Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
А зошто да го убива кога и да не го убие пред да наполни 18 години Џон Елкан не може да стане Сопственик на Јувентус?Кога ќе наполни 18 години независно дали Умберто е жив или мртов, пак Џон Елкан ќе биде сопственик на Јуве, така да „убиството“ на Умберто Ањели не оди во корист никому. Андреа Ањели, синот на Умберто е во одлични односи со Џон Елкан, во 2005 година токму него му беше понудено да биде Претседател на Јуве пред да стани Коболи, а и ден денес настрана од тоа што се роднини, Џон, Лапо и Андреа се и одлични пријатели. Дали Андреа Ањели би се дружел толку со убијците на татко му?? Умберто Ањели умре од природна смрт, тоа го докажа и обдукцијата, и ако имаше нешто сомнително, Андреа немаше да седи со скрстени раце ТОА СИГУРНО, зошто поседува ист темперамент како LEGGENDA UMBERTTO!!!
Си имаш ти свој став јас мој, само биди сигурен се додека кловновите се во клубот ние титула не видуваме ни во калчо ни во лига на шампиони, за разлика кога беше Моџи и кога постојано освојувавме и неколку пати бевме во финале во лига на шампиони, сега ќе ни се повторуваат сценаријата со Калјари со Наполи со Фиорентина и уште куп примери, јас навивам за Јувентус а не за тие пацери таму кои не донесуваат ама никаков резултат за разлика од времето на Моџи кога бевме меѓу првите тимови во европа.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Да ви одговорам и на двајцата, вие плукате по наследници на Ањели поставени лично од него што значи имал огромна доверба во нив и во нивните вени тече негова крв, зар толку сте убедени дека овие луѓе плус медиум ( Тутоспорт ) кој е пренаклонет кон Јувентус ке молчат во ситуација во која според вас очигледно е дека Јувентус е наместен ?
Смешно е да се помисли на такво нешто, но ок, верувајте му на Моџи кој во моментов само манипулира и користи напад како најдобра одбрана во неговиот случај, очигледна е неговата намера, а со тие зборови само создава раздор во Јувентус на релација фанови - управа зашто ете, ке се најдат некои ко вас и во Италија и ке плукаат по оние кои Ањели ги поставил за негови наследници . :toe:
ahaha... pa kkoj da gi postavel za naslednici... mene? tebe? tie zakonski se negovi naslednici...

se prajs informiran a eve uste ednas da ti kazam deka malku znajs...vo italija nikoj od navivacite ne gi podrzuvaat Elkanovi...

:toe:

Денеска Морати излезе со демант на официјалната страна велејќи му на Платини дека Интер не должи цент на некоја банка, иако претпоставките ( дури и мои ) беа дека они должат пари .
Pa jas ne rekov deka dolzi Moratti tuku deka pretrpel odredeni finanski zagubi...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.142
ahaha... pa kkoj da gi postavel za naslednici... mene? tebe? tie zakonski se negovi naslednici...

se prajs informiran a eve uste ednas da ti kazam deka malku znajs...vo italija nikoj od navivacite ne gi podrzuvaat Elkanovi...
Добро де, ок, крај на Муабетот, они се негови наследници кои заедно со Морати го пратија клубот во Серија Б и истите потајно навиваат за Интер, океееј .
Јас не се правам информиран, не треба многу за овој проблем верувај, али најбитното е што не сум наивен и не верувам на ОСУДЕН криминалец, Моџи . :toe:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Да ви одговорам и на двајцата, вие плукате по наследници на Ањели поставени лично од него што значи имал огромна доверба во нив и во нивните вени тече негова крв, зар толку сте убедени дека овие луѓе плус медиум ( Тутоспорт ) кој е пренаклонет кон Јувентус ке молчат во ситуација во која според вас очигледно е дека Јувентус е наместен ?
Смешно е да се помисли на такво нешто, но ок, верувајте му на Моџи кој во моментов само манипулира и користи напад како најдобра одбрана во неговиот случај, очигледна е неговата намера, а со тие зборови само создава раздор во Јувентус на релација фанови - управа зашто ете, ке се најдат некои ко вас и во Италија и ке плукаат по оние кои Ањели ги поставил за негови наследници . :toe:
Тоа колку тој сам ги поставил никој не знае, тоа си се фамилијарни работи и никој не ги знае околностите при кои се поставени за наследници, и да во право си плукам по нив зошто откога дојдоа, ЈУВЕ не виде ништо добро туку само константно губење на фанови и лоши игри, за разлика кога беше Моџи кога не ви даваше да мрднете, жални бевте за гледање тогаш, максимум 3 место и толку, очигледно беше дека Моџи го направи Јуве светски тим а ќе го направеше уште поголем да не беа пацерите и тој ќоравиот Гаргамел.

Добро де, ок, крај на Муабетот, они се негови наследници кои заедно со Морати го праија клубот во Серија Б и истите потајно навиваат за Интер, океееј .
Јас не се правам информиран, не треба многу за овој проблем верувај, али најбитното е што не сум наивен и не верувам на ОСУДЕН криминалец, Моџи . :toe:
Ти не се правиш информиран туку се правиш многу паметен, мислиш ако го следиш калчо на тв и ако читаш на нет се знаеш, убаво ти кажува дечкото, студирал во Италија, сигурно е поинформиран за разлика од тебе, а ти понудува и факти, дај факти ти па да видиме а не постојано да вртиш, точно е дека Јувентус беше осуден и јас не бегам од тоа, но сите докази упатуваат дека воопшто не биле криви, туку дека е чиста местенка.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.142
Ти не се правиш информиран туку се правиш многу паметен, мислиш ако го следиш калчо на тв и ако читаш на нет се знаеш, убаво ти кажува дечкото, студирал во Италија, сигурно е поинформиран за разлика од тебе, а ти понудува и факти, дај факти ти па да видиме а не постојано да вртиш, точно е дека Јувентус беше осуден и јас не бегам од тоа, но сите докази упатуваат дека воопшто не биле криви, туку дека е чиста местенка.
Кој фактор бе ако студирал во Италија кога ИСТИТЕ информации излагаат на нет, буквално истите .
У кој век живееш ти, уште ли мислиш дека пораки се испраќаат со гулапчиња ? Дај не зезај, секое инфо во рок од 5 мин го кружи цел свет преку google . :smir:
Такви времиња дојдоа, вие се однесувате ко у 20ти век да сте уште, кога мирцавме .

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Кој фактор бе ако студирал во Италија кога ИСТИТЕ информации излагаат на нет, буквално истите .
У кој век живееш ти, уште ли мислиш дека пораки се испраќаат со гулапчиња ? Дај не зезај, секое инфо во рок од 5 мин го кружи цел свет преку google . :smir:
Такви времиња дојдоа, вие се однесувате ко у 20ти век да сте уште, кога мирцавме .
О бре човек, не се докажува на тебе и затоа не се замарам веќе, се излага на нет така, а да ти кажам од мои информации што никаде на нет го нема дека за време на калчополи биле брутално натепани 30 навивачи на интер од страна на ултрасите на ЈУВЕ од кои петмина биле во животна опасност, зар ова не е вест што весниците би ја изнеле и би ја имало на нет така да не ми зборувај дека се искача во јавност а сега биди ми поздравен и соли памет во фан клуб шинтер :smir:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.142
О бре човек, не се докажува на тебе и затоа не се замарам веќе, се излага на нет така, а да ти кажам од мои информации што никаде на нет го нема дека за време на калчополи биле брутално натепани 30 навивачи на интер од страна на ултрасите на ЈУВЕ од кои петмина биле во животна опасност, зар ова не е вест што весниците би ја изнеле и би ја имало на нет така да не ми зборувај дека се искача во јавност а сега биди ми поздравен и соли памет во фан клуб шинтер :smir:
Ајде бе, дај некоја информација што ја нема на нет, а ти ја знаеш .
Кажи ми го и ова, нешто во врска со убиството на Кенеди да не знаеш, дека на нет нема а гледам вие сите тајни заговори ги знаете овде . :toe:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Ајде бе, дај некоја информација што ја нема на нет, а ти ја знаеш .
Кажи ми го и ова, нешто во врска со убиството на Кенеди да не знаеш, дека на нет нема а гледам вие сите тајни заговори ги знаете овде . :toe:
Па да ти кажам можда и ги знаеме и не се информираме само од нет како некој на форумов :helou:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.142
Па да ти кажам можда и ги знаеме и не се информираме само од нет како некој на форумов :helou:
Извини, од каде се информираш ти ако не од медиуми, не стварно ме интересира, кажи некој извор а истиот да не е медиум и истиот информацијата да не ја земал од медиум .

Сериозен сум, ме интересира некоја таква информација чиј твој извор не потекнува од медиум . :toe:

Јас кога ке речам нет алудирам на секој можен медиум инволвиран во случајов со Калчополи, а тоа се сите информации од италијанските весници, сите информации на италијанските телевизиски куќи, сите информации кои потекнуваат од официјалните сајтови на екипите и тн и тн, денес, во 21 век сите овие информации можеш да ги најдеш со неколку кликнувања на интернет, факт .

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
epa to e problemot... so preku meduimite e prenesena pogresna slika za Calciopoli... toa jas go kazuvam od sabajle , a ti celo vreme se vrtis vo krug so isti muabeti...

DangerouzZ

Bianconero Till I Die !
Член од
24 август 2009
Мислења
366
Поени од реакции
21
Момци ајде одмор малце , вечер играмо утакмица у ЛС и би сакал малце да читам постови у врска со тоа , гледам сте напуниле 3 стране со срање буквално , вие си терате на една страна а Syn на друга и ка што гледам бадијала дискутирање . Вечер играмо со Макаби Хаифа у гости и би сакал да видим некој пост за можните состави и нешто линкови за да можемо да го следимо мечов онлине , пошто ја освен АТДХЕ немам друг на располагање моментално .

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.142
epa to e problemot... so preku meduimite e prenesena pogresna slika za Calciopoli... toa jas go kazuvam od sabajle , a ti celo vreme se vrtis vo krug so isti muabeti...
A извини, од каде ги црпиш ти твоите информации, го имаш Моџи на мсн ? Ете, реков погоре, дајте некоја информација чиј извор не е медиум . :toe:

п.с. Да, у право е членов погоре, ако удирате на оваа дискусија, удрете на темата за Италијанско Првенство, вечер имаат меч Јувентус и нема смисла шаренило од дискусии да е темава .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Си имаш ти свој став јас мој, само биди сигурен се додека кловновите се во клубот ние титула не видуваме ни во калчо ни во лига на шампиони, за разлика кога беше Моџи и кога постојано освојувавме и неколку пати бевме во финале во лига на шампиони, сега ќе ни се повторуваат сценаријата со Калјари со Наполи со Фиорентина и уште куп примери, јас навивам за Јувентус а не за тие пацери таму кои не донесуваат ама никаков резултат за разлика од времето на Моџи кога бевме меѓу првите тимови во европа.
1. И јас навивам за Јувентус. Моџи,Ањели,Морати,Елкан сите еден ден нема да бидат таму, а Јуве ќе биде.
2.Нормално е дека и јас и ти имаме ставови.Твој став е дека Елкан со сите средства се обидуваат да му наштетат на Јувентус, а мојот став е спротивен. Мојот став јас го поткрепив со фактот дека „убиството“ на Умберто Ањели од страната на Џон Елкан не би донело ништо позитивно за Елкан, и ако е така зошто Елкан да го убива Умберто кога секако тој ќе стане газда на Јуве после наполнувањето на 18 години? Кажи ми ја таа логика. Во тестаментот на Џањи Ањели, јасно пишува дека се до наполнувањето на 18 години на Џон Елкан, ИФИЛ ќе го води Умберто Ањели, а со самото наполнување на 18 години, Џон станува сопственик на ИФИЛ и на Јуве. . Џон едноставно нема никаква причина зошто да го убие Умберто.
1. И да е жив Умберто, Џон кога ќе има 18 години тој станува газда на ИФИЛ, и нема ама буквално никаква причина зошто Џон да го убие Умберто Ањели. Потполно никаква причина. Џон со самото наполнување на 18 години станува сопственик на Јуве, независно дали е жив или мртов Умберто.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
A извини, од каде ги црпиш ти твоите информации, го имаш Моџи на мсн ? Ете, реков погоре, дајте некоја информација чиј извор не е медиум . :toe:

п.с. Да, у право е членов погоре, ако удирате на оваа дискусија, удрете на темата за Италијанско Првенство, вечер имаат меч Јувентус и нема смисла шаренило од дискусии да е темава .
Ги имаме и Моџи и Гаргамел и сите други, ќе ти кажам само едно информациите барем мене ми се од активни членови на Други Сан Марко од Торино , задоволен си сега :smir:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482

Aj кажи ми, кај мене на улица кој правеше свадба пред 3 дена?
Не знаеш? побарај на нет може ќе најдеш :smir:

Не си објективен другар, човекот кој живеел извесно време во Италија и кој се интересирал за оваа тема СИГУРНО е дека знае повеќе од мене и тебе и другиве дечки на форумов кои вестите за својот омилен клуб ги црпат од Нет или ТВ...
Целата дебата нема шанси за крај затоа што сите си држиме тврдоглави (необјективни, со оглед дека сме навивачи) спротиставени ставови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom