Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Е како не се? Најлошиот од новите процесори на AMD (5600x) е подобар по сите основи од најдобриот процесор на Интел (i9-10900K) и згора на се е ДВОЈНО поефтин. Тоа ако не е бришење под со Интел, не знам што е.
Цената дефинитивно е гејмчејнџер. Ај за перформанси и споредби можиме да дискутираме. Но разликата во цените сменува сѐ.

Сите знаеме дека Интел сѐ уште го поседуваат поголемиот процент на корисници а можеби и ќе остани така до скоро, но според ова како се одвиваат работиве - не за долго.
Ќе има хардкор фанови кои ќе купуваат и понатаму Интел, но оние на кои соодносот помеѓу перформансот и цената им е најбитен - тие ќе направат промена.

Јас досега сѐ што сум поседувал сѐ било Intel и Nvidia, но за следното склапање .... ќе видиме. :cautious:

Здраво на сите. Не знам дали е за тука прашањево ама имам мал проблем со лаптопот ми падна малку и од едната страна каде што се става ЦД ми се отвори малце, па ме интересира дали би можело тоа да се поправи да се заштрафи некако пак и колку би чинело тоа? Тој си работи најнормално само тоа е проблемот што ми смета. Поздрав.

Здраво на сите. Не знам дали е за тука прашањево ама имам мал проблем со лаптопот ми падна малку и од едната страна каде што се става ЦД ми се отвори малце, па ме интересира дали би можело тоа да се поправи да се заштрафи некако пак и колку би чинело тоа? Тој си работи најнормално само тоа е проблемот што ми смета. Поздрав.
Ако се извадил ЦД ромот, едно штрафче го држи позади. Можеш слободно да го извадиш и да видиш што се случува.

Да ми препорачате слушалки
Немора да се којзнае што само да бркат работа за некој филм и слично

Пред некое време го апгрејднав лаптопот, му ставив уште 8гб РАМ, ССД со ОС на него, и све е супер, освен тоа што батеријата мноогу побрзо ми се троши, а читам дека баш напротив, треба да ја подобрат батеријата. Дали можеби е до батеријата или пак има некој проблем?
1605699414605.png

Пред некое време го апгрејднав лаптопот, му ставив уште 8гб РАМ, ССД со ОС на него, и све е супер, освен тоа што батеријата мноогу побрзо ми се троши, а читам дека баш напротив, треба да ја подобрат батеријата. Дали можеби е до батеријата или пак има некој проблем?
Прегледај го приврзокот 275122
Еве нека каже некој поискусен, ама според ова мене ми личи дека твојата батерија другар е отидена и пожелно е да си ја смениш

Каде можам да најдам полнач за Леново лаптоп? Продаваат само полначи во продавнициве на Анхоч, Нептун итн.? И цена ако може.

Дали ќе брка работа за гејминг или предложете некоја измена

Attachments

• received_905301796898288.jpeg
    received_905301796898288.jpeg
    35,8 KB · Прегледи: 32
Дали ќе брка работа за гејминг или предложете некоја измена

Рам меморијата - подобро две плочки по осум гигабајти отколку една од шеснаесет.

Плочата е добра.

Процесорот - Ryzen 5 3600 е многу подобар но и 3000 денари поскап.

Графичката картичка е некое основно ниво, за сега ќе врши работа за во иднина тешко. Ти препорачувам некоја половна GTX 1060 6 GB или Radeon 580 8GB.

Во комбинацијата немаш уште две важни компоненти:
- Напојување, гледај да биде барем 500w или повеќе 80+ bronze.
- ssd disk, во зависност од финансиските можности, барем 120GB NVME.

Sent from my Redmi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom