Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
5 јануари 2008
Мислења
33
Поени од реакции
1
I jas deneska podnesov dokumenti za IKI. Mislite deka so 96 poeni ce mozam da vlezam vo drzavna kvota?

Pozdrav do site idni kolegi i koleski :helou:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Че заборавев .... зашто не примаат македонци на државните факултети...?
Е па им се смена министерот за образование и новиот повеќе не сака Македонски студенти , шо ти знам политика.
Инаку на мојот се студира на Англиски јазик и добиваш еден куп сертификати покрај дипломата кој се многу по значајни. Во барашето на работа.
Тој што има ислови би било убаво да дојди. Инаку се разбира на електро е многу поефтино, плус сега живото Бугарија е малку поскап од што беше , тоа е лошото.

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Сабајлево бев на ФЕИТ и поднесов документи. Идни колеги, се гледаме во октомври. :helou:
Ајде нека ни е со среќа колеги (идни колеги де :)).
Има некој на ИКИ?
Како постар колега (сега четврта година ИКИ) да ви посакам добредојде и добар провод. Нека овој избор ви биде најдобрата инвестиција што сте ја направиле во себе. Бидете посветени на иднината, бидете сериозни и успесите ќе дојдат по вас. Се гледаме низ ходниците на ФЕИТ.

Деца не се лажете на електро тешко е елате да ве земам Бугарија да видите живот :vozbud:
Ти да ќутиш.

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Сабајлево и јас поднесов документи на ФЕИТ имаше гужва у п.м. саат и пол чекав на ред жива вода станав. Јас се пријавив за ТК инаку. Епа ајде колеги се гледаме од октомври :)

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Не си чекал многу....:helou:
можело и МНОГУ подолго да биде.....:helou:
Море немој такви работи :) Едни се разбутаа малце десно од мене можеше и некои удари да летнат :nenene:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Море немој такви работи :) Едни се разбутаа малце десно од мене можеше и некои удари да летнат :nenene:
ајде ајде колега без нервози...:helou: ништо страшно не се десило...
иначе не дозвољавај да те бутаат (постари колеги) на студентски.....многу често се дешава...
а ако се деси ..... :helou:
а .... че заборавев ....добре дојде на ЕТФ....:)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Која е поентата да се запишеш на електро?
Ако сакаш станеш програмер не ти треба електро.
Имаш интернет,торенти,туторијали,курсеви...
Која е поентата да лупнеш 4 години во вода?

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Поентата е што ќе бидеш "дипломиран електро ингелер"....:helou:
значи ќе имаш документ дека си со високо образование....
и ќе научиш многу повеќе таму него сам по дома со такозваните туторијали...и најважно од све ќе научиш како логично да размислуваш и да најдеш соодветно решение на некој проблем.....
кога тоа ќе се бара од тебе....

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Што ако станеш електро инжињер?
Дипломата и "десетките" служат единствено за его трипање и како инспирација за бош муабети од типот:
"Внук ми е на електро се со десетки"
сосетката-"Браво!"
Имам другар кој едвај заврши средно а заработува 3 пати повеќе од дечките со "дипломата" и истовремено е нивни шеф.
Факт е дека дечките кои завршуваат на електро се паметни али која е поената да жртвуваш 4 години од животот на олтарот на самонаречените професори?

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
E koj vika ako odis na elektro deka sakas da stanes programer. Ke naucis programiranje, ama ako sakas da si programer ke si zavrsis na PMF. Jas koga ke odam, nema da odam za programiranje, ke odam za elektro predmetite (elektroniki, elektrotehniki i sl.)

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Дипломата и "десетките" служат единствено за его трипање и како инспирација за бош муабети од типот:
сосетката-"Браво!"
Имам другар кој едвај заврши средно а заработува 3 пати повеќе од дечките со "дипломата" и истовремено е нивни шеф.
Факт е дека дечките кои завршуваат на електро се паметни али која е поената да жртвуваш 4 години од животот на олтарот на самонаречените професори?
очигледно појма немаш што збориш....
ниту пак знаеш што значи да ги изодиш тие 4 години на факс....
и како истите ќе се одразат на карактерот и прецепцијата на светот...
"десетките" служат за многу повеќе од "его трипање" и бош муабети....
мислам дека треба да си ги "средиш мислите малце" и да не тресеш зелени

1.тој со десетка СЕКОГАШ ќе знае повеќе од тој со средно
2.шансите за да најдеш работа ти се секогаш поголеми особено во македонијава пошо имаш диплома, бидејки без нејзе си само со СРЕДНО
3.можеш со дипломата да рабориш во странство бидејки е секаде призната...и ќе зимаш 10 пати поголема плата од другар ти со средно,од чиста причина што во нормалните земји знаат да го вреднуваат трудот на некој што учел факс
4."самонаречени професори" ...се однесува на професорите на електро...?ако "да" ...... имаш сериозен проблем со перцепцијата на реалноста или чиста неинформираност
5.ЕТФ како факс, од тебе како тифтиеста маса...ќе скоцка мислечка машина која ќе може да се справи со зададените проблеми или ако не може ќе знае во која книга да отвори и види (другар ти со средно ќе се чуди од кај да фати, пошо е само програмер и тоа самоук)

ова работава.....според тебе никој не треба да учи факултет пошо оценките биле за бош муабети....епа луѓе не учете факс чекајте мама и тато да ви фатат врски во некоја јака фирма....каде ќе бидете шефови и шефици....

накратко кажано ....

Член од
17 август 2008
Мислења
24
Поени од реакции
5
Ако самостојно учиш програмирање ништо нема да научиш.Само ке се лажеш самиот себеси дека си научил нешто.Попусто да изгубиш 4 години на ФЕИТ!Епа ако не си на феит попусто ке изгубиш 10 години за да научиш она што на феит ке го научиш за тие 4 години (ако се 4).
Десетките не значат многу.Највеке значи она што ке го научиш.А верувај има што да се научи и тоа што ке го научиш таму никаде на друго место нема да го видиш.А тоа со интернет и курсеви секогаш ке треба.Само после завршувањето на електро.Реков претходно на факултет нема да научиш се.Ама ке научиш како да се надоградуваш и каде да го најдеш она што ти треба.
Самонаречени професори!!! Знаеш ли ти што се треба за да бидеш професор на електро?Знаеш ли што значи да бидеш доктор на науки?И да докторираш на тема Нанотехнологии и сл.
Рака на срце ама многу од сите тие што ги пишуваат тие текстови на интернет можат вода да им носат на најслабите професори од електро.
Тие луге се дупнале од учење и мн од нив се поим на балканот и пошироко.Секоја чест за нив.Ама нема доктор на технички науки под 40 години па и повеке.А не оние на фон за 4 години и магистри станаа.А магистрираа кај луге со заврчен електро факултет со просек 6.

Немој да ме сватиш погрешно...
Поздрв

Член од
20 февруари 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
Без навреда али ако е така јас предлагам сите факултети да ги затвориме па да си учиме сите од туторијали и да не губиме време.
Според мене електро е опасна институција која ќе те научи на многу работи кој не се учат од туторијали.
Кога сме веке кај уписи и јас поднесов документи на ИКИ па ке видиме што ќе биде.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
сосетката-"Браво!"

E pa финтата е што за да се вработиш негде ти треба диплома и сертификати , така да преку торент сигурно нема да ти дадат диплома :uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom