Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.655
Поени од реакции
5.339
«We managed to bring home an important victory. Let’s hope that 2009 will be even better than 2008. We know that Inter is 6 points ahead of us, it is a strong team and they win when they don’t play well but we are still there. We must not relax and then we’ll see what happens.For me it is important to end 2008 in this manner. It is not easy to arrive in a big club and do well immediately. This is also thanks to my team-mates, a group that put me in the right conditions to get accustomed and a team that helped me to score all these goals.-Амаури
Ние се трудевме да однесеме дома важна победа. Да се надеваме дека 2009 ќе биде подобра од 2008. Ние знаеме дека Интер е 6 бода пред нас, имаат силен тим, и тие победуваат кога не играат убаво, но ние сме сеуште тука. Ние не смееме да се опуштиме и тогаш ќе видиме што ќе се случи.Според мене е многу важно да ја завршиме 2008ма на ваков начин.
Не е лесно да се дојде во голем клуб и да бидеш јак веднаш. Ова исто така е заблагодарување на моите соиграчи, група која ме постави на прав пат, да се навикнам, и тимот ми помогна да ги постигнам сите овие голови - Амаури!!

Раниери изјави за Амаури:
«He is doing really well and thanks to him we are not missing Trezeguet. To elaborate a bit, it was my objective to have a photocopy of the team in the sense that I wanted two similar players in each role to be able to compete on all fronts and have the possibility of choosing the best , fielding the players who are most in form.»
„Тој си ја врши работата солидно, и благодарение на него, нам не ни недостига Трезеге. Да разработам малку, беше мој предлог да имам фотокопија на тимот,конкретно јас сакав да имам два слични играчи на иста позиција да се натпреваруваат на сите фронта, и да имам можност да ги бирам најдобрите, и играчите кои се во форма...“
 

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Прво полувреме се изигра на ниво, и така би требало секогаш да игра Јуве.. Второ полувреме како муви без глави беа.. Незнам што му се случи на играчите.. Дефинитвно се изгубија.. Но додека го имаме Гранде Амаури, нема зима:):).. Секогаш на свое место и на време, да реши натпревар... Молинаро?? Само ако слушнам пофален збор за него, на фан клубов ке барам под хитно да биде баниран тој што ја дал пофлабата:pos2::pos2:.. Дечкото дефинитвно ја згрешил професијата.. Овај е за млекар, за на тезга да работи.. Ама за фудбалер, дајте ве молам.. Детево е без дарба луѓе.. Колку што може на Бандера да се видат Лисја, толку и од Молинаро ке стане фудбалер.. Или поточно кажано: Молинаро и Фудбал = Магаре и Козметика!! Сепак 3 бода зедовме, и со тоа треба да сме задоволни.. Позз.. FORZA JUVE!!!!:eek:lee::eek:lee:

Едит: Добро сега Пират ме нервираш???:):):)
Еве ако мислиш дека те зафркавам многумина го мислат тоа може само му бил срекен денот ама стварно изигра добро денес:toe:
 

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Добра игра на Бјанконерите првото полувреме...Почетокот на второто полувреме беше катастрофа...Но потоа следеше голот на Маестро Амаури и се реши дилемата околу победникот на оваа средба..Аталанта се покажа како жилава екипа, зошто иако губеа 0-2, второто полувреме влегоа многу мотивирани, и малку фалеше една сигурна предност од 0-2 да ја прокоцкаат играчите на Јувентус..

...
второ полувреме не беа толку лоши колку што Аталанта играа многу добро,ипак јуве даде гол во второ полувреме,знаеш дека Аталанта има дома рекорд како и јуве така да тешко е многу да се игра у гости со таков противник,али после голот на Аталанта кој што дојде брзо на почеток на второ полувреме,на јуве им падна концентрација малце и Аталанта беа многу помотивирани и вршеа притисок,али одбраната беше одлична,се знае кога играат Киелини и Легро играме добро у одбрана,исто пофалба и за Мелберг и за Молинаро,добро си ја завршија задачата во одбраната,само во средниот ред малце попуштивме и затоа ни напраија притисок
 
Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
videte sea vaka kako rvo napraviv mala pauza za vreme na vtoroto poluvreme ne go zagledav od pocetok, vikate igrale slabo, pa normalno e mislam nemoze se topkata da bide vo nasite noze, makar i pri vodstvo od 2:0 nemase potreba da se forsiraat tolku igracite pa neli treba istite da igraat naredna utakmica. mislam deka nema potreba da se kritikuva ekipata so milan izigraa na nivo onolku kolku sto trebase za pobeda sea so ovie isto taka onolku kolku sto trebase za pobeda, pa nemozi covek da trca kako konj celo vreme i da napaga pa togas da recime deka izigrale odlicno, bitni se trite boda. pozdrav do site FORCA JUVE
 

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.337
Поени од реакции
2.224
охоооо 3 бодчиња на тешкото гостување, а за нас лесно. (=

Не го гледав првото поливреме поради оправдани причини ама второто го гледав.
И немој ти КИКО се си против Молинаро, сега е во форма бе ако има на утакмица 2 кикса само има игра Молинаро, па Раниери ако вие мислите дека е ГЛУП зошто тогаш ако е ГЛУП не си оди? Така да не го чепкајте Молинаро додека игра солидно, убаво изигра. Денеска ме разочараа Сисоко и Де Чеље додека најдобар беше Маркиони и Мелберг, овој Мелберг полека влегува во форма каков СТУБ е само ама и добар е и во напад ме изненади пасот кој си го направи таму горе на линијата, добри центаршутеви упатува Мелберг добар беше денеска а за Амаури незнам ако фати топка или фаул или наша топка ке е (= шо убаво си ја пљасна со глава ама со одличниот центаршут, како и да е да не дискутираме многу добра победа ни легне. Сега чекаме кикс на Интер, а следното коло го играме на 10 Јануари со Сиена.

Брв- Дел Пиеро го здробија 100 фаули му направија на човекот (=

Милан 5-1 Удинезе :nesvest:


Дел Пиеро цели кон најдобар стрелец 2008 година заедно со Амаури.
Повеќе!


 
Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
sto napravija be ovie real nekne huntelar sea diara zarem ne cekaat kako seco transfer period. go mrazam seko
 

Brutaliptischen

Каталонче
Член од
7 ноември 2008
Мислења
93
Поени од реакции
0
Многу е јак Амаури ама искрено според мене е Но.1 Во Италија! Сите можат вода да му носат во Решето! Поздрав И Честито Победа!
 
Д

Демијан

Гостин
Da da sekoja cest, najgolem transver sezonava ne samo vo Juventus voopste vo svetot, ne gledam nekogo sto se pokaza poveke, mozda Quaresma:pos2:, a drug nema :)
Да и јас мислам дека Кварезма е подобар трансфер.Иако сум фан на Јуве ама што е право право е.Исто така и Мансини е многу добар трансфер како и Шевченко заедно со Сендерос!!!:pos:
 
Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Да и јас мислам дека Кварезма е подобар трансфер.Иако сум фан на Јуве ама што е право право е.Исто така и Мансини е многу добар трансфер како и Шевченко заедно со Сендерос!!!:pos:
Go zaboraviv i Senderos, izigra odlicno na trening vcera :D

Barcelona: 18.37%
Man Utd: 14.29%
Juventus: 14.29%
Roma: 9.18%
Arsenal: 9.18%
Real Madrid: 8.16%
Inter: 8.16%
Liverpool: 8.16%
Chelsea: 3.12%
Bayern Munich: 3.06%
Panathinaikos: 1.02%

Ova se rezultatite od anketata na goal.com za toa koj ke ja osvoi ligata na sampionite, izgleda deka svetot ima doverba vo nas :D
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom