Уште ли се шуткате по свирки?

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Темава морав да ја отворам,бидејки за ова се дискутира на повеќе различни теми...е сеа ме интересира,што за вас значи и претставува популарната "шутка" за кога е наменета,за КОЈ ТИП МУЗИКА и кога и зошто треба да се престане со неа...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Какви боксови имам давано на шутки....бреј! Детска работа, глупа, многу глупа. (од сегашно време кога ќе помислам на шутките)

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Тоа ти е за кога ќе се изнервираш, а немаш кого да го измаваш да одиш и да си ја истуриш нервозата.

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
(sorry za latinicata, ne sum doma)
Toa bea vreminja.....sega mi se loshi od samoto benganje, ama jbg, godinite me nadvjasaa! Ama pred nekolku godini, shutki mi bea ogromna zabava na svirki na koi shto ne mi se dopagashe muzikata. Na niv odev samo kolku da se vidam so luge, da napravam nekoj zabaven muabet i da se ishutkam kako chovek. Sega im se "smeam" na generaciite posle mene (ili i kolku i pred mene) shto ushte se shutkaat...iako mislam deka mi e krivo shto jas veke ne mozam.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Недоволниот IQ на одредени персони кои што имаат глави кои што се таму кај што треба да бидат само ради реда доведуваат до тоа такозвано шуткање.

Шутка како дел од Скопската околина или подобро кажано според индексите на градот општина Шуто Оризари е добро позната по својот пазар на кој што има све и свашта. Луѓето кои што терминот шутка го користат во погрешни цели се смешни. Да се шуткаш на журка треба да значи дека ја дигаш атмосФерата? Ако значи тоа ок, ама шутката во која се рипа само лево десно се претвори во така наречена „општа туча„ или боље кажано во куршлуз е промашена инвестиција. Јаките пофалби да некои исто така високи сантиметарски ама ниски мозочно дека на шутка идат со боксирачи и триста курчеви кариќи кажува дека нема абер таму од шутка.
Никогаш не сум влегувал во тие ш(утки), идам на журка да си поминам убаво, самиот диџеј/група ќе ми направат да ми биде топ. Ако не ми се свиѓа не ни идам...

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
Jas ne mislam deka sutkata e glupava rabota . Sutkite ili uste mozete da gi narecete [FONT=&quot]"mosh pit" bile karakteristicni obicno za punk muzikata no ne mora da znaci teka samo tamu se dozvoleni. Jas mislam deka sutkata mozi da se napravi na sekoja energicna muzika. Mozebi e samo isturajne na bes mozebi e sozivuvane so muzikata mozebi go pravime za da ni bidi pointresno. Voopsto ne e glupavo ednostavno kef ti da se isutkas na takva energija na takov energicen nastap grevota e da stojs miren ko trska. Ni za tebe ne e fer nitu pak za muzicarite koi nastapuvaat i dale se od sebe. Jas mislam deka ne treba da se prestane so nea!!!!!!:toe:
Ajde :salut:
[/FONT]

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.117
Остареф и јас, а до пред 2-3 години и мене ми се случуваше да се шуткам.
Најголема на која сум бил беше на Soulfly на саем, имам чувство дека пола хала се шуткаше, јас имав помодрено око.
Најмала во Гевгелија, се шуткафме јас, двајца мои другари и 3 момци од Скопје на свирка на Суперхикс. Мислам Freks да се пушти без шутка не е убо, нали :)

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
После едно напукнато ребро, не се шуткам веќе. :)

И вчера си стоев настрана, не ми се јаде пак ќотек.

Инаку, глупо ми е, не знам зашо. Ни ќе видеш нешто од свирката, ни пак ќе слушнеш нешто. Осим ако некој ти дрмне по глава една, па да ти свират ушите пола саат после тоа.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Еве ви објаснување во википедија.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mosh_pit

Агресивна музика бара понаков начин на уживање во неа. Ќе ве молам ако веќе реплицирате со глупави постови барем прочитајте што има на страната погоре.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Шутка рулз .. колку си помодар, толку боље си поминал .. али добро, повекето од вас се дебили што не биле на ништо друго освен на прекрасниот турбофолк па затоа не ви е јасно, ама баш ми е гајле !

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
Mn cesto idam na svirki ali ne se sutkam poso DEFINITIVNO stradam :kesa: so da praam koa sum pod normalata :kesa:inace...pod sutkanje ne podrazbiram da zemes da se istepas i da isfrlis nervoza na koj ti doe pred tebe (kao so i praat) tuku sutkanje e vid na igra, da dignes raspolozenie...ama jbg site gledaat da se "isturat" so i cesto doaga do tepacki:/

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Шутките се многу дебилна ствар, практикувана од страна на неизживеани копиљаци.
Не одам по свирки, но ми имаат кажувано мои врсници “Леле пер, која шутка падна вчера, мислам дека еден во болница заврши“.:uvo:
Само еднаш бев на свирка, кога свиреше братучед ми на Електро и среќа немаше такви инциденти, најверојатно зашто 99% од присутните беа излезени веќе од тој филм.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не сакам гужви, па аналогно на тоа не сакам ни шутки.
Јас сум од помирните,не сакам такви ствари.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Не одам по свирки, но ми имаат кажувано мои врсници “Леле пер, која шутка падна вчера, мислам дека еден во болница заврши“.:uvo:
Само еднаш бев на свирка, кога свиреше братучед ми на Електро и среќа немаше такви инциденти, најверојатно зашто 99% од присутните беа излезени веќе од тој филм.
епа отиди барем еднаш сам да видиш и немора на секоја свирка да има шутка, еве на таа што си бил сигурно не свиреле некои тешки панкоини, трешови итн итн гарантирам дека било нешто од хммм... незнам ај нека биде бон џови

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Mawечко ај ок тоа што делиш правдина на сите страни, ама кога ќе земеш да пишуваш за работи од кој што немаш познавање воопшто-веќе изгледаш глупо.
На пример мој став е дека ти си неизживеаната затоа што светов го замислуваш како спот од првиот албум на бритни.

Kajgana Shop

На врв Bottom