Факултет за Електротехника и информациски технологии

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
na tema elekro fakultet (soveti) vie se dogovarate za pivo!?!? zaebi taa rabota, daj kazete dali da se prebacam na germanski poso ovaa angliski me tera sekoe predavanje da go spijam... i toa kaj nea na cas!:tapp: i druga stvar, sto mnogu me kurci na fakultetov... KELNEROT U BIFE!!! denes doaga na masa i pcue kako tie u kujna krsele tanjiri, se vrti i se mava u cadorot i mu leta fildzan :pos2: (ova barem me nasmea, koa neam so da praam dur go cekam 2 saata).
абе незнам и јас кој ставил во заграда совети мислам дека само електро факултет би бил доволен наслов.
Ако веќе ти е за друг јазик од искуство од други колеги ќе ти кажам да си избереш руски, ќе сте учеле букви и сите положувале од прва. Не дека англиски нема да положиш од прва ама те сваќам колку е досадно цела прва заедно слуша и тоа е галама голема. А за англиски ако сакаш 6 иди секој час и запишувај се на тоа списокот и на крај појави се на тестот и со основни познавања ќе решеиш и ете ти 6, а ако си за 10 тогаш не само што ќе треба да бидеш присутен на секој час туку и ќе треба да бидеш постојано активен и да одговараш на прашањата што ги поставува. Твое е што ќе избереш јас само ти го пренесов моето искуство

Sportex

Hombre, karamba!
Член од
6 октомври 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
fala na sovetot :) problemot e toa sto jas znam i angliski i germanski i nemozam da se resam, a site zborat razlicno. nekoi vikaat deka germanski site imale 9ki i 10ki, a nekoi vikaat deka gorenavedenive nemale poim sto zborat :uvo:. od edna strana angliski mi izglease za bolje poso e strucen, ama ne planiram da kisnam kaj nekoj na predavanja (osobeno kaj nekoj dosaden) koga za mnogu pomalku trud mozam da imam 10ka. pomos?

Д

Демијан

Гостин
Па и јас си спијам на англиски.Досадни предавања,особено некако дебилно ми беше што требаше имињата да си ги напишеме на лист.:kesa:

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
fala na sovetot :) problemot e toa sto jas znam i angliski i germanski i nemozam da se resam, a site zborat razlicno. nekoi vikaat deka germanski site imale 9ki i 10ki, a nekoi vikaat deka gorenavedenive nemale poim sto zborat :uvo:. od edna strana angliski mi izglease za bolje poso e strucen, ama ne planiram da kisnam kaj nekoj na predavanja (osobeno kaj nekoj dosaden) koga za mnogu pomalku trud mozam da imam 10ka. pomos?
Стручното на англиски е што ќе научиш како е струја,отпорник,кондензатор и сл. зборови на англиски,другото е гола вода.
Јас книга немав,работна немав,се заебавав и напраив 10-ка на испит:smir:

Sportex

Hombre, karamba!
Член од
6 октомври 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
Па и јас си спијам на англиски.Досадни предавања,особено некако дебилно ми беше што требаше имињата да си ги напишеме на лист.:kesa:
aj sto e toa debilno, aj sto "ucime" kiksovi od lani od tipot na www (temnata strana na svetot), pa i ako krevas raka i neznaes dobivas +??? SE TEPAAT LUGE KOJ DA KAZE! :tapp:

p.s. i posle takvo predavanje... go cekas kelnerot 3 saati da ti donese neso pogresno! :toe:

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
aj sto e toa debilno, aj sto "ucime" kiksovi od lani od tipot na www (temnata strana na svetot), pa i ako krevas raka i neznaes dobivas +??? SE TEPAAT LUGE KOJ DA KAZE! :tapp:

p.s. i posle takvo predavanje... go cekas kelnerot 3 saati da ti donese neso pogresno! :toe:
Toa kelnerite u bife ti se najglupite luge so postojat. A za cenite da ne zborime. A angliski e posebna prica.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ако-ако, убаво ви прават... :pos:
Сакате да бегате од часови, не седите на предавања, не ви чинела Англиски... епа убаво ви прават во бифе. Малу ви е...:pos:
Земи кафе ко човек, од кафемат. Пивни едно/две и врати се на предавање.
Што било ова бегање од часови???

п.с. Постов е иронија (за тие што нема да сватат :) )

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43

Леле стварно, не удави англиски со лански гафови. Се чувствував како да сум на час по англиски за деца со посебни потреби. Професоркава ептен е влезена во филмот: “Сите сте глупи, само јас сум најпаметна“. И тоа не можеме англиски на колоквиум, туку само на испит. На задолжителните предмети не ни пуштаат списоци да се потпишеме, на еден единствен изборен, англиски, се потпишувавме.
Инаку, физика ми предава Вера Георгиева, Ласко е асистент. Математика Билјана Јолевска, а Бабаче е асистентка. Основи на електротехника ми е Грчев, Кацарска асистентка. Структурирано програмирање Дејан Ѓорѓевиќ, а асистентот не се сеќавам точно, мислам Маџиров се презива.

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Леле стварно, не удави англиски со лански гафови. Се чувствував како да сум на час по англиски за деца со посебни потреби. Професоркава ептен е влезена во филмот: “Сите сте глупи, само јас сум најпаметна“. И тоа не можеме англиски на колоквиум, туку само на испит. На задолжителните предмети не ни пуштаат списоци да се потпишеме, на еден единствен изборен, англиски, се потпишувавме.
Инаку, физика ми предава Вера Георгиева, Ласко е асистент. Математика Билјана Јолевска, а Бабаче е асистентка. Основи на електротехника ми е Грчев, Кацарска асистентка. Структурирано програмирање Дејан Ѓорѓевиќ, а асистентот не се сеќавам точно, мислам Маџиров се презива.
Со Спортекс си во група :icon_lol:

Sportex

Hombre, karamba!
Член од
6 октомври 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
bogami, so sportex si vo grupa :) barem dodeka ne ja napravat novata :icon_conf

Д

Демијан

Гостин
И новата група се направи поместени се последните од секоја група во една група пред нив.Ја оставав у Г(најдобрата група):D:D

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Овие не се нормални бе...:tapp:
Зашто бе нови групи...ја си бев во Б и супер ми беше, а сега сум во Ѓ :tapp:
А професориве па...никого не знам...:toe:
Физика ми е Маргарита
Програмирање-Лошковска
Електротехника-Коста
Математика-Бучковска
и ич не ми изгледаа на добри по презимињава :pos: Грешам?

Леле катастрофа...ја мразам групава...ја мразам

А вие која група сте? Истата?

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Овие не се нормални бе...:tapp:
Зашто бе нови групи...ја си бев во Б и супер ми беше, а сега сум во Ѓ :tapp:
А професориве па...никого не знам...:toe:
Физика ми е Маргарита
Програмирање-Лошковска
Електротехника-Коста
Математика-Бучковска
и ич не ми изгледаа на добри по презимињава :pos: Грешам?

Леле катастрофа...ја мразам групава...ја мразам

А вие која група сте? Истата?
*Математика Весна Андова feat. Бучковска =)

Kajgana Shop

На врв Bottom