Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:и како шо се очекуваше јуве ја тепа на аталанта и гледам пак го критикувате на касерес зарем момчено да се кинит на сите страни??? и да местит голој и се ??? е не ја биват та работа видите за првиот гол со го прими јуве не е крив касерес љуге него крив е буфон зш низ нозе му помина а за вториот пак од левата страна кај со ја конторлираше гросо знаци по левата страна сме пак слаби и со наполи пак од десната страна гросо беше крив касерес е добро засилувајне а не вие со викате не вредел ?? до сеа има наместено 5 гола (со лацио 2 со макаби и денес 2)
Мести ама и примаме од него, многу често касни со своите интервенции, Бакари Сања би бил добар но да видиме како и што ќе биде.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Браво за Јуве, одличен резултат. Во последните 3 натпревари во Сериа А Јуве има постигнато 12 гола. Добар процент на реализација само треба малку да поработат помалку да примаат голови и ќе биде уште подобро.

Каморанези е играч на натпреварот. Цел натпревар го изигра на високо ниво, постигна 2 гола и мислам дека тој е еден од најзаслужните за победата на Јувентус. Браво за IL Samurai, фантастичен натпревар за него. Џовинко денеска изигра послабо, но најверојатно тоа е последица на повредата. Џиџи денеска можеше да интервенира многу подобро на првиот примен гол, но сепак Џиџи си е Џиџи, и секому му се случуваат такви грешки па и на Gigi Superman.

Честитки до Trezeguet за израмнувањето на рекордот со Сивори.
Forza Trezeguet!!!

Мело докажа зошто за него се потрошени 25 милиони во летото и според мене ги оправдува. Незаменлив во средината, одличен натпревар за него. Ќе биде добар уште повеќе кога покрај себе ќе го има Сисоко. Одличен ефектен гол, а и еден чист гол му беше поништен.

Диего исто така изигра одлично. Одлична контрола на топка, уште една одлична партија за Диего во редовите на Јуве, зачинета со гол.

Паузата од 2 недели без натпревар ќе му биде во полза на Јуве. Се очекува 3 клучни играчи да се вратат после паузата, Дел Пиеро, Сисоко и Маркизио.

Одличен резултат.

FORZA JUVENTUS!!!!

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Браво за Јуве, одличен резултат. Во последните 3 натпревари во Сериа А Јуве има постигнато 12 гола. Добар процент на реализација само треба малку да поработат помалку да примаат голови и ќе биде уште подобро.

Каморанези е играч на натпреварот. Цел натпревар го изигра на високо ниво, постигна 2 гола и мислам дека тој е еден од најзаслужните за победата на Јувентус. Браво за IL Samurai, фантастичен натпревар за него. Џовинко денеска изигра послабо, но најверојатно тоа е последица на повредата. Џиџи денеска можеше да интервенира многу подобро на првиот примен гол, но сепак Џиџи си е Џиџи, и секому му се случуваат такви грешки па и на Gigi Superman.

Честитки до Trezeguet за израмнувањето на рекордот со Сивори.
Forza Trezeguet!!!

Мело докажа зошто за него се потрошени 25 милиони во летото и според мене ги оправдува. Незаменлив во средината, одличен натпревар за него. Ќе биде добар уште повеќе кога покрај себе ќе го има Сисоко. Одличен ефектен гол, а и еден чист гол му беше поништен.

Диего исто така изигра одлично. Одлична контрола на топка, уште една одлична партија за Диего во редовите на Јуве, зачинета со гол.

Паузата од 2 недели без натпревар ќе му биде во полза на Јуве. Се очекува 3 клучни играчи да се вратат после паузата, Дел Пиеро, Сисоко и Маркизио.

Одличен резултат.

FORZA JUVENTUS!!!!
за трезеге шо го заработи жолтиот картон ми слам дека е оправдан пошо го слече дресот ама сепак затоа што стана еден од првите 5 стрелци на овај клуб а за паузата ке биде и тоа како добре дојдена е сеа џовинко треба да се помачи за добивајне на шанса
чиро изјави дека од ваквите меча ни ја врајкаат само довербата

Buffon: 6 - The Italian number one did not have too much to do but when he was called upon to make the big save he did just that as witnessed by his stop on Guarente just before half-time. Might have done better to stop Valdes but had no chance on Ceravolo’s goal.

Caceres: 6 - He is not scared to push forward and whipped in a series of crosses into the box. Caught out on Valdes’ goal though and the full-back position remains a real concern for the Old Lady.

Cannavaro: 7 - Steady at the back this evening in rainy conditions that do not favour defenders. Only blemish on his match tonight was the silly yellow card he picked up in the second half.

Chiellini: 8 - The tough as nails Italian defender just might be the first name on Ferrara’s team sheet every week. He is great in the air, ferocious in the tackle and dangerous on set pieces.

Grosso: 7 - We saw the good and the bad from the Italian defender tonight. He almost gifted Ceravolo a goal with a poor back pass in the early going and then had to pick up his shorts after the Atalanta midfielder got the better of him. He also showed why he is one of Marcello Lippi’s favourites as his probing runs set up Camoranesi’s two goals.

Poulsen: 7 - The much maligned Danish midfielder put in a solid shift tonight and protected the back line admirably. Made a plethora of important tackles.

Felipe Melo: 7.5 - Had a goal disallowed but his persistence paid off when he scored the goal of the match with a laserbeam that found the top corner.

Camoranesi: 8.5 - Scored the first two goals of the game to send Juve on their way. When he is firing on all cylinders, the Bianconeri are a tough nut to crack. He has now scored three goals in his past two games and looks like the Camoranesi circa 2006.

Diego: 7 - The Brazilian maestro put the match to bed with a goal late on and looked dangerous with the ball at his feet.

Giovinco: 5.5 -The diminutive dynamo was muscled off the ball one time too many and his first touch was brutal tonight. The only stain on Juve’s performance this evening.

Trezeguet: 7 - The Frenchman played as the lone striker tonight and despite disappearing for brief stretches during the game he did what he does best as he scored his 167th goal for the club.

Subs:

De Ceglie: 6.5 – Came on for the disappointing Giovinco and played fairly well in the 18 minutes he was on the pitch.

Immobile: NA – Brief cameo appearance.
за ова можите и овде

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Јухууу пак петарда,
ништо невидов од мечот ама битнопобедивме.
Не ми се бендисва шо ни се доближиле на двапати. Ме интересира како се покажа одбраната :( лесно примаме голови кога имаме голема предност

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Јухууу пак петарда,
ништо невидов од мечот ама битнопобедивме.
Не ми се бендисва шо ни се доближиле на двапати. Ме интересира како се покажа одбраната :( лесно примаме голови кога имаме голема предност
брат самиот факт дека канаваро и гросо имаат по 35 односно 31 год :smir:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Незнам зошто толку го критикувате Касерес, првиот гол падна заради Канаваро (како што кажав претходно лошо поставена офсајд замка), за мене сосема коректно изигра детево, дава максимум од себе, Григера какви утки правеше па не добиваше оволку критики, кога игра Григера низ целата десна страна ни фура промаа, со детево барем не се нервирам за тоа, секогаш добро затвара, не велам дека не треба да се купи десен бек, и те како треба, но момчево барем се труди за разлика од некои :toe:
Aj vidi us ednas kako padna prviot gol... nemase nikakva ofsajd zamka tuku na Caceres mu vleta od zad grb Valdez :smir:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
брат самиот факт дека канаваро и гросо имаат по 35 односно 31 год :smir:
Како почна канавааро сезонава годините не ми се важни. Пјетро Вјерховод на 40 години дојде во Јуве, целаиталија му се смееше на Липи за него и на крај освои ЛШ. Па зато годините не ми се фактор.
Утре ако имам некоја минутаможи ќе видам некој хајлајтс па ќе коментирам

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Ciro Ferrara во врска со Конте, изјави:
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“There is clearly a rapport that goes beyond sport and the fact we were facing each other for the first time as opponents was a unique experience.

“I was very pleased to see him and, to be honest, even more pleased to beat him!”
[/FONT]
„Тоа е начисто однос кој оди заедно со спортот и фактот дека ние се сретнуваме по прв пат како противници беше неспоредливо искуство.

Бев многу среќен што го видов, и да бидам искрен, уште повеќе среќен што го победив“

Чиро исто така изјави дека Јуве треба да се фокусира само на своите натпревари.

линк

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Како почна канавааро сезонава годините не ми се важни. Пјетро Вјерховод на 40 години дојде во Јуве, целаиталија му се смееше на Липи за него и на крај освои ЛШ. Па зато годините не ми се фактор.
Утре ако имам некоја минутаможи ќе видам некој хајлајтс па ќе коментирам
денес, 01:43 #12405
DEMONSFALL
МОМО СИСОКО И ФЕЛИПЕ МЕЛО

Регистриран: Aug 2008
Мислења: 769

и како шо се очекуваше јуве ја тепа на аталанта и гледам пак го критикувате на касерес зарем момчено да се кинит на сите страни??? и да местит голој и се ??? е не ја биват та работа видите за првиот гол со го прими јуве не е крив касерес љуге него крив е буфон зш низ нозе му помина а за вториот пак од левата страна кај со ја конторлираше гросо знаци по левата страна сме пак слаби и со наполи пак од десната страна гросо беше крив касерес е добро засилувајне а не вие со викате не вредел ?? до сеа има наместено 5 гола (со лацио 2 со макаби и денес 2)
http://www.sportski.mk/statija/2753 овде се поинтересните моменти од овај меч и од наполи со катаниа

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Aj vidi us ednas kako padna prviot gol... nemase nikakva ofsajd zamka tuku na Caceres mu vleta od zad grb Valdez :smir:
Јас мислам дека кривицата е во Канаваро, погледни подобро од аспект на целата одбрана на ЈУВЕ ќе видиш, лошо поставија замка затоа му избега овој, па и да не е тка, едно влетување на меч зар е многу, на григера постојано му влетуваат така па еве човекот 3 сезона си е во ЈУВЕ, нема простор за критики над детево, и на него како на Џовинко му се случуваат грешки, но јас мислам дека има огромен потенцијал, и кај виде само ти дека беше дупка, па Валдез само тогаш му избега и никаде го немаше цел натпревар од после, таа страна беше безпрекорна кај ЈУВЕ, обично Валдез е многу гаден играч и многу брз (да беше зденката ќе го шинеше како што сака), незнам за вас, не ми е омилен играч како што велиш ти, али според мене е многу подобар од зденката :toe:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Јас мислам дека кривицата е во Канаваро, погледни подобро од аспект на целата одбрана на ЈУВЕ ќе видиш, лошо поставија замка затоа му избега овој, па и да не е тка, едно влетување на меч зар е многу, на григера постојано му влетуваат така па еве човекот 3 сезона си е во ЈУВЕ, нема простор за критики над детево, и на него како на Џовинко му се случуваат грешки, но јас мислам дека има огромен потенцијал, и кај виде само ти дека беше дупка, па Валдез само тогаш му избега и никаде го немаше цел натпревар од после, таа страна беше безпрекорна кај ЈУВЕ, обично Валдез е многу гаден играч и многу брз (да беше зденката ќе го шинеше како што сака), незнам за вас, не ми е омилен играч како што велиш ти, али според мене е многу подобар од зденката :toe:
Nikoj ne rece deka e polos od Grygera ama deka i Caceres kriminalen fakt e... osven prviot gol imase uste nekolku smesni izletuvanja vo odbrana...

Na Juve mu trebaat klasni bekovi ako Ferrara planira da odi do kraj so ovaa 4-2-3-1 ... ova so vo momentov e na raspolaganje se otpadoci od Lyon i Barcelona...

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Nikoj ne rece deka e polos od Grygera ama deka i Caceres kriminalen fakt e... osven prviot gol imase uste nekolku smesni izletuvanja vo odbrana...

Na Juve mu trebaat klasni bekovi ako Ferrara planira da odi do kraj so ovaa 4-2-3-1 ... ova so vo momentov e na raspolaganje se otpadoci od Lyon i Barcelona...
Отпадоци кои се првотимци за своите земји, и едниот платен 17 милиона (и вреди толку) и наречен отпадок, незнам што гледаш ти друже, Касерес за година две ќе биде меѓу најдобрите во свет, гледај ќе видиш, не те сваќам, како сакаш играч со 22 години да биде нон стоп константен во игрите, уште е млад, и кои се тие излетувања дај некој клип да видам, јас не видов ни едно негово излетување, како што обично прави Григера, факт е дека кога игра Касерес победуваме, кога игра зденката не, па сега ти сам заклучи, факт е дека ни треба класа бек, но во никој случај не сум за продавање на Касерес, па да го гледаме после како прави лом во некој друг тим, има капацитет за големи работи детево :toe:

Член од
20 септември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
0
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:и како шо се очекуваше јуве ја тепа на аталанта и гледам пак го критикувате на касерес зарем момчено да се кинит на сите страни??? и да местит голој и се ??? е не ја биват та работа видите за првиот гол со го прими јуве не е крив касерес љуге него крив е буфон зш низ нозе му помина а за вториот пак од левата страна кај со ја конторлираше гросо знаци по левата страна сме пак слаби и со наполи пак од десната страна гросо беше крив касерес е добро засилувајне а не вие со викате не вредел ?? до сеа има наместено 5 гола (со лацио 2 со макаби и денес 2)
http://www.sportski.mk/statija/2753 овде се поинтересните моменти од овај меч и од наполи со катаниа
????

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Отпадоци кои се првотимци за своите земји, и едниот платен 17 милиона (и вреди толку) и наречен отпадок, незнам што гледаш ти друже, Касерес за година две ќе биде меѓу најдобрите во свет, гледај ќе видиш, не те сваќам, како сакаш играч со 22 години да биде нон стоп константен во игрите, уште е млад, и кои се тие излетувања дај некој клип да видам, јас не видов ни едно негово излетување, како што обично прави Григера, факт е дека кога игра Касерес победуваме, кога игра зденката не, па сега ти сам заклучи, факт е дека ни треба класа бек, но во никој случај не сум за продавање на Касерес, па да го гледаме после како прави лом во некој друг тим, има капацитет за големи работи детево :toe:
Ke ti recam pak , citas po site sajtovi deka Juventus bara desen bek ,znaci nesto ne stima tuka... povrzi gi malku rabotite...

A za Grosso nemam so da ti dodadam... i sam gledas... kolku so imame igrac poveke vo napad tolku imame igrac pomalce vo odbrana so nego... ama jebiga dojdoja takvi vreminja pa igraci koi vo Lyon sedea na klupa kaj nas se prvotimci... :smir:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Значи каков тим сме, тоа е чудо едно. Буквално одиме од крајност во крајност. Прво и пукаат петарда на Сампдорија која е откровение на првенството и со тоа ни даваат надеж дека конечно работите тргнале на подобро и дека се решени да ги материјализираат своите шампионски амбиции и само четири дена после тоа успеаја да загубат од просечната екипа на Наполи(тоа ми го потврдија денес на гостувањето со Катанија). Сега на сето ова Јуве успеаја да испукаат уште една петарда на гостувањето со секогаш незгодниот домаќин Аталанта. После ова човек не знае што да мисли, јаки ли сме, момент на инспирација ли било, врска немам.

Што се однесува до натпреварот, Јуве одигра со огромна желба за победа и во ниеден момент не ги поколебаа головите на Аталанта (од кои вториот нерегуларен бидејќи асистентот на истиот, мислам дека беше Тирибоки, беше во офсајд), како што тоа беше случај со Наполи каде потполно се изгубивме по водството од 2-0. За разлика од тој натпревар, овде после голот на Аталанта за 1-2, во рок од три минути успеавме да постигнеме три гола од кои два беа поништени (едниот на Мело беше регуларен). Самото тоа што веднаш по примениот гол играчите тргнаа по трет гол за комотно водство ми кажува дека беа решени овој пат бодовите да отпатуваат за Торино. Друго нема што многу да се кажува, односно резултатот зборува сам. Само може да додадам дека сакам ваков Јуве да гледам до крајот на првенството а не Јуве со топло-ладно игра како што беше случај до сега.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom