Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи до компанијата, една колешка ја примија само со тоа.
Во која фирма?
Автоматски споено мислење:

Здраво сакам да ве прашам во кој случај се преминува од државна на приватна квота
Трет пат ако презапишеш предмет.

^ И ако презапишеш повеќе од 2 предмети во семестар.
Дали сте сигурна и дали важи за сите факултети

Во која фирма?

Трет пат во ред а ако не освоиш 50% од кредитите дали е и тоа

^ И ако презапишеш повеќе од 2 предмети во семестар.
Или важи само за финки

Дали сте сигурна и дали важи за сите факултети
^ На жалост да, пошто јас паднав во приватна квота на тој начин...
По правило е 50% од кредитите, тие факултети што имаат 4 предмети во семестар, доволни им се 2 положени за да останат во државна. Ама кај нас од 5 предмети, 50% е 2 ипол предмети, така што 3 треба да се положат.

^ На жалост да, пошто јас паднав во приватна квота на тој начин...
По правило е 50% од кредитите, тие факултети што имаат 4 предмети во семестар, доволни им се 2 положени за да останат во државна. Ама кај нас од 5 предмети, 50% е 2 ипол предмети, така што 3 треба да се положат.
Тоа значи фактички истото ако немаш 50% положени предмети на семестар јас сум медицинар и имам 7 предмети тоа паѓа ако презапишеш повеќе од 3 предмети

Во која фирма?

Не го знам името, ама start-up мислам дека беше. Следи ги огласите на фејсбук групите за вработување, ќе начекаш нешто.

Што треба најмалку да знам за да можам да одам на пракса?

Дали менува нешто ако се префлам од 4 на 3 годишни студии? Дали има помалку шанси за вработување и сл?

Здраво колеги, јас сум иден студент на ФИНКИ, насока Компјутерско Инжинерство. Дали може некој да ми објасни од каде се добиваат учебниците? Дали истите се електронски или физички постојат, процедурата?

Здраво колеги, јас сум иден студент на ФИНКИ, насока Компјутерско Инжинерство. Дали може некој да ми објасни од каде се добиваат учебниците? Дали истите се електронски или физички постојат, процедурата?
Ne postojat ucebnici na finki. Site prezentacii sto ke se predavaat na casovite ke ti bidat objaveni na courses i ke mozes da ucis od niv :)

gi imam prezentaciite jas a neli e toa mnogu malku za ucenje ne se obemni prezentaciite gledam
Секогаш има книга по која се предава и по неа се прават презентациите. Ќе ви биде кажана книгата на првиот час и можеш да си учиш од таа книга во пдф верзија, но за најголем дел од предметите нема потреба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom