Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Абе брате зошто гледате само на еден трансфер.. Ете Лусио се покажува во Интер.. Ок е тоа.. А што да кажиме за Кварезма, Мансини?? Тотално пропаднати рансфери(кој сака нека ме убедува дека не е така, нема да ми смени мислење).. Ете од кај знајш, можи за зимскиов преоден рок, Кјаер да го донесиме.. Во фудбалот во 24 часа можат да се променат многу нешта.. Дај гледајте со позитива кон тимот, а не да гледаме како било порано.. То е минато и оди во истирија на клубот.. Иднината до прва ќе ја пишуваме!! Јас сум задоволен од управата до сега и со доаѓањето на Липи дај боже на претседателското место, можат да се променат многу работи!!
Брат јас не гледам само за трансферите, целокупната работа што ја вршат во ЈУВЕ ич не ми се бендисува, нема никаква одлучност, нема кој едноставно да го подигне гласот па да им даде до знаење дека не играат во месина туку во ЈУВЕ, ни Ферара ни Раниери не можеа да се справат со играчите, Џили не можеше еден раниери да го избрка, а не пак да ги стави играчите во ред, ајде сега е Блан на чело па ќе видиме како тој ќе се справи, мора да има некој стар лисец за да ги контролира играчите, иначи ние титула не видуваме :toe:

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Оставете го Моџи. Како што кажа Кико тој е минато свршено време. Ради него отидовме во Серија Б , тоа никогаш нема да го заборавам.Треба да ги подржуваме оние што сега се таму и да се надеваме дека ќе дадат што е можно повеќе пари за трансфери.
Честита нека ни е победата против Макаби , дојде во добро време и ни ја олесни ситуацијата во Групата А.

Прочитав погоре дебатиравте за Хамшик. ОСтајте го Словакот не е за во Јуве. Ако даде два гола незначи дека е врвен играч. Во досегашниов тек од сезоната играше мизерно. Кога ќе се додае над тоа смешната сума од 30 мил евра која се бара за него ... едноставно бљак, нека си седи во Наполи. Лавеци е трипати подобар играч од него.

С

сашенко

Гостин
Лузерот Раниери повторно почна да плаче по медиумите.
„Ако јас бев на местото на Ферара, јас ќе бев отпуштен до сега. Тој сега започнува и сум сигурен дека ќе работи добро, но тој никогаш не бил тренер пред оваа година. Кога јас бев таму тој ги тренираше младинците. Во Јуве мораш секогаш да победуваш, но јас сум добро и вака. Мислам само на Рома. Ако Јуве има проблеми, тогаш други ќе ги решат“

Лузерот сеуште не може да се помири дека го отпуштија од Јувентус, и дава мислења за ситуацијата во Јуве а впрочем, никој не го прашува.:toe:

хахаха.овој Раниери е стварно плачко неевиден.Кога беше тренер на јуве плачеше по Челзи а сега кога си отиде од јуве за јуве ке плаче хахахха.баш ме интересира дали и од рома кога ке го шутнат ке зборува така и за рома.:pos2::pos2::pos2:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Прочитав погоре дебатиравте за Хамшик. ОСтајте го Словакот не е за во Јуве. Ако даде два гола незначи дека е врвен играч. Во досегашниов тек од сезоната играше мизерно. Кога ќе се додае над тоа смешната сума од 30 мил евра која се бара за него ... едноставно бљак, нека си седи во Наполи. Лавеци е трипати подобар играч од него.
Бев голем фан на Хамшик, и бев за негово ангажирање. Мислам дека токму неговата променлива форма ги одврати поголемите тимови да дадат поголема сума за него. Наполи немаше да се откажи од него за сума помала од 30 милиони (знаејќи го тоа колку Де Лауреантис е тежок за преговори), а немаше да има гаранција дека ќе направи поголема разлика во играта на Јуве. Каморанези мислам дека сезонава и наредната ќе игра сосема одлично на таа позиција. Примарна цел на Јуве треба да му биде ангажман на квалитетен десен бек, а влето треба да се купи еден класа централен дефанзивец, и класа втор напаѓач (од рангот на Лавеци, Агуеро, Касано итн).

Дел Пиеро се враќа против Аталанта:juve:

Десниот бек на Валенсија Мигел е уште едно име кое се поврзува со Јувентус.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Лузерот Раниери повторно почна да плаче по медиумите.
„Ако јас бев на местото на Ферара, јас ќе бев отпуштен до сега. Тој сега започнува и сум сигурен дека ќе работи добро, но тој никогаш не бил тренер пред оваа година. Кога јас бев таму тој ги тренираше младинците. Во Јуве мораш секогаш да победуваш, но јас сум добро и вака. Мислам само на Рома. Ако Јуве има проблеми, тогаш други ќе ги решат“

Лузерот сеуште не може да се помири дека го отпуштија од Јувентус, и дава мислења за ситуацијата во Јуве а впрочем, никој не го прашува.:toe:
Раниери требаше да си оди многу порано од Јуве. Колку што него го мразев не сум мразел никого во Јуве , ни играч , ни тренер , ни некој од раководството ... човекот едноставно не стави во ситуација да едноставно понекогаш несакав да победи Јуве , само за да го избркаат. Али копилето имаше нешто педерскоу него така да секогаш кога беше на работ на отказ знаеше да се извади со добар резултат ( како на пример оној со Реал ако ви текнува ). Колку само сакам да ги истолчиме Рома во вториот дел од шампионатот , немам ништо против Рома , само него сакам да го видам понижен ( нормално доколку не заработи отказ до тогаш , лузериште тешко е )

Pa ako se zemat vo obzir otsustvata (kapak na se bese i Giovinco) odigravme dosta solidno... vo vtoroto poluvreme dosta sigurni vo odbrana , MAcabi ne se zakani poseriozno , a na odredeni momenti i dosta dobro kombiniravme (dokaz za toa e deka imavme skoro 600 pasovi na natprevarot)...

Ako nisto drugo Juve ima najdobra odbrana vo evropa , samo 1 primen gol :)
И тој беше од офсајд. :)

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Зошто не го обвинуваш Моџи дека не сакаше да даде + 5милиони да го купи Кристијано Роналдо од Спортинг, туку со сите средства го убедуваше Салас да замине во Спортинг против своја волја, за Кристијано да потпише? Туку ги обвинуваш Секо и Блан? Биди објективен, и суди им на сите исто. Ги обвинуваш Секо и Блан зошто не го ангажирале Рибери,Насри итн, а не го обвинуваш Моџи зошто не го ангажираше Кристијано Роналдо? Салас одби да замине во Спортинг, при што Моџи можеше да го купи Роналдо за само + 5 милиони од тогашната понуда. Моџи не ги даде парите, и потоа Роналдо замина во Манчестер Јунајтед, каде стана најдобриот играч во светот. Според твојата логика, Моџи треба да се обвинува. Зошто Моџи не даде +5 милиони од постоечката понуда и во Јуве ќе дојдеше најдобриот играч во светот? Јас не го обвинувам Моџи, тој веројатно тогаш така ги проценил работите и сметал дека толку не вреди К.Роналдо, што денеска се испостави дека Моџи згрешил во проценките, но тоа не ми дава право да фрлам со дрва и камења по Моџи, како што тоа ти го правиш со Секо.

Трета работа. Јас навивам за Јуве, а не за Моџи, Секо, Блан, Џираудо.
Me mrzit da gi citiram site postovi pa samo ovoj mi zapadna vo oko... Ne gi sporeduvaj Ryberi i Nasri , a pogotov Ryberi so Ronaldo... Ryberi bese igrac od svetska klasa , igrac koj zad sebe imase perfektno svetski prvenstvo i 3 sezoni bese lider na Marsej , za razlika od Ronaldo koj bese 17 godisno dete... Moggi i tuka pametno pregovarase so Sporting... I ne mora da znaci deka Ronaldo ke stanese igrac kakov sto e sega da zaminese vo Juventus ili nekoj drug klub... I Ferguson ima golemi zaslugi za toa sto e toj denes, bidejki bese samo talentirano dete koe premnogu solira... I samo eden mesec posle neuspesnite pregovori so Juventus Sporting go prodade Ronaldo na MAncester za 12 milioni funti so e prilicno golema suma za 17 godisno dete(ne znam kaj vide ti deka za 5 milioni evra mozel da se kupi)

A inace i jas navivam za Juve ama ne mi se sviga toa so go pravat Secco i Blan... treba uste mnogu da napravat za da gi nadohnadat site propusti... Diego i Melo ne se nisto vo sporedba so propustenoto...

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Me mrzit da gi citiram site postovi pa samo ovoj mi zapadna vo oko... Ne gi sporeduvaj Ryberi i Nasri , a pogotov Ryberi so Ronaldo... Ryberi bese igrac od svetska klasa , igrac koj zad sebe imase perfektno svetski prvenstvo i 3 sezoni bese lider na Marsej , za razlika od Ronaldo koj bese 17 godisno dete... Moggi i tuka pametno pregovarase so Sporting... I ne mora da znaci deka Ronaldo ke stanese igrac kakov sto e sega da zaminese vo Juventus ili nekoj drug klub... I Ferguson ima golemi zaslugi za toa sto e toj denes, bidejki bese samo talentirano dete koe premnogu solira... I samo eden mesec posle neuspesnite pregovori so Juventus Sporting go prodade Ronaldo na MAncester za 12 milioni funti so e prilicno golema suma za 17 godisno dete(ne znam kaj vide ti deka za 5 milioni evra mozel da se kupi)

A inace i jas navivam za Juve ama ne mi se sviga toa so go pravat Secco i Blan... treba uste mnogu da napravat za da gi nadohnadat site propusti... Diego i Melo ne se nisto vo sporedba so propustenoto...
Чекај сега.. Не ти оди со читањево?? Кико убо кажа +5 милиони од постоечката сума.. Сега не се прај на три и пол дека за 5 милиони можел да се купи Роналдо.. А ти како што викаше во претходни постој дека Диего можевме уште од порано да го земиме т.е како што заприметив од пред 2 сезони, од кај беше ти толку сигурен дека тогаш ќе беше Диего она што е сега т.е плејмејкер од светска класа?? Гледам цело време сакаш некој работи во своја полза да го наместиш, ама некако не оди.. И Милан даде 20 милиони мислам за Пато.. Млад играч со голема сума, ама еве партал прај!! Колку поголем ризик, толку и поголема добивка.. И сега што го напрај ти Рибери ко проф. да му е на Роналдо!! Човек кој има ѕвезда за да биди тоа што треба да е, кај и да го однесиш тој ќе го достигни врвот, а тоа е со Роналдо!!:toe:

И што треба Секо и Блан да напрат за да ги потполнат пропустите?? Да купат плац за нов тренинг центар на месечина!! Ајдеееееее!:toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607

Реалноста беше дека Спортинг го посакуваа Салас, а Моџи го посакуваше Роналдо. Бидејќи се работеше за одличен потенцијал и играч со светла иднина, Моџи понуди одредена сума на пари + Марсело Салас за да го ангажира Роналдо. Се договорија Моџи и Спортинг, се беше готово само Марсело Салас изјави дека не сака да премине во Спортинг. Моџи се обиде да го уценува, но тоа не му успеа со Салас. Тогаш Спортинг даде предлог, Moџи да ја зголеми понудата за 5 милиони од постоечката во замена за Салас кој не го убедија, но Моџи не сакаше да даде повеќе пари. 12 милиони фунти воопшто не се многу кога се работи за талент каков што е Роналдо, но јас не го обвинувам Моџи што проценил дека не вреди, за на крај да се увиди дека е тотална грешка тоа неангажирање на Роналдо. Еве ти ЛИНК.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Реалноста беше дека Спортинг го посакуваа Салас, а Моџи го посакуваше Роналдо. Бидејќи се работеше за одличен потенцијал и играч со светла иднина, Моџи понуди одредена сума на пари + Марсело Салас за да го ангажира Роналдо. Се договорија Моџи и Спортинг, се беше готово само Марсело Салас изјави дека не сака да премине во Спортинг. Моџи се обиде да го уценува, но тоа не му успеа со Салас. Тогаш Спортинг даде предлог, Moџи да ја зголеми понудата за 5 милиони од постоечката во замена за Салас кој не го убедија, но Моџи не сакаше да даде повеќе пари. 12 милиони фунти воопшто не се многу кога се работи за талент каков што е Роналдо, но јас не го обвинувам Моџи што проценил дека не вреди, за на крај да се увиди дека е тотална грешка тоа неангажирање на Роналдо. Еве ти ЛИНК.
Не е крив Моџи,толку пари не се даваат за талент.12 милиони се големи пари за едно копиле што знае да дрибла.Мислам дека доколку дојдеше во Јувентус немаше да биде тоа што е најмногу заради играта на Италијаните.Ако гледаме веќе така Моџи го зема и Анри кој даде само еден гол,па отиде во Арсенал и се растури.Мислам дека истата судбина ќе ја имаше и Роналдо.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Не е крив Моџи,толку пари не се даваат за талент.12 милиони се големи пари за едно копиле што знае да дрибла.Мислам дека доколку дојдеше во Јувентус немаше да биде тоа што е најмногу заради играта на Италијаните.Ако гледаме веќе така Моџи го зема и Анри кој даде само еден гол,па отиде во Арсенал и се растури.Мислам дека истата судбина ќе ја имаше и Роналдо.
Се сложувам со тебе, и напишав дека не го обвинувам Моџи за тоа, зошто имаше обвинување упатено кон моменталната Управа зошто не го ангажирала Рибери, Насри итн. Јас само ги споредив случаите, и напоменав дека не го кривам Моџи за тоа.

С

сашенко

Гостин
Се ова што праите муабет е минато и не е важно веќе.Роналдо е во Реал.Дајте кажете нешто за во сабота против Аталанта мислам играме, има некој повреден, некој што нема да игра? нешто слично?Касерас ми се чини со заштита на носот играше против макаби ама важно играше.се надевам ке игра и против аталанта.ина4е еве и некои фотки од каморанези како глаата му ја скршија мислам дека не видов некој да постирал овде.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Koj kako, go zaboravi :smir:

valjda ke trgnat rabotite na podobro so nego... eden e Del Piero :costumed3

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Антонио Конте има проблем со составувањето на средината за натпреварот со Јуве. Де Асентис,Манфредини,Фереира Пинто се играчи кои сигурно го пропуштаат дуелот со Јуве,а најверојатно нема да настапи ниту Радованович. A и Аквафреска им е повреден.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom