Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
тие што не заверивме семестар во петокот бидејќи имаше многу гужва можеме утре без да плаќаме казна ? и од колку саат?

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Дали може некој од постарите колеги да ми каже дали е можно да се запишат и уреди и архитектури ? И дали тоа е глупост ? Фала . :smir:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Дали може некој од постарите колеги да ми каже дали е можно да се запишат и уреди и архитектури ? И дали тоа е глупост ? Фала . :smir:
Ја ќе ти кажам дека е глупост, затоа што заради архитектури можеш да заебеш некој од задолжителните. Ај доста веќе и ти и твоите колешки само за тоа сте се фатиле :) :smir:

Член од
30 октомври 2008
Мислења
56
Поени од реакции
5
Дали некој има променето паралелка ??? Имам презапишано Мат. 2 и сакам да ја сменам паралелката, можно ли е, и шо треба за да ја сменам?

A

apidrone

Гостин
Дали некој има променето паралелка ??? Имам презапишано Мат. 2 и сакам да ја сменам паралелката, можно ли е, и шо треба за да ја сменам?
Каде беше и каде сакаш да идеш? Иначе тоа обично со молба се прави. Како причина се разбира дека нема да го наведеш фактот што не можеш кај професорката да положиш, туку не ти одговара распоредот и то :)

Sk8eR_BoY

Сведок
Член од
5 мај 2006
Мислења
141
Поени од реакции
6
Прашање за постарите колеги, што најчесто се дава на колоквиуми (прв и втор) Основи на електротехника 2 кај Кацарска? :)
Да знам на што највеќе да посветам внимание.. :D

A

apidrone

Гостин
Прашање за постарите колеги, што најчесто се дава на колоквиуми (прв и втор) Основи на електротехника 2 кај Кацарска? :)
Да знам на што највеќе да посветам внимание.. :D
Задачи може било што да се падне, не отфрлајте теми однапред, непишано правило е дека тоа што не го вежбаш, тоа ќе се падне :)
На колоквиуми речиси никогаш не се паѓа задача само од една тема. Може да се падне задача од воопштен Амперов закон (нешто слично на воопштен Гаусов во кецот, со повеќе средини), во која ќе ти се бара енергија (во една од средините или во целиот систем), индуктивност... Може задача од флукс, во која би се барала индуктивност, задача од ИЕМС (индуцирана електромоторна сила) во која ќе треба и полето да се најде... Секогаш се некако искомбинирани. А од теорија може Ленцов закон кога флуксот низ контурата се зголемува или намалува, Закон за одржување на магнетен флукс, единици мерки и ознаки на величините, моментна, активна и реактивна моќност, сериски и паралелни RC, RL или RLC кола, не ми текнува друго...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Што литература да земам по физика 2? Не ни кажаа таман ништо на факс освен тоа што скриптата од професорката ќе е готова до крајот на неделата. Збирка од светото тројство за физика 2 нема. Од каде се паѓаат сега задачите?

A

apidrone

Гостин
Што литература да земам по физика 2? Не ни кажаа таман ништо на факс освен тоа што скриптата од професорката ќе е готова до крајот на неделата. Збирка од светото тројство за физика 2 нема. Од каде се паѓаат сега задачите?
Доста ви е скриптата. А задачи можете од збирката од Фукарова (во копирница), а задачи можат да се паднат и од аудиториски вежби.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Ај некој ако знае нека ми каже, сега ако поднесувам молба дали ќе треба да уплатам 50денари за административна такса или не? :) :smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај некој ако знае нека ми каже, сега ако поднесувам молба дали ќе треба да уплатам 50денари за административна такса или не? :) :smir:
Оооо да :)

Kajgana Shop

На врв Bottom