Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

vucko

JuveManiac
Член од
16 јануари 2008
Мислења
192
Поени од реакции
23
Ај и ја да кажам збор-два за утакмицава со Грузија... Мора да се менува тактичата поставеност и воопшто да се преиспита целата селекција на фудбалери, која Mr. Lippi ја изготви за претстојните натпревари до комплетирање на фазата по групи, доколку сака - работите да течат малку полабаво и растеретено од притисоци... Не го критикувам и навредувам Lippi himself за кој имам неопислив респект, туку кажувам дека баш на вакви натпревари со - ако сакате вака - реално послаби противници, треба повеќе шанса и доверба да добијат играчи кои го заслужија повикот за во репрезентација - реферирам на дел од младинците до 21 и до 23 год. кои со својот успех во Toulon - успех кој никој неможе да го оспори и кој само ги отвара вратите за најзаслужните поединци во сениорската селекција!

Имено, и неук гледач и лабилен познавач на фудбалската игра, би го забележал стерилниот пристап и ако сакате - дотраеноста на Итаљанскиот фудбал во целина, но секако, би го забележале и потенцијалот и современиот фудбал во нозете на овие млади таленти (Giovinco, Marchisio, De Rossi, Baloteli, Santon, De Silvestri, Aquafreska, Macheda, Bellusci, Pasquato), кои според мене порано(најдобро)-подоцна(касно е!) мора да се стекнат со тоа првично искуство - на терен, а не пред TV или на клупа! Иако сум добар познавач на тактиката на Lippi (од Јувентус) и неговата способност во решавачките моменти да го истакне квалитетот, сепак и неговиот стил (како и на сите ние смртници) има грешки и мора да се приспособи кога-тогаш на модерниот фудбалски правец, правец кој се повеќе се стреми кон враќање на фудбалот кон оние убави за око - течни и воиграни акции, непопречени од строгите фудбалски тактики. Впрочем ако сите забележувате, се почесто се прменува тактика и систем на одбрана во која сите фудбалери учествуваат подеднакво, т.е. се практикува се повеќе тимскиот систем на одбрана, во кој тактичката поставеност на самите играчи (кога се во т.н. off-the ball позиција, т.е. кога се бранат) повеќе не е ослонета само на играчите задолжени за дефанзивните задачи, туку повеќе на целиот тим во целина! За разлика од овој систем, Итаљанскиот сеуште го користи веќе здосадениот и дотраен систем - catananacio ("чистата" област) и онаа до бескрај стерилна додавачка тактика - збунити непријатеља, па затоа и ја има репутацијата - најглумачка школа во Европа!

Тој имиџ се трга со следење на светските фудбалски потреби, слобода во играта на самите играчи и нивна реализација, а сето тоа само со одлучна рака на современ тренер и со напорна работа - во и надвор од терените, може да се постигне и да донесе успех - нешто за кое најголем факт ви е тренерот на Јувентус - Ciro Ferrara - современ познавач на потребите - тренер со тренд-сетерски квалитет, а со одлично совладана стара добра школа!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.334
Поени од реакции
6.014
Според последните шпекулации, Јуве и Милан би можеле да се најдат во уште една трансфер-битка, и тоа околу Симон Кјаер од Палермо. Тука Јуве има голема предност, бидејќи Зампарини е одличен пријател на Џон Елкан и на Ањели фамилијата, а добро е позната неговата изјава (која ја даде пред Амаури да потпише за Јуве), дека дури е тој Претседател на Палермо, ако сака Милан да купи играч од Палермо ќе треба да плати дупло од неговата вредност .

Кориере Дело Спорт, јавува дека во Јануари Јуве ќе отпочнел преговори со Севиља за Луис Фабиано, за на крајот од сезоната Фабиано да се пресели во редовите на Јувентус, и дека тој бил замената за Давид Трезеге . Во однос на неговите перформанси, од сите играчи кои се поврзуваат како можна замена за Трезеге, Фабиано е најблиску до карактеристиките на Французинот .

Aгентот на Трезеге изјави дека Трезе бил блиску до трансфер во Милан, но не сакал да го предаде Јувентус, и не сакал да ги вознемири фановите на клубот . линк

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
“He is used to be a protagonist so sitting on the bench is not ideal and it hurts him. But Juventus play week in week out and there should be enough space for him too.”
[/FONT]
Изјава која доволно говори дека Трезеге не може да ја поднесе клупата (што е и нормално), но Агентот и Трезеге забораваат дека место во тимот треба да си избори Трезеге на тренинг, а не со изјави и закани за заминување .

vucko

JuveManiac
Член од
16 јануари 2008
Мислења
192
Поени од реакции
23
Дојде и тој ден...

Инаку, Ибракамилович не издржа ни 2 месеци да ја скрие новата љубов(познато ми е од негде ова:pos2:), рушејќи го притоа сопствениот рекорд на адаптација, излегувајќи со следната изјава - однесувајќи се на неговиот претходен Ш-интер:

"We have better players, we play a much more beautiful style of football, possessing the ball and we always play on the attack. We practice a far more offensive game than Inter. That makes us better, and I have no doubt we will win. I know we will. We are stronger!":pos2:

SO, HOW DOES IT FEEL NOW, WHAT'S THE TASTE IN YOUR MOUTH, IS IT BITTER YOU LITTLE STERILE REPTILE, HUH???

А змија како змија, мења кожа, па еве што ги чека за 10 години...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
eve vi edno interesno video za vasiot stadion ako veke ne ste go videle.

I mnogu ubav stadion gradite!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.334
Поени од реакции
6.014
Дел Пиеро најверојатно нема да настапи и против Лацио, бидејќи повторно чувствувал болки во бутот, и се шпекулира дека против Лацио во нападот ќе бидат Трезеге и Амаури , а Јакинта ќе биде на клупа поради умореност од репрезентативните обврски . Дел Пиеро денеска го почнал тренингот, но одма заминал во вежбалната и бил ставен на листата на повредени играчи . линк

Ете шанса за Трезеге...

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.355
Поени од реакции
2.248
Дел Пиеро најверојатно нема да настапи и против Лацио, бидејќи повторно чувствувал болки во бутот, и се шпекулира дека против Лацио во нападот ќе бидат Трезеге и Амаури , а Јакинта ќе биде на клупа поради умореност од репрезентативните обврски . Дел Пиеро денеска го почнал тренингот, но одма заминал во вежбалната и бил ставен на листата на повредени играчи . линк

Ете шанса за Трезеге...
И тоа голема. Се надевам дека ке ја искористи и дека ке ја круниса со гол, само да има подршка од другите играчи (Амаури,Каморанези,Диего) мислам дека ке се снајде добро. АКо и ова не изигра ништо тешко дека ке добие уште шанси, ке бара трансфер секако! Но во спротивно ако постигне гол или ако изигра добра партија можно е да заработи нешто како првотимски статус додека игра добро. Некако може да го вклопи Чиро, ете сега уште на стартот на сезона има шанса и на тебе се остава Трезеге. Ке видиме што ке направи да се надеваме на најдоброто.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
epa zdravo da kazam jas nekoj zbor za novite spekulacii mislam deka ako gi zememe ili pandev ili lavezi ili za luis fabiano bi bilo dobro ama najdobra investicija od trojcata bi bil luis fabiano moe licno mislene

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
epa zdravo da kazam jas nekoj zbor za novite spekulacii mislam deka ako gi zememe ili pandev ili lavezi ili za luis fabiano bi bilo dobro ama najdobra investicija od trojcata bi bil luis fabiano moe licno mislene
И јас сум за Луис Фабиано дечково блескаше на купот на конфедерациите и во неделата сабалје со Аргентина на кој постигна прекрасен гол со лоп:vozbud:П.С. Милан тргнаа по Рафиња:tapp::xD:

НАЈПЛАТЕНИОТ ПРВ ТИМ ВО ИТАЛИЈА

Џанлуиџи Буфон 5,5 милиони евра
Мајкон 4,5 милиони евра
Лусио 4,5
Алесандро Неста 4
Кристијан Киву 3,5
Патрик Виеира 5,5
Андреа Пирло 5
Весли Снајдер 4
Роналдињо 7,5
Самуел Ето 10,5
Франческо Тоти 5,46

Само Џиџи од кај нас:haha::xD:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.355
Поени од реакции
2.248
И јас сум за Луис Фабиано дечково блескаше на купот на конфедерациите и во неделата сабалје со Аргентина на кој постигна прекрасен гол со лоп:vozbud:П.С. Милан тргнаа по Рафиња:tapp::xD:

НАЈПЛАТЕНИОТ ПРВ ТИМ ВО ИТАЛИЈА

Џанлуиџи Буфон 5,5 милиони евра
Мајкон 4,5 милиони евра
Лусио 4,5
Алесандро Неста 4
Кристијан Киву 3,5
Патрик Виеира 5,5
Андреа Пирло 5
Весли Снајдер 4
Роналдињо 7,5
Самуел Ето 10,5
Франческо Тоти 5,46

Само Џиџи од кај нас:haha::xD:
Што има врска тоа со фудбалот. Барем да нема повеќе од Јувентус, се гледе кои играат за фудбал а не за пари.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Diego - I'm proud BIANCONERO!
New Juventus star Diego is delighted with his start to the season and has claimed that the Bianconeri can go far this season.

The Brazilian didn’t expect all the enthusiasm and excitement around him and is incredibly happy to be in Turin.

“The truth is that I didn’t have a clue things were going to be like this, all the hype around me,” he told Spanish magazine Don Balon.

“I have to admit this is really exciting but now I have to pay them back on the pitch. I hope that with good football and goals the fans will be satisfied.

“Being part of this club is an honour and a dream come true. I am proud of this and I hope we will do great things. Our squad is quality and I am optimistic.

“There is no doubt that with Felipe Melo and I this team has improved a lot but even without us the squad is really good. Felipe and I are players who combine fantasy with our winning mentality.

“Playing alongside Alex Del Piero is great. He is an excellent footballer and I am sure we will get on well together on the pitch.

“The club spent a lot this summer so it’s understandable that they expect great things. Personally I am very ambitious and wouldn’t settle just for the title and the Coppa Italia. I want to achieve great success here and I want to be important in the Champions League too,” concluded Diego.

Каков ЅВЕР е дечково!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.334
Поени од реакции
6.014
И тоа голема. Се надевам дека ке ја искористи и дека ке ја круниса со гол, само да има подршка од другите играчи (Амаури,Каморанези,Диего) мислам дека ке се снајде добро. АКо и ова не изигра ништо тешко дека ке добие уште шанси, ке бара трансфер секако! Но во спротивно ако постигне гол или ако изигра добра партија можно е да заработи нешто како првотимски статус додека игра добро. Некако може да го вклопи Чиро, ете сега уште на стартот на сезона има шанса и на тебе се остава Трезеге. Ке видиме што ке направи да се надеваме на најдоброто.
Според последните шпекулации веќе 100% е сигурно дека Дел Пиеро нема да биде подготвен за мечот против Лацио, Јакинта е уморен од Репрезентативните обврски, и со тоа се отвара можност за Трезеге да го покаже тоа што го знае и умее . Одбраната на Лацио е слаба, позади себе ќе го има Диего, а ќе игра во тандем со Амаури, играч кој се има покажано дека не е ниту малку себичен, и според тоа очекувам Трезеге да има и тоа каква поддршка од соиграчите , а лично е негово дали ќе се покаже или ќе ги прикаже слабите перформанси од пријателските купови и натпревари во текот на летото . Се надевам дека ќе постигне гол, гол кој ќе му ја врати самодовербата и се надевам дека ќе влијае позитивно врз неговата форма .

DangerouzZ

Bianconero Till I Die !
Член од
24 август 2009
Мислења
366
Поени од реакции
21
Alal neka mu e stvarno , dojde i beshe pre4ekan i e podrzhan kako shto samo mozhe da sonuva nekoj igra4 shto doagja vo nova sredina , se nadevam deka kje prodolzhi so odli4nite igri , prosto e praznik za o4i da go gledash na teren :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.907
^Круз, т.е., Круз и онака ке играше со оглед на тоа дека во претходното коло ги даде двата гола против Киево на гости . Е сега Балардини мислам игра со тројца во напад т.е. некој 4-3-3/4-3-2-1 формат па ако не игра Зарате, триото би било Фоџа - Круз - Роки . Знам за Фоџа се збореше дека ке стартува со Јуве, ако остане доследен Балардини на својата тактика, големи се шансите тоа трио да го видите против Јувентус .

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/09/08/1487156/lazios-mauro-zarate-unlikely-to-be-fit-for-juventus-match

и ова ни иде у прилог ако е точно,Зарате се повредил па нема да игра,топ у напад се Роки и ..
Добро е што нема да игра (најверојатно) Зарате, но во тој случај ќе играат Роки и Круз, играчи кои во минатото ни стварале многу проблеми. Нема да биде лесен залак Лацио и без Зарате... Сепак, очекувам овојпат да не ни ствараат толкави проблеми како порано, и секако очекувам уште една победа на Олимпико во Рим.
^Круз, т.е., Круз и онака ке играше со оглед на тоа дека во претходното коло ги даде двата гола против Киево на гости . Е сега Балардини мислам игра со тројца во напад т.е. некој 4-3-3/4-3-2-1 формат па ако не игра Зарате, триото би било Фоџа - Круз - Роки . Знам за Фоџа се збореше дека ке стартува со Јуве, ако остане доследен Балардини на својата тактика, големи се шансите тоа трио да го видите против Јувентус .
И јас прочитав негде дека Фоџа ќе игра. 4-3-3 мислам дека ќе е, посоодветна е таа земајќи ги во предвид играчите кои (ќе) ги има Лацио на располагање.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom