Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
За предметот незнам, али Анто е...... посебен.
Знае да замара со домашни доста, мада тоа зависи и од предметот... Предавањата му се интересни пошо пола предавање забегува за некои тотално неповрзани работи од типот "Зашо бугарите не ја признаваат вината за евреите", културата и начин на живот во Америка, неговите патешествија низ светот и слично... Пробува да има интеракција со студентите на часовите. Иначе опуштен, кул, али си бара знаење на крај.
А точно е дека на крај тие најдобрите ги вика на разговор?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
А точно е дека на крај тие најдобрите ги вика на разговор?
Не знам точно за тоа, ваљда пошо не сум бил меѓу тие. :) Али знам дека ја вреднува интеракцијата на час, активноста, и дека може тоа да влијае за повисока оцена.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Не знам точно за тоа, ваљда пошо не сум бил меѓу тие. :) Али знам дека ја вреднува интеракцијата на час, активноста, и дека може тоа да влијае за повисока оцена.
Интеракцијата е фина работа, но како што викаат американците, it can come back and bite you in the ass. Не за друго, има колеги кои не размислуваат пред нивната интеракција, па испаѓа дека дошле на лов по екстра поени, а Анто таквите баш и не ги цени.

genius, со среќа. :)

Член од
20 јуни 2012
Мислења
147
Поени од реакции
40
Moze nekoj da kaze kako izgledaat testovite po Arhitekturna na komp. , sto ima od predavanje sto od vezbi, i dali moze da se najde nekade ispitni?
Vo knizatata na elekto dali ima i dali tie se up to date ?

Г

Грејвдигер

Гостин
Moze nekoj da kaze kako izgledaat testovite po Arhitekturna na komp. , sto ima od predavanje sto od vezbi, i dali moze da se najde nekade ispitni?
Vo knizatata na elekto dali ima i dali tie se up to date ?
Има база АОК, ама не ти препорачувам да учиш од неа. Имаш 4 е-тестови, секој после 3-4 предавања. Прв колоквиум имаш исто е-тест и не знам дали имаше уште еден посебен е-тест за задачи тогаш... А втор имаш исто е-тест + задачи кола.

Член од
20 јуни 2012
Мислења
147
Поени од реакции
40
Има база АОК, ама не ти препорачувам да учиш од неа. Имаш 4 е-тестови, секој после 3-4 предавања. Прв колоквиум имаш исто е-тест и не знам дали имаше уште еден посебен е-тест за задачи тогаш... А втор имаш исто е-тест + задачи кола.
Прашањата на е-тестовите од колоквуимите се исти од базата што се за само тестирање ? Ако не од базата од сто да се учи тогаш , од книгата или довоно се само слајдовите?

За аудиториски пошнавме со бројни системи ? ке треба да се научат тие да се решаваат, даваат задачи за тоа ?
Како да се преживее по предметов?

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.033
Поени од реакции
12.728
^^ Исто и јас се прашувам, пошо слајдовите од предавањата не се прикачени на Courses, само аудиториските ги има. Професорот не спомна ништо конкретно од каде да учиме, спомна некој книги и толку.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
^^ Исто и јас се прашувам, пошо слајдовите од предавањата не се прикачени на Courses, само аудиториските ги има. Професорот не спомна ништо конкретно од каде да учиме, спомна некој книги и толку.
http://www.mediafire.com/?eie7p005qtw5o5n

Oвие се предавањата од лани.

Г

Грејвдигер

Гостин
Прашањата на е-тестовите од колоквуимите се исти од базата што се за само тестирање ? Ако не од базата од сто да се учи тогаш , од книгата или довоно се само слајдовите?

За аудиториски пошнавме со бројни системи ? ке треба да се научат тие да се решаваат, даваат задачи за тоа ?
Како да се преживее по предметов?
Од слајдови имаш доволно за да положиш, а ако сакаш повеќе да ја разбереш суштината и да научиш нешто повеќе, користи ја книгата. Добра е.
Да, ќе имате и такви задачи како во аудиториските... бинарни броеви, пресметки, комплементи, перформанси (ако се учи тоа сега) и слично.

Г

Грејвдигер

Гостин
Ја има ли некој Бази првата аудиториска? Таа со дисковите и хеш табелите... ?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.273
Поени од реакции
2.278
^ На кој смер сте вие што учите Бази во летен семестар?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.273
Поени од реакции
2.278
Од оваа година сите смерови (освен ИКИ) учат Бази во летен семестар.
Не сум знаел тоа. Јас сега го слушав во зимски семестар и го положив со 9ка. За било каква помош и да ви треба пишете ми порака тука, меѓу омилените ми е предметот.

Kajgana Shop

На врв Bottom