Цената е уствари 1500 евра али скалпери ја дигаат цената.Дечки само сакав да прашам дали се океј со цената за 4090?
Разбирам јас скупа работа ама некако 2500€ многу бе, или ја сум будала или на овие им се известила некоја даска
Бро како сака нека е, тажно е ова со цениве на графичката. Што е најлошо има да идат како алва и на оваа цена и наравно нема да се намали драстично.Цената е уствари 1500 евра али скалпери ја дигаат цената.
Па не мора одма да ја земаш, почекај месец два три да пројде хајпот и цените ќе спаднат малце.Бро како сака нека е, тажно е ова со цениве на графичката. Што е најлошо има да идат како алва и на оваа цена и наравно нема да се намали драстично.
Иначе тука кај мене се од цирка 2200 до 3000 во зависност од кој ја тјунирал или што и да им значи тоа гледам мси верзија и некои други ваљда производители
Лудило е ова, чисто лудило. Мада што галамам Епл/Самсунг(било кој бе од големиве) презентира телефон, буквално ништо ново у него распродаден 627482662 години унапред
Не сме се разбрале, јас само коментирав за цените колку се у небо отидени, језда долго немав видено колку е цена на графичка ама ова претерано ми се виде.Па не мора одма да ја земаш, почекај месец два три да пројде хајпот и цените ќе спаднат малце.
графичката е скупа али мислам дека вреди за цената. Секоја можна игра ја врти на 4к со минимум 120фпс а на 8к со 50-60 од ова што видов. Со таа графика буквално 3 години немаш мука да тераш све на ултра.Не сме се разбрале, јас само коментирав за цените колку се у небо отидени, језда долго немав видено колку е цена на графичка ама ова претерано ми се виде.
Нит имам статичен пц, нит гејмам, нит копам
Ми стигна маил од една од продавниците што ги користам демек за пред нарачка и случајно упалив да видам цените
графичката е скупа али мислам дека вреди за цената
Ако глеаме така вреди и за 4000, пошо е Top G нели?Секоја можна игра ја врти на 4к со минимум 120фпс а на 8к
Море Ендру Тете не ги лажи луџето.
Ако глеаме така вреди и за 4000, пошо е Top G нели?
Не заебавај, ова е лудило.
Па се е отидено упм, графичките прво летнаа поради криптото, сега стави им 20тина проценти поради инфлацијата и ете ти ја цената.Не сме се разбрале, јас само коментирав за цените колку се у небо отидени, језда долго немав видено колку е цена на графичка ама ова претерано ми се виде.
Нит имам статичен пц, нит гејмам, нит копам
Ми стигна маил од една од продавниците што ги користам демек за пред нарачка и случајно упалив да видам цените
Чекај брат,па нели поплавено е сега со мајнинг графички по ефтина цена .Логично е да паднат ?! На ит форум гледам почнаа со ефтино со понуди.Па се е отидено упм, графичките прво летнаа поради криптото, сега стави им 20тина проценти поради инфлацијата и ете ти ја цената.
Не ни очекувај дека ќе одат надоле во наредните 2 години оти и да се смири работата инфлацијава ќе беснее уште минимум 2 години.
Мајнинг графички се стари неколку месеци/години, правиме муабет за најнова генерација.Чекај брат,па нели поплавено е сега со мајнинг графички по ефтина цена .Логично е да паднат ?! На ит форум гледам почнаа со ефтино со понуди.
Сеа јебига. Многу ствари се луди, и ја кога гледам киселото млеко ми го направиле 50 денари си викам ова е лудило, али ми текнува дека мора да јадам, па го купувам. На тој што му треба за работа таа картица нема да му е проблем да искешира. За вас лајт гејмери 4070 би ви било доста.
Ако глеаме така вреди и за 4000, пошо е Top G нели?
Не заебавај, ова е лудило.
Да, ако ти треба ќе ја земеш. Ако професионално си принуден.Сеа јебига. Многу ствари се луди, и ја кога гледам киселото млеко ми го направиле 50 денари си викам ова е лудило, али ми текнува дека мора да јадам, па го купувам. На тој што му треба за работа таа картица нема да му е проблем да искешира. За вас лајт гејмери 4070 би ви било доста.
Биди мирен. Не ги лажам, не им велам да ја купатМоре Ендру Тете не ги лажи луџето.![]()
Да видиш допрва што следи.Да, ако ти треба ќе ја земеш. Ако професионално си принуден.
Но да ја земиш за гејминг, за 150 фпс на 4К...
Чисто за гејминг на кежуал (па и хардкор) гејмер не му треба карта од 2500е, 500-600 за PS и спиј си на увце.
Јас бев голем фан на pc, али ова е ретардирано веќе последниве 2 г.