Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Член од
11 април 2012
Мислења
4.738
Поени од реакции
5.494
Дечки само сакав да прашам дали се океј со цената за 4090?
Разбирам јас скупа работа ама некако 2500€ многу бе, или ја сум будала или на овие им се известила некоја даска

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.796
Поени од реакции
10.110
Дечки само сакав да прашам дали се океј со цената за 4090?
Разбирам јас скупа работа ама некако 2500€ многу бе, или ја сум будала или на овие им се известила некоја даска
Цената е уствари 1500 евра али скалпери ја дигаат цената.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.738
Поени од реакции
5.494
Цената е уствари 1500 евра али скалпери ја дигаат цената.
Бро како сака нека е, тажно е ова со цениве на графичката. Што е најлошо има да идат како алва и на оваа цена и наравно нема да се намали драстично.
Иначе тука кај мене се од цирка 2200 до 3000 во зависност од кој ја тјунирал или што и да им значи тоа гледам мси верзија и некои други ваљда производители
Лудило е ова, чисто лудило. Мада што галамам Епл/Самсунг(било кој бе од големиве) презентира телефон, буквално ништо ново у него распродаден 627482662 години унапред

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.213
Поени од реакции
42.958
Бро како сака нека е, тажно е ова со цениве на графичката. Што е најлошо има да идат како алва и на оваа цена и наравно нема да се намали драстично.
Иначе тука кај мене се од цирка 2200 до 3000 во зависност од кој ја тјунирал или што и да им значи тоа гледам мси верзија и некои други ваљда производители
Лудило е ова, чисто лудило. Мада што галамам Епл/Самсунг(било кој бе од големиве) презентира телефон, буквално ништо ново у него распродаден 627482662 години унапред
Па не мора одма да ја земаш, почекај месец два три да пројде хајпот и цените ќе спаднат малце.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.738
Поени од реакции
5.494
Па не мора одма да ја земаш, почекај месец два три да пројде хајпот и цените ќе спаднат малце.
Не сме се разбрале, јас само коментирав за цените колку се у небо отидени, језда долго немав видено колку е цена на графичка ама ова претерано ми се виде.
Нит имам статичен пц, нит гејмам, нит копам
Ми стигна маил од една од продавниците што ги користам демек за пред нарачка и случајно упалив да видам цените

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.213
Поени од реакции
42.958
Не сме се разбрале, јас само коментирав за цените колку се у небо отидени, језда долго немав видено колку е цена на графичка ама ова претерано ми се виде.
Ми стигна маил од една од продавниците што ги користам демек за пред нарачка и случајно упалив да видам цените
графичката е скупа али мислам дека вреди за цената. Секоја можна игра ја врти на 4к со минимум 120фпс а на 8к со 50-60 од ова што видов. Со таа графика буквално 3 години немаш мука да тераш све на ултра.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.694
Поени од реакции
4.541

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Па се е отидено упм, графичките прво летнаа поради криптото, сега стави им 20тина проценти поради инфлацијата и ете ти ја цената.
Не ни очекувај дека ќе одат надоле во наредните 2 години оти и да се смири работата инфлацијава ќе беснее уште минимум 2 години.

Ф

Флеш

Гостин
Па се е отидено упм, графичките прво летнаа поради криптото, сега стави им 20тина проценти поради инфлацијата и ете ти ја цената.
Не ни очекувај дека ќе одат надоле во наредните 2 години оти и да се смири работата инфлацијава ќе беснее уште минимум 2 години.
Чекај брат,па нели поплавено е сега со мајнинг графички по ефтина цена .Логично е да паднат ?! На ит форум гледам почнаа со ефтино со понуди.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Чекај брат,па нели поплавено е сега со мајнинг графички по ефтина цена .Логично е да паднат ?! На ит форум гледам почнаа со ефтино со понуди.
Мајнинг графички се стари неколку месеци/години, правиме муабет за најнова генерација.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.213
Поени од реакции
42.958
:eek::lolzz:

Ако глеаме така вреди и за 4000, пошо е Top G нели?

Не заебавај, ова е лудило.
Сеа јебига. Многу ствари се луди, и ја кога гледам киселото млеко ми го направиле 50 денари си викам ова е лудило, али ми текнува дека мора да јадам, па го купувам. На тој што му треба за работа таа картица нема да му е проблем да искешира. За вас лајт гејмери 4070 би ви било доста.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.694
Поени од реакции
4.541
Сеа јебига. Многу ствари се луди, и ја кога гледам киселото млеко ми го направиле 50 денари си викам ова е лудило, али ми текнува дека мора да јадам, па го купувам. На тој што му треба за работа таа картица нема да му е проблем да искешира. За вас лајт гејмери 4070 би ви било доста.
Да, ако ти треба ќе ја земеш. Ако професионално си принуден.
Но да ја земиш за гејминг, за 150 фпс на 4К...

Чисто за гејминг на кежуал (па и хардкор) гејмер не му треба карта од 2500е, 500-600 за PS и спиј си на увце.
Јас бев голем фан на pc, али ова е ретардирано веќе последниве 2 г.
Море Ендру Тете не ги лажи луџето. :tapp:
Биди мирен. Не ги лажам, не им велам да ја купат :D

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.796
Поени од реакции
10.110
Да, ако ти треба ќе ја земеш. Ако професионално си принуден.
Но да ја земиш за гејминг, за 150 фпс на 4К...

Чисто за гејминг на кежуал (па и хардкор) гејмер не му треба карта од 2500е, 500-600 за PS и спиј си на увце.
Јас бев голем фан на pc, али ова е ретардирано веќе последниве 2 г.
Да видиш допрва што следи. :D

Член од
11 април 2012
Мислења
4.738
Поени од реакции
5.494
За гејминг нема да коментирам зашто за мене тоа е посебна дијагноза. И да можеш да гејмаш со многу послаба графичка и ништо нема да ти биде осим што нема да се курчиш колку фпс имаш и на која резолуција.

гледам 2-3ца коментиравте за работа ако ти требала ќе ја купиш. Чекам објаснувања која е таа работа за која е круцијално да имаш ваква графичка.

Kajgana Shop

На врв Bottom