Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
може ќе најдат некое компромисно.... Gianni Agnelli SportFive Arena

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Точно, ама на Спортфајв како возврат на она што ќе инвестира за изградба на Стадионот, пишуваше дека ќе му биде отстапено името на Стадионот во рок од 5 години:toe:
Името и не е толку битно.... конечно Јувентус ќе добие стадион каков што заслужува еден гигант од ваков ранг. Теренот од навивачите ќе биде одвоен само 8 метри ( незнам дали има таков друг стадион во Италија ) , значи ќе биде сличен на англиските стадиони што особено ми прави мерак

Cappie

Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Името и не е толку битно.... конечно Јувентус ќе добие стадион каков што заслужува еден гигант од ваков ранг. Теренот од навивачите ќе биде одвоен само 8 метри ( незнам дали има таков друг стадион во Италија ) , значи ќе биде сличен на англиските стадиони што особено ми прави мерак
да, и плус, слушнав се правеле некои комплетни промени во инфраструктурата т.е. во начино до стигнување на стадионот...демек ќе имало директна линија со трамвај или слично, па нема да претставува проблем да се полни стадионот иако е надвор од торино.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Jas citav deka na Sport Five im e dodeleno pravoto da odlucat za imeto, znaci ako sakaat tie mozat da go krstat Gianni Agneli ali tesko mi e za veruvane verojatno ke bide nesto vrzano za imeto na kompanijata Sport Five, zatoa sto nikoj ne bi investiral ako nema nekakov interes, vo ovoj slucaj interesot e reklama na Sport Five, a podobra relkama od toa stadionot na Juventus da go nosi tvoeto ime nema:D

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
da se nadovrzam za muabetot za patuvanjeto, tocno e deka za potrebite na stadionot ke bide graden podzemen tunel koj ke vodi do stadionot direktno, taa potreba se nametnuva zaradi toa sto sega ako sakas da stasas na dele alpi od torino so avtomobil trebalo da se vozi saat i pol, apa da ne zboruvam so avtobus, a sea so metroto ke stasuvalo za nekoi 20 - 30 min. i zaradi toa se smeta deka na natprevarite na juve na dele alpi nema navivaci ustvari ne e ispolnet do posledno mesto

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Коболи:

Новиот стадион ќе биде дом на фановите на ЈувентусПретседателот на Јувентус, Џовани Коболи Џиљи е задоволен што неговиот клуб ќе биде единствен во Серија А, со стадион во целосна сопственост на кмубот

“Новиот стадион ќе биде модерен и безбеден, место на кое ќе се одиграат повозбудливи натпревари, не само што ќе може да се гледа од само неколку метри од теренот, но и да се слушне вревата типична за ваквите натпреварувања.” – рече Коболи за новиот стадион.

Новиот стадион кој ќе го носи името по спонзорот, ќе чини околу 105 милиони евра и ќе
треба да се заврши до мај 2011. Неговата изградба ќе започне во март.

Стадионот нема да има атлетска патека и ќе има капацитет за 40000 фанови.

“Од денеска, секој фан на Јуве ќе има нов стадион.“

“Јувентус е првиот клуб во Италија, кој ќе има стадион кој е во целосна сопственост на клубот, и тоа ми приредува голема гордост.”

извор: 24fudbal.com.mk

Cappie

Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
аирлија нека е...дај боже сите членови на овој фан клуб барем по еднаш да го посетиме стадионов, и да уживаме во играта на јуве!

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
аирлија нека е...дај боже сите членови на овој фан клуб барем по еднаш да го посетиме стадионов, и да уживаме во играта на јуве!
Imam dve zelbi sto se povrzani so ova i ke napravam sve za da gi ispolnam a toa se: da go gledam ednas Juventus vo Torino i da go gledam golemoto tursko derbi pomegu Fenerbahce vs. Galatasaray!

I neka ni e so sreka stadionot:D

Член од
22 април 2008
Мислења
549
Поени од реакции
93
Коболи:

Новиот стадион ќе биде дом на фановите на ЈувентусПретседателот на Јувентус, Џовани Коболи Џиљи е задоволен што неговиот клуб ќе биде единствен во Серија А, со стадион во целосна сопственост на кмубот

“Новиот стадион ќе биде модерен и безбеден, место на кое ќе се одиграат повозбудливи натпревари, не само што ќе може да се гледа од само неколку метри од теренот, но и да се слушне вревата типична за ваквите натпреварувања.” – рече Коболи за новиот стадион.

Новиот стадион кој ќе го носи името по спонзорот, ќе чини околу 105 милиони евра и ќе
треба да се заврши до мај 2011. Неговата изградба ќе започне во март.

Стадионот нема да има атлетска патека и ќе има капацитет за 40000 фанови.

“Од денеска, секој фан на Јуве ќе има нов стадион.“

“Јувентус е првиот клуб во Италија, кој ќе има стадион кој е во целосна сопственост на клубот, и тоа ми приредува голема гордост.”

извор: 24fudbal.com.mk
Подвлеченото некако противречно ми звучи. Еднаш вели целосна сопственост Јуве еднаш името на спонзорот.На кој спонзор се мисли, на NewHoland-Fiat Group или на sport five ? А ова Sport five не можи да е спонзор на стадионот кога велат дека е 100% сопственот на Јуве шо значи не мози да се вика Sport five.

Cappie

Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Подвлеченото некако противречно ми звучи. Еднаш вели целосна сопственост Јуве еднаш името на спонзорот.На кој спонзор се мисли, на NewHoland-Fiat Group или на sport five ? А ова Sport five не можи да е спонзор на стадионот кога велат дека е 100% сопственот на Јуве шо значи не мози да се вика Sport five.
нема тоа никаква врска. спортфиве е спонзор кој ја потпомага изградбата на овој стадион. но, сопственоста на истиот ќе ја јувентус ф.ц. името се става на стадионот за да се добијат пари, пример спортфајв им дава 200 милиони на јуве за 5 години стадионот да се вика така. ако јуве не ги сака тие пари можат да си го крстат како сакаат...ама не се будали па ќе ги земат. така да, името служи исклучиво за реклама, воопшто не е исто со сопственикот на објектот.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
еве и ја најдов некоја слика од стадионот
http://www.stadiumguide.com/giovanniagnelli.htm

ја мислам нема да се вика SportFive иако тоа би ни донело повеќе финансии, Италија не е како Германија на пример,тука повеќе се цени традицијата,не знам дали има стадион у Италија кој се вика според спонзорот,мислам дека нема,може да се вика Јувентус Арена а ја највише сакам да се вика Gianni Agnelli

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom