- Член од
- 17 јануари 2009
- Мислења
- 1.346
- Поени од реакции
- 184
Одма да ти препорачам графичка 4890, од Ати секако.
Матична, Асус P5Q Delux.
Процесор, Интел Q9550.
@psyside kolku pari e ona maticnana so sli?
Одма да ти препорачам графичка 4890, од Ати секако.
Матична, Асус P5Q Delux.
Процесор, Интел Q9550.
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz 1333BOXПрепорачајте некоја добра конфигурација. Најмногу ќе се користи за игри и др. Да биде до 30 000 ден. :helou: Ми кажавте дека глупаво би било да инвестрирам во конфиг. што ја имам (види потпис), па затоа предложете.
вака е супер.. ама ако може цена со овие промени:Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz 1333BOX
NVIDIA GeForce 9800GT 1GB DDR3 256bit
ASUS P5QL Pro P43 Motherboard
4GB KINGSTON DDR2 800MHz
HDD 500GB
DLC-MF420 ATX Case
Цена - 32.695 ден. / 502,46 €
Како ти се чини?
Па графичкава со 512рам има прилично иста цена како таа со 1GB, поефтинa е можеби околу 500 денари.вака е супер.. ама ако може цена со овие промени:
графичката со 512MB VRAM
некое по-тркачко кукиште, по можност со неонки :helou:
Ако склопиш конф со АМД можеш да земеш подобра графичка ... ОСвен тоа За п43 чипсетот ништо добро немам да кажам .вака е супер.. ама ако може цена со овие промени:
графичката со 512MB VRAM
некое по-тркачко кукиште, по можност со неонки :helou:
www.set.com.mkеј ако може да кажете неколку добри продавници каде може да се купат компјутерски компоненти ( ке купувам компјутер па ако го земем на делови оти поефтино ќе ми испадне ) и да препорачливо е продавницата да има поголем избор на делови , и цените да не се епен високи , и ако може web сајтот на продавницата
WTF зарем уште некој купува компјутерски делови од АМЦ? Бегајте од таму додека не сте се заебале...
Нема гајле, слободно препорачај твоја конфигурација. Матичната што ја препорачав е севкупно една од најдобрите за парите јас на Ј&W не им верувам лично, Асус си е асус.Ух на база на цена нема нема да се сложам со Psyside ...
Околу 7ххх е асусов кај и да го побарам ... Сори ( знам дека жив ке ме изедиш за ова ) Али јас ке речам дека сметано дека зема 775 решение можда е попаметно да земи нешто кое ке крепи Крос на 2 по 16х ... Гледма дека Х48 на J&W има во поке фирми по приближна цена ... Така да .. би играл на Х48 ката порадо . Сепак разлика во цени мегу Најдобриов асус со Р45 и Х48 цата е 1000 денари .
Освен тоа имам слушнато дека има Хакнати драјвери и биоси за Х48 да се направи да крепи и SLI . Ова шо го кажав важи ако идеата на машината е за играње де . Ако не е толку за Играње ... Тогаш Р45 ката е подобар избор .
Макар да срцето ме тера да препорачам Амд конфигурациа ( АМД фан бој сум шо да си прам )
Ух јеботе, се извињавам, ама морам да се умешам.Ух на база на цена нема нема да се сложам со Psyside ...
Нема потреба за 2x16 pci-e, за серијата 4xxx на ati.Али јас ке речам дека сметано дека зема 775 решение можда е попаметно да земи нешто кое ке крепи Крос на 2 по 16х ...
Токму така, разликата е 1000 ден, следствено може 1000 пати за зажалиш што не си земал асус.Сепак разлика во цени мегу Најдобриов асус со Р45 и Х48 цата е 1000 денари .
Освен тоа.Освен тоа имам слушнато дека има Хакнати драјвери и биоси за Х48 да се направи да крепи и SLI . Ова шо го кажав важи ако идеата на машината е за играње де . Ако не е толку за Играње ... Тогаш Р45 ката е подобар избор .
Оф леле оти ме мрзи да пишам и да се објаснувам шо мислам па вака да не се разбираме ...Ух јеботе, се извињавам, ама морам да се умешам.
Нема потреба за 2x16 pci-e, за серијата 4xxx на ati.
Може слободно да фура со 2x8, бидејки за оваа генерација на графички нема bottleneck.
Разликата е 3-5%.
Токму така, разликата е 1000 ден, следствено може 1000 пати за зажалиш што не си земал асус.
или џигабајт.
Освен тоа.
Значи освен дека има за x48 има и за P45, хакнати де драјвери.
Да фураш SLI. Значи нема потреба од егзотични и скупи чипсети.
Горенаведеното е дел од "брилијантната" стратегија на nVidia, за го сјебе ati.
Незнам зашто ми оФкаш, убоо те разбирам јас.Оф леле оти ме мрзи да пишам и да се објаснувам шо мислам па вака да не се разбираме ...
Еве и слика ако не ми верваш мене
користени се овие плочи
Asus P7P55D Deluxe (LGA 1156) P55
Asus P6T (LGA 1366) X58/ICH10R
Gigabyte EP45-UD3P (LGA 775) P45/ICH10R
Asus M3A78-T (Socket AM2+) 790GX/SB750
Ц2квадот е Core 2 Quad Q9550
Така да ... Сметано дека ке има Ботле нек сигурно поарно е да Х48 отколку П45 .
И така
Другар, нема bottleneck, ни за серија 4xxx ни за 5xxx.Значи идеата ми беше дека на Х48 можи да врзи кросс на 16 х што би значело дека за година година и пол да можи да штекни и втора графичка ( да во право си за тоа дека на 4ххх сериа 2х8 нема да напрај поке од 10 фпс разлика ) и неа да ја тера на 16 х али и да има опциа да клај и 57хх сериа ( за која ако клава кросс ке е попаметно да е на 16 х ) . ЦПУ Ботленек и со две 4870 ке се појавува на Qxxx процесор .
Стварно незнам какви спектакуларни надоградби подржува x48 во споредба со P45, повеќе sata приклучоци?Кога мене ме терат да склопам конфигурациа секогаш треба да земам во предвид дека Во конфигурациата треба наредните 3 години да можи да има додавање на рам , графика . Али не и да се менва цела конфигурациа . Ако е Интел Qxxx . Процесорот ке издржи три години . Е сега тука иди плочата . Х48 го дадов како идеа пошто крепи многу повеке надоградба на конфигурациата понатаму . Дали вака можиш да ме разбериш
Не се лоши де, кој кажа тоа.Е сега , јас лично имам продаено преко 50 j&W плочи од ко се појавиа на македоснки пазар до сега ...
Имав проблеми со само 3 плочи од нив ... Во едниот случај биосот епромот беше дефектен ( мија смениа цела ) , во вториот требаше само да упдејтни биос пошто не познаваше Феноом кој беше ставен ан неа , а третиот случај дечкото си имаше праено напор да оверклокова без да знај како тоа се прави и ја имаше малце претерано.
ТАка да немам ништо лошо да кажам за нив ...Не се најсјани али не се ни толку лоши колку шо мислиш .