Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Еднооставно,не треба на тие навивачи да им се дозволи пристап до тренинг кампот,ти не се навивачи на тимот тогаш,не знам што ќе постигнат ако го исвиркуваат,сега е во јуве,готово се врати,било тоа што било,сега баш кога имаме најјак состав по 2006 не треба да се пореметува атмосферата,тие улстраси Viking или други се најзабегани навивачи,глејте на еден Малдини што правеа,никад нема да му простат на Канаваро али од друга страна па многу се тврдоглави

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Според goal.com Јуве и Барса со во преговори за трампа на Поуслен и Касерес, по се изгледа Касерес ќе биде последното засилување годинава. Линк

Тоа што Кико го постираше порано само сега на англиски, изјавува дека овој Јувентус е сличен од тој на Капело, јас пак мислам дека е посилен, имаме одличен плејмејкер во Диего нешто што немавме тогаш. Линк!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Тоа што Кико го постираше порано само сега на англиски, изјавува дека овој Јувентус е сличен од тој на Капело, јас пак мислам дека е посилен, имаме одличен плејмејкер во Диего нешто што немавме тогаш. Линк!
Можеби средината е подобра, но одбраната е таа што ги балансира работите..Тогаш Јуве ги имаше Зебина, Турам, Канаваро (во најдобра форма), Замброта, Песото итн, што мислам дека се поквалитетна одбрана од онаа што ја има Јуве во моментов, и се надевам дека ќе ме демантираат нареднава сезона...

Џони Зебина денеска слави роденден..31 година, а роденденот се надевам дека ќе го прослави во матичната земја, и се надевам дека ќе постигни роденденски подарок гол, а зошто да не и хет-трик:) линк

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Можеби средината е подобра, но одбраната е таа што ги балансира работите..Тогаш Јуве ги имаше Зебина, Турам, Канаваро (во најдобра форма), Замброта, Песото итн, што мислам дека се поквалитетна одбрана од онаа што ја има Јуве во моментов, и се надевам дека ќе ме демантираат нареднава сезона...

Џони Зебина денеска слави роденден..31 година, а роденденот се надевам дека ќе го прослави во матичната земја, и се надевам дека ќе постигни роденденски подарок гол, а зошто да не и хет-трик:) линк
Еј да бе не знам и јас како заборавив од оваа наша одбрана, на чело со Моли и Канаваро од последниве 2 години(да се надеваме дека ќе изигра добро иначе наебавме).

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Дали знае некој каде се игра мечот со Нанси, мислам на кој стадион?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Bh. nogometaš Juventusa Hasan Salihamidžić (32) zadovoljan je ovoljetnim pojačanjima talijanskog kluba, koji je na nogometnom tržištu napravio bolji posao od svih talijanskih rivala.
Kao što je uvijek s njim bio slučaj, Salihamidžić je jedan od najvrjednijih igrača na pripremama svog kluba, koji se kod trenera Cire Ferrare priprema u Pinzolu.

"Radimo vrlo dobro s trenerom i njegovim osobljem. Imamo sjajne igrače i doista smo odličan posao odradili u prijelaznom roku. Pojačali smo se i sada smo spremni pobjeđivati" - rekao je bivši nogometaš HSV-a i minhenskog Bayerna, izrazivši nadu da će pod Ferrarom igrati češće no što je igrao pod Claudijem Ranierijem.

"Moja je uloga pomoći momčadi i zato mi je važno da igram što više. Ne znam koja bi to pozicija trebala biti. Na treneru je da to odredi. U svakom slučaju, sretan sam ovdje i drago mi je što sam dio Juventusa." - dodao je Hasan.
www.juvebalkan.net
Браво за Брацо..Важно му е да игра, не е битно на која позиција, тоа доволно говори за неговата желба за докажување..Овој играч вреди злато затоа што може да игра на секоја позиција на подеднакво ниво, и мислам дека токму поради него Јуве не се впушти да бара лев-бек..Се надевам дека помалку ќе се повредува од минатата сезона, и дека ќе има допринос во новиот Јуве вгодина..

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.754
Поени од реакции
3.793
Наводно Раниери го дал Јуве на суд поради тоа што бил отпуштен и сака клубот да му ги исплати сите пари, како да е сеуште тренер.

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]It’s reported he has put in an official request to be registered for the new season, but as Ciro Ferrara has already been signed up for the post, Juventus cannot have two tacticians.
[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]This also means that, according to the rules, Juve are in breach of contract and must pay Ranieri bonuses for the remaining year of his contract, amounting to just under £1m.
[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]In fact, ‘Tuttosport’ claims this is just a ruse to force the club into reaching a mutual agreement to terminate the contract.
[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]It would allow Ranieri to resume his career elsewhere, something he cannot do yet because he is still under contract.[/FONT]
Значи Раниери доставил официјално барање за да тој биде тренер на Јуве и во текот на идната година, затоа што сеуште бил под договор. Според правилата Јуве има направено прекршок во врска со договорот и затоа мора да му плати на раниери околу 1 милион за остантиот дел од договорот. Според Тутоспорт тоа е само измама за да може да се раскине договорот, Раниери да го земе парите и да си ја продолжи кариерата во некој друг клуб.

Какво гомно е овој Раниери, човеков не заслужува ни мрсул да фрлиш на него, а не па да му исплатиш 1 милион. Да имаше трунка совест не само што сам ке си поднесеше оставка, туку веке никогаш немаше да се врати назад и да го става името на клубот во уста. Овој заслужува да умре. . .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Значи Раниери доставил официјално барање за да тој биде тренер на Јуве и во текот на идната година, затоа што сеуште бил под договор. Според правилата Јуве има направено прекршок во врска со договорот и затоа мора да му плати на раниери околу 1 милион за остантиот дел од договорот. Според Тутоспорт тоа е само измама за да може да се раскине договорот, Раниери да го земе парите и да си ја продолжи кариерата во некој друг клуб.
Колку тежок лузер..Од една страна не сака да ги изгуби парите што по договорот му следуваат и за наредната сезона, а од друга страна сака да си најде нова работа и тоа да почне уште веднаш, но ако го стори тоа автоматски ќе му се скратат примањата коишто треба да ги земе од Јуве за наредната сезона..И јас мислам дека е измама, бидејќи сличен случај имаше и Манчини во Интер, кој треба да зема уште плата а нема работа, и мислам дека тоа е најголемата причина зошто нема најдено сеуште ангажман, бидејќи зема 4милиони плата по сезона (мислам дека оваа му е последна од тековниот договор со Интер), а ако најде работа нема шанси да ги зема ни двојно помалку..Ама Манчини барем седи и ќути, си зема плата, а овој ем сака да земе плата, ем да тренира друг клуб..Тоа мислам дека нема да може така лесно..Јувентус има тим на адвокати кои сигурно ги имаат разгледано сите услови и клаузули во договорот на Лузериери со Јуве пред да му врачат отказ..Нешто што не е ново и непознато за него..Па уште сакал да биде заведен во регистарот како тренер на Јуве..:pos2::pos2:

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Наводно Раниери го дал Јуве на суд поради тоа што бил отпуштен и сака клубот да му ги исплати сите пари, како да е сеуште тренер.

Какво гомно е овој Раниери, човеков не заслужува ни мрсул да фрлиш на него, а не па да му исплатиш 1 милион. Да имаше трунка совест не само што сам ке си поднесеше оставка, туку веке никогаш немаше да се врати назад и да го става името на клубот во уста. Овој заслужува да умре. . .

Ех од кога го зборев јас ова ... :pos2::pos2: шала шала

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Интересни податоци за тоа колку се важни Момо Сисоко и Џорџо Киелини во Јувентус:

Кога играл Сисоко:
- Јуве примил 14 гола во 20 натпревари (0,7 голови по натпревар)..
Кога не играл Сисоко:
- Јуве примил 23 гола во 18 натпревари (1.27 голови по натпревар)..

Кога играл Киелини;
- Јуве примил 23 гола во 27 натпревари (0,85 голови по натпревар)
Кога не играл Киелини:
- Јуве примил 14 голови во 11 натпревари) (1.27 голови по натпревар)

Кога играле истовремено Сисоко и Киелини:
- Јуве примил 9 гола на 16 натпревари (0,56 голови по натпревар)
Кога Киелини и Сисоко не биле во игра заедно во исто време:
- Јуве примил 8гола во 6 мечеви (1.33 голови по натпревар)

По ова се гледа колку се важни Сисоко и Киелини во одбраната на Јувентус, а потпомогнати од Мело и Маркизио годинава мислам дека одбраната ќе ни биде на високо ниво (нормално ако продолжат со ваква игра)..

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Од колку играме со нанси, Ја пишува само утакмицата со севиља а за натпреварот во франција нема ништо.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Од колку играме со нанси, Ја пишува само утакмицата со севиља а за натпреварот во франција нема ништо.
Мечот почнува во 18 часот..Би требало да биде пренесуван тука

Buffon, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie, Marchisio, Camoranesi, Sissoko, Almiron, Diego, Iaquinta, Trezeguet, Kirev and De Paola
Овие играчи се останати во Пинцоло и си имаат редовен тренинг, додека пак сите други се тргнати во Франција за пријателскиот дуел со Нанси Лориан..Диего ќе почека за својот прв натпревар веројатно за мечот против Севиља за Peace купот..:toe:

Според заминатите играчи најверојатно составот на Јуве ќе биде:

Manninger

Zebina--Legrotaglie--Ariaudo--Molinaro

Tiago--Poulsen--Brazzo

Del Piero

Daud(Immobile)--Amauri

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Кои други екипи учествуваат на Peace Купот? Мислам дека беа две групи од по три учесника.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Четири групи биле. Па ова е цел турнир. Ќе биде интересно да се види како ќе се снајде тимот на Јуве во една ваква силна конкуренција на Реал, Лион, Порто, Астон Вила...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom