

Тешко би било после Мело и Варгас да им го лапнеме поготово ако Фиорентина иде у ЛШ а ние не така да да видиме што ќе се деси до крај на сезона ,ние побитно да глеаме сеа да тепаме пошто ако не лошо ни се пишува.

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Тешко би било после Мело и Варгас да им го лапнеме поготово ако Фиорентина иде у ЛШ а ние не така да да видиме што ќе се деси до крај на сезона ,ние побитно да глеаме сеа да тепаме пошто ако не лошо ни се пишува.
Варгас е одличен играч само многу ми се „сумљиви“ трансферите на такви играчи. Ќе изиграат една сезона на ниво, ќе фрли некој клуб огромни пари за него и ќе испадне голем „промашај“. Мело е на добар пат да стане тоа.

Според мене Мело е страшно добар играч, но се вклопи во сивилото, а и медиумте лом го прават. Кога ќе изигра лошо Дел Пиеро или Каморанези никој не зборува, а Мело една топка ќе изгуби и одма медиумуве го прават Мело како да не знае да игра фудбал. Страшно лошо му влијае тој притисок врз играта, се гледа тоа, а гори од желба да ги „заќути„ сите што го критикуваат.

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Ни требаат побрзи напаѓачи како Џовинко и Јакинта,Дел Пиеро е спор и не може да трча цело време ,Амаури е изгубен у просторот али кога имаш толку повредени играчи ќе играш со тие што ги имаш

Ако не се избориме за квалификации за ЛШ,тешко дека некоја „ѕвезда“ ќе потпише договор со Јувентус.А плус и финансиската загуба ќе биде голема.Сега мора да се „стиснат заби“ и да почнеме да победуваме.Навистина не се сеќавам на последната победа.Освен онаа едвај-извлечената против Парма ...

Варгас е одличен играч само многу ми се „сумљиви“ трансферите на такви играчи. Ќе изиграат една сезона на ниво, ќе фрли некој клуб огромни пари за него и ќе испадне голем „промашај“. Мело е на добар пат да стане тоа.

Според мене Мело е страшно добар играч, но се вклопи во сивилото, а и медиумте лом го прават. Кога ќе изигра лошо Дел Пиеро или Каморанези никој не зборува, а Мело една топка ќе изгуби и одма медиумуве го прават Мело како да не знае да игра фудбал. Страшно лошо му влијае тој притисок врз играта, се гледа тоа, а гори од желба да ги „заќути„ сите што го критикуваат.
Последните неколку натпревари Мело дури повеќе се бореше и трчаше од Алекс.Многу беше агресивен и многу топки „скрати“.Мислам дека тоа е оној Мело што сите очекуваме да го видиме на теренот.Иако споредбата со Алекс е смешна (сепак многу години е разликата меѓу нив),поентата ми беше дека црно-белиот дрес му влезе во срцето и почна да се бори за него.Нешто како Алекс години наназад.Мислам дека набрзо ќе се вклопи во нашата игра и ќе стане клучна алка во нашата игра.Форца Мело ...

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Ако не се избориме за квалификации за ЛШ,тешко дека некоја „ѕвезда“ ќе потпише договор со Јувентус.А плус и финансиската загуба ќе биде голема.Сега мора да се „стиснат заби“ и да почнеме да победуваме.Навистина не се сеќавам на последната победа.Освен онаа едвај-извлечената против Парма ...

Последните неколку натпревари Мело дури повеќе се бореше и трчаше од Алекс.Многу беше агресивен и многу топки „скрати“.Мислам дека тоа е оној Мело што сите очекуваме да го видиме на теренот.Иако споредбата со Алекс е смешна (сепак многу години е разликата меѓу нив),поентата ми беше дека црно-белиот дрес му влезе во срцето и почна да се бори за него.Нешто како Алекс години наназад.Мислам дека набрзо ќе се вклопи во нашата игра и ќе стане клучна алка во нашата игра.Форца Мело ...
не е до Мело...јас не би го ставил во игра ! реално последните два натпревари се гледа подобрување барем во неговата желба да покажи нешто,сепак е далеку од вистинско засилување

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
не е до Мело...јас не би го ставил во игра ! реално последните два натпревари се гледа подобрување барем во неговата желба да покажи нешто,сепак е далеку од вистинско засилување
Ја мислам дека Мело е добар играч и може многу да помогне,борбен е дава се од себе,тип на играч како Гатузо,ене го глеј у Бразил како игра,зашто да не игра така и во јуве?само што јуве е во хаос и сите го гледаат него и Диего како промашај,медиумите ви го перат мозокот.

Еве ви една песна за Дел Пиеро,многу е јака:) http://www.zshare.net/audio/7244074368ccec54/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom