Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Бразилскиот напаѓач од Палермо, Амаури е на добар пат да стане фудбалер на Јувентус уште овој месец, соопштија медиумите на Апенинскиот Полуостров. Во текот на вчерашниот ден во Милано дошло до средба меѓу шефовите на двата клуба Алесио Секо и Мауро Ѕампарини кои, наводно, ги договорите деталите околу трансферот на Амаури.

Неофицијално, Палермо за да го продаде својот најдобар стрелец бара 25 милиони евра, но Ѕампарини би бил задоволен кога би добил 18, плус половина од правара на Рафаеле Паладино. Втора работа е тоа што претседателот на Палермо имаше намера да го продаде Бразилецот по завршувањето на сезоната, меѓутоа ако Јувентус "запне" да го донесе во јануарскиот преоден рок, тоа најверојатно ќе се случи уште сега.

Амаури, за кого интерес во последните неколку месеци покажа и Милан наскоро може да добие италијанско државјанство и дури да заигра за "аѕурите" што би ја забрзало процедурата околу трансферот во Јувентус.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Бразилскиот напаѓач од Палермо, Амаури е на добар пат да стане фудбалер на Јувентус уште овој месец, соопштија медиумите на Апенинскиот Полуостров. Во текот на вчерашниот ден во Милано дошло до средба меѓу шефовите на двата клуба Алесио Секо и Мауро Ѕампарини кои, наводно, ги договорите деталите околу трансферот на Амаури.

Неофицијално, Палермо за да го продаде својот најдобар стрелец бара 25 милиони евра, но Ѕампарини би бил задоволен кога би добил 18, плус половина од правара на Рафаеле Паладино. Втора работа е тоа што претседателот на Палермо имаше намера да го продаде Бразилецот по завршувањето на сезоната, меѓутоа ако Јувентус "запне" да го донесе во јануарскиот преоден рок, тоа најверојатно ќе се случи уште сега.

Амаури, за кого интерес во последните неколку месеци покажа и Милан наскоро може да добие италијанско државјанство и дури да заигра за "аѕурите" што би ја забрзало процедурата околу трансферот во Јувентус.
Аман бе овие од управата се глупи или глупи. Шо ќе ни е напаѓач сега на полусезона можи одиме на три фронта па да се ротират. Нека земат таму да ја средат одбраната или средината... :kesa: Се надевам ако преговарале за некој дека тој бил Барзаљи се друго е глупост.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.267
Поени од реакции
5.903
Аман бе овие од управата се глупи или глупи. Шо ќе ни е напаѓач сега на полусезона можи одиме на три фронта па да се ротират. Нека земат таму да ја средат одбраната или средината... :kesa: Се надевам ако преговарале за некој дека тој бил Барзаљи се друго е глупост.

Точно, ама овие не се поддржани информации..Не се знај колку е вистина,можи се сретнале за Барзаљи!!!:pos2:

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
ako ne kupime defanzivec sega gotovi sme !!!! Pa nemoze toj Grugera da igra be , koga ke go vidam so topka cel se tresam deka ke naprai nekoja greska , p toj ne e za vo malo da go stais da igra zaden igrac a ne pa vp juve .

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
da be i ja se cudam zemat napagac.jakinta del piero trezege paladino se tuka zs ke im e uste 1 napagac treba odbrana odbrana.da se nadevame deka ke zemat nekoj dobar! Bianconerro magico!:D

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.267
Поени од реакции
5.903
Подобро е и напаѓач и одбрана да земат минимум двајца!!Уште еден да се повреди ќе треба од младината да земаат, во одбраната!!Бириндели??Немојте бе!!!

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.790
Moе мислење: Нека го земат Барцаљи на позајмица, со опција да можат да го откупат на крај од сезоната. А Амаури може да почека до лето, не ни треба сега.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Подобро е и напаѓач и одбрана да земат минимум двајца!!Уште еден да се повреди ќе треба од младината да земаат, во одбраната!!Бириндели??Немојте бе!!!
Абе да земат уште три постави можи ќе му се урни авионот па за секој случај а?
Реално гледано уште еден одбрамбен ќе биди доволно. На лето се враќа крискито, можи и андраде (ако прооди) а останатите работи ќе се размислува тогаш.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Викаа зимава ке фрлаат пари, али изгледа со празни раце на крај. Еве, Иванович ни го зема Челзи, за Барзаљи бараат многу пари, единствено да ги покриеме дупките можеме одма да го купиме Мелберг(некаде 2мил евра) на полусезона, а за наредната за беспари може.
Во секој случај мора некој одбрамбен да се земе. И тоа некој докажан, а не некој од маливе клубови кој само ке ја влоши ситуацијата.

За Бумсонг се шпекулира дека ке идел во Бешикташ. Значи во план им е да земат 2-3одбрамбени играчи.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.267
Поени од реакции
5.903
Јас мислам дека тие си знаат убаво и не седат со скрстени раце..Јас читав дека Андраде заздравувал многу добро па можи некаде средината на Февруари да се врати!!

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Да али ке му треба уште најмалце пола месец додека се врати со "full fitnes" шо викаат.
Мора да земеме дефанзивец, мора!

Едит-
Овој Тиаго место да гледа да игра што подобро, да си ја поправи формата, да ја убеди управата дека во прав човек вложиле пари...он изјавува дека доаѓањето во Јувентус било грешка и дека сака да си оди!! Мрш ѓубре едно!!

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Па најубаво да го продадеме Тиаго и со тие пари да ги земеме или Сисоко или Мелберг..најубаво

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Па најубаво да го продадеме Тиаго и со тие пари да ги земеме или Сисоко или Мелберг..најубаво
1. Тиаго. Ако му се бега ајт. Веќе ми скисна од чекање на неговиот меч.
2. Мелберг - аман бе па уште пари на овај да фрламе? Нели муабетот е ако се зема да се зема за без пари? Според мене никако давање дополнителни пари за него.
3. Клубот има пари сигурно за да купи арен играч во одбрана. (Барзаљи, Лугано, Запата). Шо му е филмот не знам. Негде читав дека на Елкан(внук му на Џани Ањељи) сопственик на >50% од акциите игледа наму е по кефот и можи да го продава клубот. Само колку има вистина ???ќе видиме.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Familijata Agnelli go poseduva Juventus od mnogu oddamna ( 1924 ). Za prodavanje na klubot nema sansi da dojde . Vnucite na Agnelli ( od sestra ) John i Lapo Elkan izjavija deka nikogas nema da go prodadat klubot bidejki taka sakal dedo im. Se spekulira deka Lapo Elkan ( ytanvestit, narkoman ..... i uste mnogu interesni raboti svrzani za nego ) od narednata godina ke bide pretsedatel na Juve mesto Cobolli gigli.

A vo vrska so transferive mislam deka dokrajot na ovoj preoden rok ke dojdat melberg i sissoko .

Д

Демијан

Гостин
Па нека го продаде кога не му се даваат пари за засилувања.Се збореше овој преоден рок ќе земат квалитетен играч ама од тоа изгледа ништо.Јас сум за продавање на клубот,ај може ќе го купи некој богат Русин па да имаме пари за засилување колку ти душа сака:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom