Името и не е толку битно.... конечно Јувентус ќе добие стадион каков што заслужува еден гигант од ваков ранг. Теренот од навивачите ќе биде одвоен само 8 метри ( незнам дали има таков друг стадион во Италија ) , значи ќе биде сличен на англиските стадиони што особено ми прави меракТочно, ама на Спортфајв како возврат на она што ќе инвестира за изградба на Стадионот, пишуваше дека ќе му биде отстапено името на Стадионот во рок од 5 години
да, и плус, слушнав се правеле некои комплетни промени во инфраструктурата т.е. во начино до стигнување на стадионот...демек ќе имало директна линија со трамвај или слично, па нема да претставува проблем да се полни стадионот иако е надвор од торино.Името и не е толку битно.... конечно Јувентус ќе добие стадион каков што заслужува еден гигант од ваков ранг. Теренот од навивачите ќе биде одвоен само 8 метри ( незнам дали има таков друг стадион во Италија ) , значи ќе биде сличен на англиските стадиони што особено ми прави мерак
Imam dve zelbi sto se povrzani so ova i ke napravam sve za da gi ispolnam a toa se: da go gledam ednas Juventus vo Torino i da go gledam golemoto tursko derbi pomegu Fenerbahce vs. Galatasaray!аирлија нека е...дај боже сите членови на овој фан клуб барем по еднаш да го посетиме стадионов, и да уживаме во играта на јуве!
Подвлеченото некако противречно ми звучи. Еднаш вели целосна сопственост Јуве еднаш името на спонзорот.На кој спонзор се мисли, на NewHoland-Fiat Group или на sport five ? А ова Sport five не можи да е спонзор на стадионот кога велат дека е 100% сопственот на Јуве шо значи не мози да се вика Sport five.Коболи:
Новиот стадион ќе биде дом на фановите на ЈувентусПретседателот на Јувентус, Џовани Коболи Џиљи е задоволен што неговиот клуб ќе биде единствен во Серија А, со стадион во целосна сопственост на кмубот
“Новиот стадион ќе биде модерен и безбеден, место на кое ќе се одиграат повозбудливи натпревари, не само што ќе може да се гледа од само неколку метри од теренот, но и да се слушне вревата типична за ваквите натпреварувања.” – рече Коболи за новиот стадион.
Новиот стадион кој ќе го носи името по спонзорот, ќе чини околу 105 милиони евра и ќе
треба да се заврши до мај 2011. Неговата изградба ќе започне во март.
Стадионот нема да има атлетска патека и ќе има капацитет за 40000 фанови.
“Од денеска, секој фан на Јуве ќе има нов стадион.“
“Јувентус е првиот клуб во Италија, кој ќе има стадион кој е во целосна сопственост на клубот, и тоа ми приредува голема гордост.”
извор: 24fudbal.com.mk
нема тоа никаква врска. спортфиве е спонзор кој ја потпомага изградбата на овој стадион. но, сопственоста на истиот ќе ја јувентус ф.ц. името се става на стадионот за да се добијат пари, пример спортфајв им дава 200 милиони на јуве за 5 години стадионот да се вика така. ако јуве не ги сака тие пари можат да си го крстат како сакаат...ама не се будали па ќе ги земат. така да, името служи исклучиво за реклама, воопшто не е исто со сопственикот на објектот.Подвлеченото некако противречно ми звучи. Еднаш вели целосна сопственост Јуве еднаш името на спонзорот.На кој спонзор се мисли, на NewHoland-Fiat Group или на sport five ? А ова Sport five не можи да е спонзор на стадионот кога велат дека е 100% сопственот на Јуве шо значи не мози да се вика Sport five.
просториите во стадионот се лудило,односно ќе бидат лудилоStadioncevo e stvarno lepota eve vi sliki pa sami videte
http://www.corrieredellosport.it/Fotogallery/Juve/8171/0/Juve, ecco il nuovo stadio