Ова за Канаваро почнува да ме плаши. Се чини дека ќе јаде суспензија. Со оглед на тоа дека вчера сабајле излезе информација дека Јуве е заинтересиран за Сол Кембел , а после тоа испадна и ова за Канаваро ... ништо чудно да е вистина и да луѓето од Јуве се свесни за тоа дека Канаваро може да добие суспензија со што и го поврзаа Кембел со доаѓање во Јуве
Навистина штета за Канаваро. За него и пред неколку години имаше сомнеж дека користи недозволени средства, али сето тоа се среди некако. Лично незнам што да мислам ... Канаваро изгледа и делува премногу супериорно за играч од негови години , затоа и не исклучувам да земал нешто недозволено. Да се надеваме дека докторите на Јуве ќе успеат да ја докажат неговата "невиност" и ќе можеме да сметаме на него во текот на сезоната. Иначе лошо ни се пишува ... , а и шуте ова за Буфон ако е вистина дека мора да оди на операција , тогаш црно ни се пишува :pop:
Липи очекува Канаваро да се врати во тимот и цели кон триумф на уште едно СП
Селекторот на Италија, очекува Фабио Канаваро да се приклучи на репрезентацијата во недела и додава дека цели кон триумф на уште едно Светско Првенство
Медиумите од Италија вчера објавија дека Фабио Канаваро паднал на допинг тест иако екипата на Јувентус брзо ја расчисти целата ситуација откривајќи дека ветеранот добил антибиотик откако бил каснат од инсект.
“Не сум се слушнал со Канаваро.” – рече Липи. “Ситуацијата сега е завршена и сум убеден дека ќе го видам во недела.”
“Би сакал да се квалификуваме за СП 2010 уште на утрешниот натпревар, има голема разлика помеѓу обезбедување виза за Јужна Африка на утрешниот дуел или пак на дуелот со Кипар во среда.”
“Среќен сум од тимот што го имам на располагање. Жалам што Маркисио се повреди но сите останати се добро.”
“Мојот сон е да се квалификуваме сега и да освоиме уште еден Светски Шампионат. Потоа ќе ја разгледаме ситуацијата со Федерацијата околу мојата иднина.”
Околу шпекулациите кои го поврзуваа со враќање во Јуве како спортски директор, Липи рече: “Јас не знам што ќе се случи утре, а не после Светскиот Шампионат. До тогаш сум обврзан со репрезентацијата.”
“По крајот на СП 2010 ќе седнеме и ќе видиме каква ќе биде мојата иднина.”
Според псоледниве информации што ги читам на форумиве на Јуве се чини дека Канаваро нема да биде казнет.