Види,гласањето за такви личности одсекогаш било тајно,ама правично.А правдата ќе ги стигне сите кој барем малку го извалкале името на државава преку моментално високата партијска позиција.
JAS VO PRAVICNOST PO OVA PRASANJE AMA BAS IC NE VERUVAM!
KOJ E TOJ ILI KOI SE TIE STO KE JA OCENUVAAT PRAVICNOSTA?
za glavniot lik na tvojot kratkometrazen film prezentiran vo postot na istiov podforum pred nekolku posta od tvoja strana ,jas licno smetam deka e nepravedno omalovazen.
dali ti veruvas vo muabetite za negovata vina ,sto se vrtat so godini vo javnosta ?
dali imas tolku cvrsti dokazi za negovite zlodela ,kako sto sam velis "go izvalkale imeto na drzavata"?
dali ti imas tolku cvrsti soznanija za negoviot NEPODOBEN politicki zivot?
dali ti imas tolku cvrsti dokazi za kriminal napraven od negova strana?
dali imas dokaz -alibi za dela koi gi pravel i so toa i nastetil na drzavata i na narodot?
dali imas materijalen dokaz za negovoto kriminalno finansisko rabotenje so koe ja ostetil drzavata ?
imam uste prasanja no vo druga prilika .
e sega vaka ,dokolku tvojot odgovor na moite prasanja e pozitiven ,i dokolku kako sto spomenav imas materijalni dokazi za da go potvrdis svoeto obvinuvanje ,ke te prasam sto e toa sto te sprecilo i javno da go obvinis i da go dovedes vo sostojba da odgovara za svoite zlodela ?
isto taka te pasuvam ako imas dokaz za negovata vina ,a nisto ne si napravil dosega da bide toa lice obvineto ,toa spored mene znaci deka i ti si soucestvuval vo vrsenjeto na zlodelata od negova strana,inaku ne ja gledam logikata zosto da ne prezemes nisto za TOJ da bide kaznet.
i vtorata varijanta ,dali ona za koe go osuduvas nemas nikakov dokaz ,a sopstvenite obvinuvanja gi temelis po principot "edni mi kazaa pravel vaka i vaka ,drugi vikaat deka kradel,tie znaat deka napravil ova i ova ,sekoj zbori deka ima toa i toa ,duri i firerot tvrdi deka e za nikade ,deka kradel ,i loso rabotel,a posledicite od losoto rabotenje ni stetat na site ..........." i zatoa ti go nosis svojot zaklucok ON e najnepodobnata licnost vo m.k.,i treba da plati.
znaci spored prvata varijanta molcis zosto si soucesnik i se plasis zatoa sto i ti ke treba da platis,a spored vtorata varijanta im veruvas na vistinskite gresnici koi za da se oslobodat od sopstvenata vina klevetat drug koj e nevin.
jas sum za tretata opcija ,se dodeka ne se dokaze za nekoj deka e vinoven,za mene e nevin covek.